• Mart 19, 2018

    Yönetmen: Naoto Hasoda
    Stüdyo:White Fox
    Tür:Aksiyon, Komedi, Fantastik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı:12
    Anime Puanı: 10/8


    Daha çok Steins;Gate veya Akame ga Kill gibi ciddi serilerle tanıdığımız White Fox, bu sefer komedi odaklı bir animeyle karşımıza çıkıyor: Hataraku Maou-sama ya da diğer adıyla The Devil is a Part-Timer! Uzun yıllardır birçok animeye konu olan şeytan daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde karşımıza çıkıyor bu sefer. Açıkçası başlamadan önce baya ilgi çekici bulduğumu söyleyebilirim.
     
    Hikaye başka bir dünyada, Ente Isla adı verilen bir diyarda başlıyor. Ente Isla'da Şeytan Kral Satan bütün kötü ırkları emri altına toplayıp bu diyarı ele geçirmeyi istiyor. İnsanların bulunduğu  dört bölgeye emrindeki generallerin önderliğinde saldırılar düzenleyip zafere çok yakın olduğu bir anda bir kahraman çıkageliyor. Kahraman Emilia önderliğinde insanlar tekrar birlik oluyor ve Şeytan Kral Satan'ın baskınlarını bertaraf ediyor. Bütün bölgelerdeki insanlar son bir saldırı yapmak için toplanıp Satan'ın kalesine taarruza geçiyorlar. Savaşın sonlarına doğru Emilia ile çarpışan Satan insanların şeytan ordusuna karşı ezici bir üstünlüğü olduğunu anlayıp en sadık generali Alciel ile birlikte geri döneceğini ilan ederek bir geçit açarak kaçıyor. Geçitin çıktığı yer ise günümüz zamanlarındaki Tokyo (2013 yılındaki tabi). Büyü gücünün dünyamızda geçerli olmadığını anlayan Satan adını Maou Sadao olarak değiştirerek günlük hayata alışmaya çalışır ve hikayemiz başlar.
     
     
    Öncelikle animenin pek fazla göze batan kötü özelliği olmamakla birlikte onu ön plana çıkartacak da pek fazla özelliğinin olmadığını belirtmek isterim. Demek istediğm komedisi iyi ama sizi kahkahalara boğacak bir seviyede değil. Romantizm aşırı ön plana çıkmamakla birlikte Sakamichi no Apollon tarzı sizi düşündürecek bir yapıda değil. Dövüş sahneleri Maou'nun 'over-powered' durumunda olmasına rağmen One Punch Man misali sizi çok da etkilemiyor. Yani anlayacağınız animenin özellikleri iyi ama kendini belli edecek dereceye ulaşamamış durumda. Çizimleri renkli bir yapıya sahip. Mekanlar olsun, karakterler olsun gayet güzel tasarlanmış. Ortalamanın üstünde bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim.
     
    Konuya gelecek olursak incelemenin başında da söylediğim gibi ilgi çekici, daha önce pek rastlanmayan bir konuya sahip. Şeytanın günlük hayata alışma sürecini, para kazanma, geçinme sıkıntısı çekmesi komedi yoluyla izleyenlere sunmuşlar. McDonalds, KFC, Amazon gibi ünlü şirketlerin animeye McRolands, SFC, Jungle olarak uyarlanma tarzını beğendim. Farklı, daha kolay ısınılabilecek bir hava katmış. Buna rağmen animenin bu sıra dışı konu üstünden çok fazla prim  yapma çabası ilerleyen birkaç bölümde sıkıcı bir hal alıyor diyebilirim ama yapımcılarda bunun farkına varmış olmalı ki yeni karakterlerle bunun öne geçmeyi başarmışlar. Onun dışında heyecan katma biçimleri anime boyunca değişmiyor. Sürekli bilinmeyen, kim olduğunu bilmediğimiz biri tarafından saldırıya uğruyorlar. Başlarda işleyen bu taktik tekrarlanınca aynı etkiyi ne yazık ki gösteremiyor.
     
     
    Animedeki karakterler güldürücü yapılarıyla karşımıza çıkıyor. Kim bilebilirdi ki şeytanın tek derdinin çalıştığı yerde en iyi çalışan olmak olacağını. Emilia ve Maou'nun sürekli kavga etmesi ve Ashiya'nın Maou'ya toz kondurulmasına izin vermeme çabaları baya eğlendirici ama dediğim gibi şimdiden söylemek isterim ki ileri seviye bir komedi beklemeyin.
     
    Özetle animenin konusu dışında kendini ön plana çıkartacak bir özelliği olmaması ve bazı kısımların 13 bölüm olmasına rağmen sıkıcı, heyecandan yoksun bir şekilde ilerlemesi animeye eksi puan olarak geri  dönüş yapmış durumda. Yinede bütün kriteleri bir araya getirdiğimizde güzel bir anime çıkıyor karşımıza. Animenin ikinci sezonuysa yakınlarda çıkacağı söylentileri beni mutlu etti desem yalan olmaz. İzlerken güzel, eğlenceli zaman geçireceğinizi düşündüğüm bu animeyi izleme listenize almanızı öneririm.  
     

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Bu animeyi pek kimse bilmez ama bana göre anime dünyasının değeri bilinememiş komedi serilerinden

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Biraz geç oldu:) ama yorumun için teşekkür ederim.Gerçekten değeri bilinmeyen bir anime.Umarım az da olsa fark edilmesine katkıda bulunmuşumdur.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan