• Aralık 29, 2017

    Yönetmen: Takahiro Omori
    Stüdyo: Studio Deen
    Tür: Korku, Dram
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Jigoku Shoujo’nun, namı diğer Cehennem Kız’ın, dokuz sene sonra yeniden karşımıza çıkacağı haberini ilk aldığımda tebessüm etmiştim. Ben de tüm bölümlerini peş peşe bundan yedi sene önce, 2010 yılında izlemişim ve belki yeni yeni anime izlemeye başladığım yılların da etkisi olacak ki, 9 gibi güzel bir puan vermişim. Gerçi yeni sezonu izlemeye başladığımda bu puanı hak ettiğini de bir kez daha anlamış oldum. Yeni sezonun incelemesine geçmeden önce eski sezonların incelemesini okumak isteyenler buraya tıklayabilirler.

    Bilmeyenler için kısaca bahsedelim; Cehennem Kız, Hell Link (Hell Girl / Cehennem Kız), Hell Link adlı internet sayfası aracılığı ile insanların diledikleri kişileri cehenneme yollamasını konu alıyor. Lakin Cehennem Kız Emma Ai’in meşhur lafından alıntı yapacak olursam: “Bir kişi lanetlenirse iki mezar kazılır. Laneti yapan da sonunda cehenneme gider” Anlayacağınız hedefinizden kurtuluyorsunuz ama eninde sonunda sizin de gideceğiniz yer orası oluyor. Animede her bölüm farklı karakterlerin yaşadıkları ve çaresizlik içinde Emma Ai’a başvurmaları işleniyor. 


    İlk paragrafımda bir önceki sezonlara verdiğim puanı hak ediyor dememe rağmen neden 7 verdiğimi merak edebilirsiniz. Hemen açıklayayım, aslında yedinci bölüme kadar her şey çok iyiydi. Emmai Ai ve ekibinin geri dönüşü (Kikuri yine harikasın!), farklı hikayeler ve bu farklı hikayeler işlenirken arka planda yeni bir karakterin tanıtılarak etrafında olaylar örgüsü örülmesi oldukça iyiydi. Her şey keyifle giderken geldi çattı sıra yedinci ve kalan bölümleri izlemeye. Açıkçası yedinci bölümde anlayamadım. Pub Bones adındaki barda Emma’nın ekibi sohbet ediyor, Kikuri yaramazlık yapıyor ve sonradan bir tanesi bir olaydan bahsederken “hatırlıyor musunuz” diyerek konuya geçiyor. İşte ben hatırlayamamışım ki jeton sekizinci bölümde düştü:) Harbiden bu bölümü izlediğim hissine kapıldım ve sonraki bölümde de hissim kuvvetlenince bir araştırdım ki bunlar eski bölümler! Yani altıncı bölümden sonraki diğer tüm bölümler eski olayları yad etmek üzerine kurulu! Üstelik son bölüme kadar! Düşünebiliyor musunuz, onca sene bekle sadece altı bölüm için mi? Çocuk mu kandırıyorlar gerisini eskilerin kolajı yapmışlar? Hayır, yapmak istemiyorsanız yapmayın? Altıncı bölümden sonra ne oldu da eski bölümler cilalanıp önümüze sunuldu? Oysa öyle güzel gidiyordu ki… Demem şu ki, gene insaflı davrandım da iki puancık kırdım. Oysa yaşadığım hayal kırıklığı ile daha fazlasını hak ediyor. Ha, seriyi hiç izlememiş olanlar için fark etmez ama hiç izlemeyen de neden bu sezondan başlasın ki? 


    Dediğim gibi Emma Ai ve ekibini yarısı tekrar da olsa görmek güzeldi. Emma’nın o eşsiz sesiyle yeniden “ölmeyi denemek ister misin?” sözü yine izleyicinin tüylerini diken diken ediyor. O soğuk ama içten seslendirmesi ile Noto Mamiko harikulade bir iş başarıyor. Haylaz ve tehlike saçan Kikuri ise serinin adeta neşe kaynağı. Ekipteki diğerlerine taktığı lakaplar ve Emma’yı taklit etmeyi çalışması ile dram yönü ağır basan animeye biraz renk katıyor. Animenin açılış parçası Noise adlı parçayı ilk dinlediğimde hiç beğenmemiştim ama sonra nasıl olduysa her dinleyişimde daha çok sevmeye başladım. Farklı bir tınısı, bir çekiciliği var. Çizimleri için de başarılı diyebilirim. En azından benim gözüme bir aksaklık çarpmadı.

    Benim gözümde bu Jigoku Shoujo sezonu sadece altı bölümden oluşuyor ve onlar da gerçekten güzeldi. Kalan bölümler ise benim hızlıca geçtiğim ve Pub Bones sahneleri dışında kale dahi almadığım anlamsız bölümler. Hiç izlememiş olanlara önerim, izleyin ilk üç sezonu ve üzerine bu altı bölümü katın. 2017'de yazdığımız son incelemeyle herkese mutlu yeni yıllar!


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan