• Ağustos 27, 2017

    Yönetmen: Keitaro Motonaga
    Stüdyo: White Fox
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/3.5


    Utawarerumono: Itsuwari no Kamen, 2006 yılında çıkan Utawarerumono’nun “indirekt” yani devamı ama aslında kendi hikayesine sahip olan bir seri. 2006 yılında çıkan ilk seriye göz atmak isteyenler buraya tıklayabilirler.

    Itsuwari no Kamen serisi de tıpkı dokuz sene önceki seriye benzer bir başlangıç yapıyor. Serinin ana karakteri genç bir erkek karlarla kaplı bir dağın eteklerinde kendine gelir. Ne kendisi ne de çevresi hakkında en ufak bir fikri yoktur. Tam etrafına bakınmaya başlayacakken dev bir böceğin saldırısına uğrar. Birkaç kez paçayı yırtsa da böcek onu sonunda köşeye sıkıştırır fakat Kuon adındaki genç kız son anda yetişerek isimsiz kahramanı kurtarır. Kedi kulağına benzer kulakları ve yine kedi kuyruğu gibi bir kuyruğu olan Kuon bu genç adama Haku adını verir ve ikili en yakın yerleşim merkezine doğru hareket etmeye başlarlar. 


    Seride her şey buraya kadar normal. Bu arada belirteyim; okuduğum bazı yorumlarda serinin bir devam serisi olmadığı benzer bir hikayenin farklı bir şekilde yorumlandığını okudum. Bu kesinlikle yanlıştır ve Itsuwari no Kamen kesinlikle bir devam serisidir. Bu tarz yorumlardan sonra ilk başta ben de biraz şüpheye kapıldım lakin 17 – 18. Bölümlerden sonra kesin olarak Itsuwari no Kamen’in ilk seriden ancak birkaç sene sonrasını konu aldığına kanaat getirdim. Bu sonuca da ilk serideki birkaç karakterin “daha olgun” hallerini görünce vardım.

    Buraya kadar normal dedikten sonra konu farklı bir yere saptı:) Evet, normal. Yine geçmişini hatırlamayan bir karakter yine bambaşka bir arka plan hikayesi var. Gelgelelim bu seri Utawarerumono’nun animesinden ziyade bolca ecchi içerikli oyununa daha çok benzetilmiş. İlk seri daha ciddi, akıllıca kurgulanan savaşlar içerirken Isuwari no Kamen’in yüzde sekseni hamam ve harem. Haku’nun etrafındaki kocaman göğüslü yaşları 10’dan başlayarak 20’ye kadar çıkan kızlar, kızlarımızın bolca çıplak olduğu hamam sahneleri, göğüs dekolteleri, popoya şaplaklar, Haku’nun sahip olduğu ve “istediği her şeyi yapabildiği” kölelerini görünce açıkçası “bu ne ya?” dedim. Utawarerumono’nun belki de özü böyle, oyunları daha çok ecchi – hentai ağırlıklı olabilir. Lakin ben Utawarerumono’yu 2006 yapımı serisiyle tanıdım ve dolayısıyla bu tarz bir içeriği kesinlikle beklemiyordum. Kötü olmuş – iyi olmuş, kişiye göre değişir ama ben Utawarerumono izlerken ilk fırsatta hamamı dolduran, bazı noktalarda abartılarak affedersiniz ama sanki karakterin üzerine sperm atılmış gibi tasvir edilen sahneler istemiyordum. 


    Itsuwari no Kamen için benim nazarımda gerçek Utawarerumono diyebileceğim bölüm sayısı sadece iki veya üç. Sadece bu bölümlerde seri özüne dönmüş ve ana hikayeye, Tusukuru’ya ve diğer olan bitene yoğunlaşıyor. Akabinde yine hamama dönüyoruz:)

    Bu paragraf spoiler içeriyor. Seriyi izlemediyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız geçmenizi tavsiye ederim. Anlamadığım bir nokta da Oshutoru/Ukon karakteri.Bu karakter neden ilk serideki Hakuoro karakterinin ikizi gibi yapılmış anlamış değilim. Maske benzerliği sonradan açıklanıyor ama adamın tipi ve kıyafeti niye Hakuoro? O kadar anlamsız ve kafa karıştırıcı ki, Oshutoru acaba Hakuoro mu, kaçırdığım veya hatırlayamadığım bir şey mi var diye izlerken doğru dürüst konsantre bile olamıyorsunuz. Neyse, seri bittikten sonra şüphelerim giderilmediği için iyice araştırdım ve Oshutoru’nun Hakuoro olmadığından emin oldum. 


    Animenin en iyi yanı maalesef çizimleri. Maalesef diyorum çünkü hikaye sapıttıktan sonra çizimler neye yarar, bilemiyorum. Harem – hamam sahnelerini saymazsak ortada kaliteli çizimler ve güzel dövüş – savaş sahneleri var. Gerekirse kan kullanılmaktan ve kopan kafalardan falan da geri kalınmamış. Bir bölümde sevimli kızlarımız bishonen satan manga dükkanı (evet, öyle bir dükkan var) gezerken az da olsa bazı sahnelerde kan gövdeyi götürebiliyor. Keza müzikler ve seslendirmeler de oldukça yerinde. Açılış ve kapanış parçaları beni pek sarmasa da anime içerisindeki müzikler seri ile uyumlu.

    Utawarerumono: Itsuwari no Kamen, devam serisi olarak son dönem yaşadığım en büyük hayal kırıklığı. Sübjektif davranıyor olabilirim. Seri oyundaki özüne dönmüş ve daha iyi olmuş da diyebilirsiniz. Fakat benim için Utawarerumono her zaman hafif mizah ile süslenmiş ciddi bir seri olarak kalacak ve Itsuwari no Kamen’in bu hatırama hakaret ettiğini düşünüyorum.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Fakat benim için Utawarerumono her zaman hafif mizah ile süslenmiş ciddi bir seri olarak kalacak ve Itsuwari no Kamen’in bu hatırama hakaret ettiğini düşünüyorum. 👏👏👏👏👏 sonuna kadar katılıyorum bencede öyle 3.sezon belki iy şeyler olur diyoruz ama sizce?

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan