• Kasım 07, 2016

    Yönetmen: Kazuya Nomura
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7.5


    Dört bölümlük Arise OVA serisinden sonra serinin finali niteliğinde olan film, Arise ile Stand Alone Complex serisinin arası niteliğinde. Arise serisinin ilk bölümüne buradan, ikinci ve üçüncü bölümüne buradan ve dördüncü bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. Benim favorim Stand Alone Complex’in yazısına ise buradan geçiş yapabilirsiniz. 


    Filmin konusu Arise serisinden sonra olanları konu alıyor. Fire Starter adındaki virüs yine iş başındadır ve olay Japonya başbakanının öldürülmesine kadar uzanır. İşin altını kazımak da Binbaşı Kusanagi Motoko ve özel ekibine düşer. Şimdi böyle yazınca elbette basit gibi görünse de Ghost in the Shell’den alıştığımız üzere politika, siber-punk dünya ve sayborglar, biraz felsefe ve en önemlisi oldukça başarılı aksiyon sahneleri yine bizlerle. Açık söylemek gerekirse film için yazacak pek fazla malzemem yok. Arise serisinin beşinci bölümü diyebilirim. Aynı hava, aynı tat filmde de mevcut ve OVA serisinde cevapsız kalan soru işaretleri burada cevaplanıyor. Arise serisini sevdiyseniz bir saat kırk dakikalık filmi de seveceksinizdir. 


    Çizimlerine ve müziklerine değinmeme gerek var mı? Açıkçası gerek yok diye düşünüyorum çünkü Arise serisinin ilk bölümünde yeteri kadar açıklama yaptığımı düşünüyorum. Burada yeniden yazacak kadar çizimlerde bir değişikliğe gidilmemiş. Keza müzikler de öyle. Yalnız şunu belirtmek isterim ki, özellikle Motoko’nun çizim şekline bildiğiniz isyan etmiştim ki serzenişlerim doğru kişilerin kulağına gitmiş. Çünkü filmin sonunda hani dedim ya Arise ile Stand Alone Complex serisinin arası niteliğinde diye; filmden sonraki olaylar Stand Alone Complex serisini içerdiği için Motoko da tip olarak orijinal haline daha çok benzemiş:)

    Ghost in the Shell: The New Movie için fazla bir şey yazmadığımın farkındayım. Diyebileceğim en net şey Arise serisine son noktayı koymuş olması. Ben şahsım olarak fena bulmadım ama gene de Stand Alone Complex’teki tadı almadım. 



    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan