• Ocak 22, 2018

    Yönetmen: Kobun Shizuno
    Stüdyo: Polygon Pictures
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/9


    Japonların dünyamıza hediye ettiği ve King Kong’un ezeli düşmanı olarak görülen Godzilla’yı herhalde tanımayan yoktur. Japonların deyişiyle Gojira, birçok filmde ve animasyonda çeşitli varyasyonlarda karşımıza çıktı. Kiminde iyi kalpliydi, kiminde kötü, kiminde ise az önce bahsettiğim King Kong ile kapıştı. Tüm bu envai çeşit yapımlara karşın anime olarak hiç karşımıza çıkmamıştı. Tabi doksanlarda yayınlanan dört bölümlük Susume! Godzilland’ı saymazsak ki saymıyorum:) Derken Marvel dizileri ile hayran kaldığımız, Death Note gibi filmlerle kızdığımız Netflix , Godzilla’ya da el attı. Netflix’in diğer animasyon serisi Castlevania’ya Amerikan yapımı olduğu için, yani “anime” olmadığı için yazı yazamasam da Godzilla halis muhlis bir anime ve gayette iyi bir tane:) 


    88 dakikalık filme giriş yapmadan önce bizlere kısaca dünyada olan bitenler anlatılır. Yirminci yüzyılın son yazında dünyanın çeşitli yerlerinde devasa canavarlar ortaya çıkmaya başlamış ve terör estirmişlerdir. Bu tehlikeli yaratıklarla insanoğlu bir şekilde mücadele etmesini bilmiştir. Ta ki Godzilla adı verilen ve insan/canavar ayrımı yapmadan önüne çıkanı yok eden çok güçlü bir canavar çıkana dek. Öyle ki, Godzilla’ya yüz elli nükleer başlık bile atılsa da yok edilememiştir. Tüm bu kargaşa yetmezmiş gibi günün birinde gökyüzünde uzay mekikleri belirir. Gelen ilk ırk Exif ırkıdır ve insanoğlunun sonu geldiği için onları dinlerine döndürmeyi amaçlamışlardır. Bir diğer gelen Bilusaludo adlı ırk dünyaya göç etmek istemektedir ve karşılığında Godzilla’yı yok etme sözü verir. Mecha Godzilla adında bir makine yaparlar lakin aktif edemedikleri için planları suya düşer ve Exif ırkı, Bilusaludo ırkı ile insanoğlu dünyayı terk etmek zorunda kalır. Kalan birkaç bin insan ve dünyaları olmayan uzaylı ırkları Tau Ceti yıldız takımına göç eder ve aradan yirmi sene geçer. Uzay gemisinde yaşam zordur, her geçen gün yiyecek ve su ihtiyacı azalmaktadır. Üstelik yeni yaşanabilir bir dünya bulma oranı yüzde bir bile değildir. Geriye tek bir çare kalır: Dünyaya geri dönmek. 


    Üç film olacak olan Godzilla serisinin ilk filminin hikayesinde beğenmediğim küçük noktalar olsa da genel olarak iyi bir çıkış noktasına sahip. Beğenmediğim noktalar; mesela uzaylı ırklarına gerek var mıydı? Neden tam canavarlar ortaya çıkınca geldiler? Gibi soru işaretlerine takıldım. Fazlalık gibime geldiler. Bir de Interstellar (Yıldızlararası) filmindeki gibi Tau Ceti’de geçen yirmi yıl dünyada geçen binlerce yıl olayı kafamı karıştırdı yine :D Tabi bunlar kişisel görüşlerim. Dediğim gibi genel olarak hikaye ve gidişatını beğendim. İnsanoğlunun son umudunun yine insanoğlunun var olduğu gezegen olması, dünyanın geçirdiği değişim, insanların çaresizliği ve son umudu, elbette Godzilla’nın kendisi gibi etmenler filme en azından benim beklemediğim bir tat katmış. Açıkçası beklentim çok değildi ve bütün filmi keyifle izlediğimi belirtebilirim.

    Gelelim CGI’lara. İyi midir, kötü müdür olayına girmeyeceğim. Çünkü bana göre doksanların çizimleri en güzeli mesela. Sadece bilgisayar animasyonunun güzel kullanıldığını söyleyebilirim. En azından Knights of Sidonia gibi sırıtmıyor veya Berserk’in bazı sahneleri gibi garip değil. Her ne kadar bazı sahnelerde karakterlerin sanki gereğinden ağır hareket ettiğini hissettiğim gibi olsa da genel itibariyle animasyonlar başarılı. Özellikle detay seviyesi tartışılmaz. Buna en güzel örnek üniformalardaki çizikler ve yıpranmalar. Seslendirmeler ve müzikler için diyecek bir şeyim yok. Kötü veya tuhaf bir taraflarını göremedim. Açılış parçası zaten yok. Kapanış yazılarına eşlik eden parça ise gayet güzeldi. 


    Godzilla’yı severim. Kimsenin beğenmediği 1998 yapımı filmi bile ben çok severim. Belki bu sevgim puan vermemi etkilemiştir ama serinin ilk filminin izlenmeye değer olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. İkinci film için kesin bir tarih henüz yok fakat önümüzdeki mayıs ayında yayınlanması planlanıyor. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan