• Ocak 07, 2017

    Yönetmen: Yoshitaka Koyama
    Stüdyo: Diomedea
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Handa-kun adlı anime ile favori animelerimden olan ve tam puan verdiğim Barakamon’un ana karakterlerinden Handa Seishu’nun lise yıllarına dönüyoruz. Tam bir bağ olmasa da Handa-kun, Barakamon’un daha öncesinde geçiyor ve iki anime birbirinden bağımsız da gayet rahat izlenebiliyor.

    Handa-kun’un hikayesi çok basit. Barakamon’u izleyenler Handa’nın kendisini zaten tanıyor. Kaligrafi ustası olan Handa, bu animede henüz lisede. Oldukça çekingen, utangaç, arkadaş edinmekten korkan bir tip olmasına karşın bu durumu tüm okul tarafından ters anlaşılmaktadır. Yani kendisi hariç herkes Handa’yı karizmatik, yakışıklı, yalnız kurt, tehlikeli, her işin ehli bir tip olarak görmektedir. Hatta haberi olmasa da “Handa Gücü” adında bir ekibi bile vardır. Anlayacağınız, Handa diğer insanlar kendisini sevmiyor sanırken aslında insanların hepsi ona hayrandır. Animede her bölüm ikişer – üçer skeçler halinde Handa’nın başından geçen komik olayları, daha doğrusu arkadaşlarının olayları komik hale getirmesini konu alıyor. 


    Handa’nın arkadaşları demişken; dediğim gibi olayları yanlış yorumlayarak esasında onlar konu alınıyor. Örneğin herkes karizmatik olduğu için Handa’yı sınıf başkanı yapmak ister ama aslında Handa olmak istemez. Durum böyle olunca oyunu rakibine atar ve sınıf bunu Handa rakibinin gönlü olsun diye izin verdi olarak yorumlar. Handa Gücü’ne birer – ikişer cümleyle değinecek olursam;

    Aizawa Junichi: Ekibin ve tüm okulun en çalışkan öğrencisidir. Handa Gücü’nün beyni olarak tanımlayabiliriz.

    Reo Nikaido: Çeşitli dergilerde modellik yapan Reo yabancı asıllıdır ve ilk başlarda Handa’yı yakışıklılık bakımından kendine rakip görse de kısa zamanda hayranı olur.

    Tsutsui Akane: Narin ve kız gibi bir görünümden serseri tipli birisine dönüşen Akane, Handa Gücü’nün kaslarıdır ve gerekirse Handa için canını ortaya koymaya hazırdır.

    Kondou Yukio: Ekibin en normalidir ve hatta Handa’nun aslında sanıldığı gibi davranmadığından şüphelenmektedir fakat olayların akışına o da engel olamaz. 


    Handa-kun’u ilk gördüğümde aslında biraz heyecanlanmıştım. Sonuçta Barakamon ile bağlantılı bir animeydi. Gelin görün ki aslında aynı ana karaktere sahip olmak dışında bir bağı yokmuş ve aslında Handa yerine başkası da gayet rahat olurmuş. Anime skeç şeklinde ilerlemesi ile bana Daily Lives of Highschool Boys’u ve biraz da Sakamoto Desu ga?’yı hatırlattı. Handa-kun kötü bir anime kesinlikle değil. İlk bölümün saçma ve alakasız on dakikasını saymazsak kahkahalarla güldüğüm birçok olay oldu. Lakin Barakamon’un da tırnağı olamayacağı bir gerçek. 

    Solda Olgun Handa Sağda Genç Handa
     Solda Barakamon Handa, sağda ise Handa-kun'dan Handa:)

    Animenin hem yönetmeni hem de yapımcı stüdyosu Barakamon’dan farklı. Barakamon’daki gibi keskin renkler, yeşil çayır çimenler veya okyanuslar yok çünkü animenin yüzde doksanı okulda geçmekte. Çizimler standart, abartılı tiplemeler (koca kafalı kızı saymazsak) yok. Yine Barakamon’un müzikleri kadar olmasa da animenin türüyle ilişkili müzikler güzel. Özellikle sanki bol kahramanlı bir animeye başlıyormuşçasına olan açılış animesi bir hayli sevimli.

    Handa-kun’u birçok alanda Barakamon ile karşılaştırmak zorunda kaldım çünkü ruhani bile olsa sonuçta öncesini konu alan bir anime. Finalinde gözlerim belirli bir “karakteri” arasa da aradığımı bulamadım ve final açıkçası daha iyi olabilirmiş. Uzun lafın kısası, Handa-kun skeçleriyle gülmek için güzel bir anime. Zaten başka bir şey de vaat etmiyor.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan