• Mayıs 03, 2017

    Yönetmen: Masato Jinbo
    Stüdyo: Silver Link
    Tür: Bilimkurgu, Gizem, Dram
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5


    “Arada noktalı virgül varsa izlememek olmaz tabi”

    Evet, şirin alt başlıkta da yazdığım üzere arada noktalı virgül var ise benim gibi birçok anime izleyicisinin gözü o animenin üzerinde oluyor. Bunun sorumlusu şüphesiz yediden yetmişe herkesin bildiği Steins;Gate :) Visual novel, yani görsel roman türündeki ve yapımcılığını bu konuda ünlü 5pb’nin üstlendiği anime uyarlamaları Steins;Gate’in yakaladığı başarıdan sonra ister istemez dikkat çekiyor. Bunun en yeni örneği de 2017’nin başında yayınlanmaya başlayan Chaos;Child. 


    Chaos;Child’in Steins;Gate ile herhangi bir alakası yok. Anime, 2008 yılında yayınlanan Chaos;Head adlı animenin altı yıl sonrasını konu alıyor. Altı yıl önce yaşananların yaraları sarılmaya başlanmıştır ve Shibuya’da yaşayan halk normal yaşantısını sürdürmeye çalışmaktadır. Lakin tıpkı altı sene önce olduğu gibi aynı günlerde cinayetler meydana gelmeye başlar. Çok geçmeden bu cinayetlere “The Return of New Generation Madness” yani Yeni Jenerasyon Çılgınlığının Dönüşü adı verilir. Yeni inşa edilmiş olan Hekiho Akademisi’ne giden Takuru’nun bu yeni gelişen cinayetler ilgisini çeker. Kendisi okulun gazetecilik kulübündedir ve cinayetler hakkında bilgi edinmeyi kendisine vazife görür. Kulüp arkadaşlarının yardımı ile (kimisi istekli kimisi isteksiz) cinayetlerinin izini sürmeye başlar ve ipuçları onu bir “aşk oteline” götürür. Çok geçmeden de kendisini kanlı canlı ilk cinayet mahallinde bulur. Takuru ve arkadaşları artık işin merkezinde olduğuna göre sıyrılıp geri dönmeleri çok zordur. Üstelik bu cinayetleri araştırması için kimse önüne altın tepsi ile sunmamıştır. Aksine, bazı şeylerin saklı kalması gerekmektedir. Yani Takuru’nun hayatı da tehlike içindedir.

    Aslında Chaos;Child’in Chaos;Head’ten pek bir farkı yok. Serinin başında bir dizi abartılı cinayetler işlenir ve bir grup öğrenci polisin bile başaramadığını yaparak cinayetleri çözer. Takuru ve arkadaşları artık doğru zamanda doğru yerde mi bulunuyorlar yoksa harbiden çok çok mu zekiler tartışılır lakin en azından animenin o “gizem” havasını yansıttığını söyleyebilirim. Öyle kuru cinayet oluyor, bir grup insan çözüyor olayından ziyade izlerken gerçekten merak uyandırıyor. 


    Her ne kadar psikolojik – gerilim etmenleri iyi aktarılsa da özellikle Chaos;Head’i izleyenler az çok olabilecekler konusunda tahmin yürütebilirler. Tamam, gerilimi hissettiriyor dedim ama bahsettiğim gerilim neyin ne zaman gerçekleşeceğini bilemememiz. Hikaye anlatımı genel olarak başarılı ve bir olayın yaşanacağını bilseniz bile ne zaman ve ne şekilde kestiremiyorsunuz. Yine de sonunda beklenen oluyor:)

    Animenin teknik kısmını incelediğimizde yapımcı stüdyo Silver Link’in görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyleyebilirim. Kullanılan çizimler, arka planın detayı, karakterlerin gelişimi animenin türüne göre yerli yerinde. Ayrıca kullanılan şiddet ve kan unsurları da sağlam. Gerçekçilik olarak baktığımızda anime gerçeklikten uzak bir stil kullanıyor. Bununla kastım elbette kocaman gözler ve rengarenk saçlar. Mini etekler ve gereğinden büyük göğüslerle artık “kanunlaşmış” bir olgu olan fan servisliğini Chaos;Child da kullanıyor. Evet, gözümüze gözümüze sokulmuyor ama oradalar işte. 


    Görsel roman türündeki oyundan uyarlama olduğu için animenin bir mangası bulunmuyor. Yönetmeni olan Masato Jinbo’un önce çıkan başka yönetmenlik denemeleri olmamasına karşın Deadman Wonderland ve Jigoku Shoujo gibi animelerde görev almış bir isim. Yani korku ve gerilim, şiddet türlerinde tecrübesi var. Silver Link zaten birçok anime serisi ile kendisini kanıtlamayı başarmış bir stüdyo.

    Ben bu satırları yazdığımda Chaos;Child’in dokuzuncu bölümü yayınlanmıştı ve üç bölüm daha yayınlanarak martın sonunda sona erecek. Ben şimdiden sonunu tahmin ediyorum ve izlerken öyle ekrana kilitlenmesem de sıkıldığımı söylersem yalan olur. Anime için orta halli, izlenmesi güzel ama birçok şeyi tanıdık olan bir yapım olarak tasvir edebilirim.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan