• Ocak 25, 2018

    Yönetmen: Naoyuki Itou
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8


    Ana karakterimizin adı Momonga’dır ve Yggdrasil adlı oyundaki en itibarlı loncanın lideridir. Oyunun popülaritesindeki düşüş sebebiyle oyun ne yazık ki kapatılır. Oyun kapatılırken Momonga son anlarını oyunda geçirmek ister oyun üzerin kapatılır ve Momonga bir daha oyundan çıkamaz. Kendisini oyuna benzeyen ama daha farklı bir dünyada bulan Momonga ilk iş kendi loncasındaki NPC'leri kontrol eder. Bu NPC'ler de oyun kapandıktan sonra kendi kimliklerini kazanır.Momonga'nın NPC'ler üzerinde yaptığı değişikler nedeniyle ise işler iyice rayından çıkar. Momonga ismini değiştirerek Ainz Ooal Gown ismini alır ve NPC'leri ile yeni Yggdrasil dünyasını keşfetmeye başlar.

    Ainz Ooal Gown bu dünyada tanınmadığı için yeni bir lonca gibi en alttan başlar yükselmeye. Bronz levhasını daha üst seviyelere çıkarmak için bir çok göreve çıkar bu görevlerde birbirinden farklı yaratıklarla ve insanlarla tanışır. Bazıları müttefiki bazıları ise düşmanı olur ve Ainz Ooal Gown için bile bu dünyada bilinmeyen farklı şeyler vardır. Bunların da hepsini keşfedip dünyaya hüküm sürmek istemektedir. 


    Overlord'un en güzel yanı bitmek bilmeyen aksiyon sahneleri. Overlord’a karşı savaşan düşmanların nasıl öleceklerini merak edip izlemek ama bir o kadar sorunlu tarafı çünkü ana karakterimiz Ainz Ooal Gown isminin hakkını veriyor. Tam bir “Overlord” (derebeyi) dünyada bulunan herkesten daha güçlü ve bilge, dünya üzerinde bulunan tüm büyülerden kat kat daha güçlü büyüleri biliyor ve bu sebeple kaybetmesine olanak veremiyoruz ama bu dünyada Ainz Ooal Gown'un bile bilmediği büyüler ve iksirler vardır. Bunların keşifleri ve animeye olan etkisi biraz daha ilgimizi çekiyor ve merak etmeye teşvik ediyor. Ainz Ooal Gown'un savaşlar sırasındaki görkemli duruşu ve 'Sizin saldırılarınız bana işlemez' gibi replikleri animedeki gücünü ve kudretini bizlere iyi bir şekilde yansıtıyor.

    Animenin bana göre en güzel yanı ise Ainz Ooal Gown'ın NPC'leri. Hepsinin kendine has özellikleri ve güçleri bulunan bu NPC'ler animede büyük yer kaplıyor. Savaşlarını izlemesi daha keyifli hepsinin çünkü yeteneklerini görmek ve farklı kişiliklerinin animeye etkisini izlemek eğlenceli. Özellikle Albedo'nun ayarlarıyla oynayarak kendisine aşık eden Overlord'umuz arasındaki ilişki gayet eğlenceli. Fan servisleri fazla sevmesem de Albedo gibi bir tsundernin her bölüm ne yapacağını merak etmeden edemiyorum. 

     Animenin eksik yanları değinecek olursak; o kadar büyük bir dünyada çok sınırlı düşman ve yaratık çeşitliliği var. Gönül isterdi ki daha fazla düşman, daha fazla tek yiyen canavarlar görelim. Daha öncede söylediğim gibi Albedo üzerinden fazla ve gereksiz fan servisliği yapılıyor. Oysa tadında bırakılsa daha iyi olurdu. Ainz Ooal Gown ve kendi normal kişiliği arasında yaşanan çatışmalar ve Ainz Ooal Gown'la yakışmayan korkakça alınan kararlar yüzünden animeyi izlerken arada sıkılabilirsiniz yada sinir kırizi de geçirme ihtimaliniz var. Animeye biraz gizem katmak amacıyla her şeyi tam olarak açıklamadıkları için bir çok şey havada kalıyor. Bunu diğer sezonları daha merak uyandırsın diye mi yaptıkları bilinmez ama izlerken aklımızda soru işaretleri bıraktığı kesin. 


    Overlord'un çizimlerine gelecek olursak anime tam anlamıyla RPG oyunları gibi gözüküyor. Animede yoğunlukla siyah ve tonları kullanılıyor. Genel olarak gotik bir hava sunuyor. Bu gotik havanın animedeki kasvetli olayları ve savaşları daha iyi gösterdiğini söyleyebilirim. Animenin fon müzikleri güzel ama öyle akılda kalıcı bir yanı yok. Açılışı ise ben gayet güzel buldum. Hoş olmuş ve defalarca dinlenebilir.

    Sonuç olarak Overlord animesi izlenebilir güzel bir anime. RPG oyunu tarzında anime arıyorsanız ve Sword Art Online gibi yapımları izlemiş iseniz güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan