• Nisan 22, 2018

    Yönetmen: Naoyuki Itou
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5


    Neredeyse 3 senelik bir aradan sonra Overlord ikinci sezonuyla karşımıza çıkıyor. Ainz-sama'nın ilk sezonda yarım kalan dünyayı keşfetme planı bu yeni sezonda yine uygulamaya konuluyor. Eğer ilk sezonunu merak ediyorsanız, sitemizde bulunan ilk sezon incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    İkinci sezonu iki kısım olarak ayırmak daha mantıklı geldi bana. İlk kısım kertenkele adamlarla ilgili olmakla birlikte komedisini çok başarılı buldum. İlk sezonun etkisinin bu kısımda daha hafiflemiş olsa da hissediyorsunuz ama keşke bu kısım biraz daha uzatılsaymış, daha güzel olurdu. Yine de gelecek sezonlarda bu konuya tekrar giriş yapacaklarını düşündüğüm için içim rahat. Bunun yanında kertenkele adamların üstünde yeterince durulması bu bölümlerin havada kalmasını engelleyip sizi içine çekme konusunda yardımcı oluyor. İkinci kısıma geldiğimizde ise ilk sezonun başarısında önemli pay sahibi olan gardiyan ve hizmetkarların ön plana çıkarıldığını görüyoruz. Belki de bu başarının artmasına yönelik bir hamle olarak yapıldı ama olay akışı ile birleştiğinde bu hamlenin beklenen etkiyi yaratmadığını gözlemledim. Finale hazırlık yapmak ve etkisini arttırmak için bazı bölümleri etkisizleştirmişler. Bu durum da animenin seyir zevkini düşürmüş. Buna karşın bu çabalara karşılık verircesine final bölümlerin kalitesi ve tatmin seviyesi gayet yerindeydi. Buna rağmen başından beri beklediğim etki sonlara doğru gelince insan ister istemez üzülüyor. Bununla beraber ilk sezonun havası animenin birçok bölümünde bulunmuyor. Takıldığım bir noktaysa kötü karakter olarak konumlanan örgütün üstünde pek durulmadı. O konu da daha iyi bir iş çıkarıp animeyi daha güzel bir hale sokabilecekleri düşüncesindeyim. Animeye belli olaylarla bir belirsizlik, yeni bir heyecan getirilmeye çalışılmakla birlikte başarılı olunamamış. Tüm bunların yanında bir sahnede bilerek mi yapıldı bilmiyorum ama Naruto'ya bir gönderme var gibi hissettim. Yaptığı el mührü aynı çünkü. 


    Çizimlere gelecek olursak; ilk sezona göre seviyesini korumuş. Yeni gelen karakterlerin bu seviyenin altında kalmayıp çizim konusunda iyi bir iş çıkartıldığı görüşündeyim. Bu sefer insan şehirlerinin iyice içine girilmesiyle birlikte buralardaki mekan çizimlerinde de kaliteli bir iş çıkartılmış. En başarılı bulduğum noktalardan biri ise müzikleri. Hem anime içinde kullanılan müzikler hem de açılış - kapanış şarkıları mükemmel. Özellikler açılış şarkısını çok beğendim. Ağzıma da takılmadı da değil:

    Karakterlere gelirsek; dediğim gibi ağırlık hizmetkarlara verilmiş. Bu bir yandan iyi bir durum. Onları daha iyi tanıtıyor, hislerini daha iyi anlamamızı sağlıyor Geçen sezon çok üstünde durulan Albedo'yu yedek kulübesine çekmeleri doğru bir hamle olmuş. Hizmetkarlarla beraber insan ırkındaki karakt1erlere de önem verildiğini görüyoruz ki bu durum animeye yeni bir soluk getirmiş. Bundan kastım animenin konu olarak önü biraz daha açılmış. İnsan karakterlerin ise dizaynı çok güzel oluşturulup boşlukta bırakılmamış. İlk sezondan alıştığımız 'over-powered' durumu bu sezonda da kendisini gösteriyor ki zaten Overlord için bu durum olmazsa olmazlardan. Yine de bu durumun son anlarını yaşadığını düşünüyorum. Demek istediğim artık aynı etkiyi yaratmayabilir.E n azından az da olsa başa baş giden bir dövüş eklenmeli gelecek sezonlarda. Olması gereken karakter bolluğunu yakalayan anime bu kulvardaki eksikliklerini de yavaş yavaş kapatıyor gibi gözüküyor. 


    Özetlemek gerekirse; hataları bulunmasına rağmen ilk sezonun sahip olduğu, kendisini izleten havayı ben ikinci sezonda bulamadım. Yeni karakter ve olaylarla konu potansiyelini yavaş yavaş kullanmaya başlamış. Bununla birlikte animenin hem başında hem de sonunda bizi yeni sezon için merak içinde bırakacak gelişmeler olması üçüncü sezonla ilgili umutlarımı yükseltti. Umarım hatalarını azaltarak heyecan dozunu daha iyi kontrol edebilirler. İkinci sezon itibariyle Overlord pek de başarılı bir işe imza atmamakla birlikte kötü sayılacak konumdan son dakika golüyle çıkmayı başarmış. 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan