• Mart 31, 2018

    Yönetmen: Takeshi Koike
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Bilimkurgu, Yarış
    Yapım Yılı: 2009
    Bölüm Sayısı:Film
    Anime Puanı: 10/8
     
     
    Hızlı ve öfkeli neslinden bir gençsiniz diyelim. Ama şu silah, tank veya görevimiz tehlike edalarına anlam veremiyorsunuz. Ne yaparsınız? "Hmm galaksiler arası yarışma demek. Şu benim kankaya whatsaptan mesaj atayım boş mu diye" böylece 5 yılda bir yapılan bu sokak(?) yarışına katılabilirsiniz. Redline hakkında bir ufak öneriyle başlamak istiyorum bu yazıya. Mümkünse aranızda toplaşıp bir sinema salonu falan kiralayın bunun için. Hoparlörün gümbürtüsü kaburgalarınızı titretsin, gözleriniz renk cümbüşüyle şenlensin, fan çığlığı atarken sesiniz ses sistemi tarafından bastırılsın öyle bir şölen var yani.

    Neden mi?
    Yapımı 7 yıl sürmüş. 7 yıl. Yedi YIL. Y-E-D-İ YIL.  Doktor olacağım desen 6 sene sürer be! Dolayısıyla yerde hareket eden antep fıstığı kabuklarının dahi kendine özgü hareketlerini izleyip mest oluyorsunuz. Bir de buna Madhouse yapımı olduğunu ekleyeyim oha çekin Amacı zaten daha ilk 10 dakikasında veriyor. Ardından ufak bir hikaye ve alt yapı düzenliyor sonra da son aksiyona geçiyor. Bu, şu demek: Öyle çok derin bir mana, zekalı şeyler, gerçekçi bir yarış için geldiyseniz üzülürsünüz. Böyle çok tatlı karakter dokunuşları var ki salt aksiyona bir alt yapı katıyor. Karakterlerin yapmacık edası kalkıyor. Gerçek motiveleri, gerçek uğraşları, hobileri oluyor. Yapmacıklıktan çıkıyorlar yani.
     
     
    Çok kasmanıza ve çok düşünmenize gerek yok
    Alın patlamış mısırınızı ilk 10 dakikada ne zaman bitirdim bu kadar mısırı diye kalırsınız yani. Fakat işin gerçekçiliğine takılırsanız beğenmezsiniz. Görselliğe abanmış bir yarış animesi bu. Başka bir şey bekleyen üzülür. Ancak ne istediğini bileni de deşarj edecek bir yapım. Evet, karakterler ufak dokunuşlarla yüzeysel kalmıyor. Mesela ana karakterimizin arabasına silah koydurmaması hakkında pek çok ipucu veren bir dokunuş var ama hemen hiçbir karakter aklınızda kalmayacaktır tabi. Çok fazla patlama ve efekt gözünüzü yorarsa sevmeyebilirsiniz bir de. Sonuçta aksiyon yani. Spoiler uyarısına bile ihtiyacı olmayan bir yapım olmakla son sözlere girmeden pek çok klişenin olduğu ancak bunları hikayeye güzel yedirip akıcılığı kesmediği için de tebrik ediyorum yapımcıları.
     
     
    İzlemesini devamlı ertelediğim bir yapımdı aslında. Ama sonra öğrendim ki ilk yaptıkları zaman şöyle bir durum varmış; Anime filmleri için "artık bu da tutmazsa bırakıyoruz" dedikleri bir yapım.  Yani bu yapım tutmadığı için artık böyle el emeği göz nuru yapımlar çekmiyorlar, yazık. Ben kaliteli yapımlar izlemek istiyor ve destekliyorum. Sırf bunun için izleyin, nasıl izlerseniz izleyin de izlendiği bilinsin.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan