• Mart 19, 2018

    Yönetmen: Masahiko Ohta
    Stüdyo: Doga Kobo
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6


    Dışarıda prenses, evin içinde tam bir afacan olan Umaru’nun günlük hayatındaki maceraların anlatıldığı anime, ikinci sezonu ile karşımızda. Dolayısıyla her devam sezonunda olduğu gibi kısacık değineceğiz. Kapsamlı bir inceleme için ilk sezonun incelemesine buradan geçiş yapabilirsiniz.

    İki sene aradan sonra yine 12 bölümlük yeni Umaru bölümlerini görünce elbette sevinmiştim. İlk sezon mükemmel olmamakla birlikte Umaru’nun sempatikliği, hal ve tavırları seriyi sırtlıyordu. İkinci sezonda ise ne olduysa ilk sezon yakaladığım büyüyü yakalayamadım. Ya ben beklentilerimi çok yüksek tuttum ya da ikinci sezonda göz ardı edilemeyecek bir düşüş söz konusu. İlk sezonda yeri geldiğinde kahkaha atan ben ikinci sezonda birkaç tebessümden öteye gidemedim. Bunun sebebini ise benim aşırı beklentiye kapılmış olmamdan ziyade hikayeye, daha doğrusu skeçlere bağlıyorum. İlk sezonda Umaru odaklı ilerlerken ikinci sezonda Umaru’nun arkadaşları üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışılmış ki en azından ben etkilenmedim. Ben Umaru’nın sabaha kadar Playstation oynamasını, modeme kola dökerek bozup paniğe kapılmasını sevmiştim. Abisinin şehir dışında iş gezisine çıkmasını değil. 


    Animenin çizimleri ve müzikleri her zamanki gibi kaliteli ve ilk sezonu aratmıyor. Umaru’yu seslendiren Tanaka Aimi adeta çift seslendirme ile harikalar yaratıyor. Elbette diğer karakterlerin de hakkını yememek lazım. İkinci sezona yeni katılan Hikari Kongou karakterini ise gereksiz bulmakla beraber hiç sevmedim. İlk sezonda pek ısınamadığım Sylphinford Tachibana’dan sonra Hikari’den nefret ettim desem abartmış mı olurum? :) 


    Himouto! Umaru-chan R benim gözümde vasat kaldı. Birkaç güzel sahnesi vardı ama genel anlamda saati gözleyerek, bitmesini bekleyerek geçirdim bölümleri. Belki peş peşe izlemenin artısı olur fakat iki sene aradan sonra Umaru-chan ile bu şekilde karşılaşmayı pek beklemiyordum. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan