• Şubat 01, 2015

    Yönetmen: Masahiko Ota
    Stüdyo: Pierrot
    Tür: Komedi, Günlük Hayat
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5


    Absürt komedi olarak tanımlayabileceğimiz Sabagebu! Survival Game Club için kısacası 2012 yılında çıkan Daily Lives of High School Boys’un kızlı olan versiyonu da diyebiliriz. Her şey Sonokawa Momoka adlı genç kızımızın klasik bir “transfer student” olarak yeni okuluna başlaması ile başlıyor. Yeni okulunda tek hedefi insanlarla iyi geçinmek olan Momoka, okula giderken trende bir amca tarafından tacize uğrayınca Ootori Miou adlı garip ve silah taşıyan birisi tarafından kurtarılır. Her ne kadar Momoka’nın kurtarılmaya ihtiyacı yoksa da bu garip kız ile yeni başladığı okulda tekrar karşılaşır ve kendisinin yine garip bir kulüp olan “Survival Game Club” yani Hayatta Kalma Oyunu Kulübü’nün başkanı olduğunu öğrenir. Bu kulüpte Miou ve diğer üyeler taşıdıkları oyuncak silahlarla deyim yerindeyse savaşçılık oynamaktadır ve oynadıkları bu oyunlar izleyicisine, yani bizlere kızların hayallerindeki gibi – gerçekçi bir şekilde sunulur. İlk önce Momoka bu kulüp ile ilgilenmezken kendisini bir şekilde kulübe katılmış olarak bulur ve ona alınan yeni silahı ile (elbette oyuncak) Survival Game Club’un resmi olarak üyesi olur. Akabinde Momoka ile üye sayısı beşe çıkan kulübün komik olması gereken ama çoğu zaman bunu başaramayan macerası başlamış olur. Kısaca kulüp üyelerini de tanıtacak olursam;

    Sonokawa Momoka: Animenin ana karakteridir ve kulübe isteği dışında olsa da katıldıktan sonra en iyi nişancısı olmuştur. İlk bakışta Momoka normal gibi gözükse de oldukça kincidir ve ona yapılanın intikamını daima alır.

    Ootori Miou: Son sınıf öğrencisi olan Miou kulübün kurucusudur ve zengin bir aileden gelmektedir. Hayal gücü inanılmazdır ve gerektiğinde milli orduyu bile seferber edebilir.

    Kasugano Urara: İlk bakışta sevimli ve zararsız gibi görünen Urara aslında psikopat bir kişiliğe sahiptir ve Momoka-sama’sına duyduğu sado-mazo aşkını dünyalara değişmez.

    Kyoudo Maya: Belki de kulübün en normali gibi gözüken Maya idollük de yapmaktadır ama saflığı ve her zaman ilk olarak ölmesi (tabi oyunlarda) idollüğün önüne geçmiştir.

    Gotokuji Kayo: En sessiz sedasız karakter olan Kayo aslında silahları pek umursamaz. Onun tutkusu cosplay’dir ve bu konuda tam bir otakudur.

    Platy (Kamo): İngilizce adı Platy, Japoncası Kamo olan bu garip karakter kulübün maskotu gibidir ve kendisi bir ornitorenktir


    Daha ilk satırda dediğim gibi Sabagebu, Daily Lives of High School Boys’un kızlarla olanı. High School Boys’ta birkaç arkadaşın lise hayatında yaşadıkları komediler skeçler halinde sunuluyordu ve Sabagebu’da ise kulüp arkadaşları olan kızların yaşadıkları her bölümde iki - üç skeç halinde sunuluyor. Elbette kızların yaşadıkları olağanüstü, olmayacak ve garip şeyler oluyor ama zaten animenin teması bu şekilde. Yani bu anormal durumda anormal bir şey yok:) Skeçlere gelecek olursak; açıkça söylemek gerekirse yeterli seviyede değiller. Absürtler mi? Evet ama sadece absürt olmaları yetmez, komik de olmaları lazım. Şahsen ben animede bir güldüysem, üç sıkıldım. Tamam, yeri geldi ben de kahkaha attım ama bu tarz bir animede bir bölümde bir veya iki kez tebessüm ediyorsam ya bende bir sorun var ya da animede. Kısacası değinmek istediğim nokta: anime güldürmüyor. Garip garip şeyler oluyor ve ekrana öylece bakıyorsunuz, o kadar. En azından bende durum böyleydi. 

    Animenin çizimleri ise klasik. Rengarenk saçlar, sevimli tiplemeler, mimikler falan türüne geri hepsi yakışmış. Yani çizim olarak göze batan, olmaması gereken bir durum söz konusu değil. Özellikle gözüme çarpan cosplay’ler ve göndermeleri (Resident Evil 3 – Jill kostümü, Predatör olayı) başarılı buldum. Beni tek bayan birçok bölümde Sailor Moon’vari şekilde kızların silahlarını aldıkları sahneler. Açıkçası bu olay artık 90’larda kaldı ve her bölüm her bölüm aynı şeyi izlemek bence artık hiç hoş değil. Son olarak açılış ve kapanış parçaları klasik, anime ile uyumlu sevimli parçalar. İlk bölümde bir kere baktınız mı yetiyor. Seslendirmeler ise oldukça başarılı.

    Sabagebu!’yu ben nette dolanan giflerini gördükten sonra buldum ve bu komik gifler bende izleme isteği uyandırdı. Animeyi daha yakından inceledikten sonra Daily Lives of Higsh School Boys’a benzerliği dikkatimi çekince tamam, bu iyidir dedim ama maalesef aradığımı bulamadım. Dediğim gibi bazı sahneleri gerçekten başarılı ama sadece bazı sahneleri. Bu yüzden Sabagebu! pek önerebileceğim bir anime değil.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan