• Temmuz 21, 2018

    Yönetmen: Rarecho
    Stüdyo: Fanworks
    Tür: Komedi
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/7


    Netflix! Sizleri bilmem ama Netflix hayatıma girdiğinden beri elimde telefon, bilgisayarı bile açmaya gerek duymadan Netflix’te ne var ne yoksa sömürüyorum. Netflix hayatımıza girdi ve bir şeyler izlerken para vermek gerektiğini (sinema istisnası) sonunda öğrendik. Türk halkı olarak beleş şeyleri çok sevsek te Netflix’e enteresan bir şekilde bağlandık. Netflix bir sürü orijinal içerik üretti / üretiyor. Tabi animeler de bundan payını alıyor. Son olarak Netflix’te izlediğim Aggretsuko animesi de Netflix’in orijinal yapımlarından. Aslında 2016 yılından Mart 2018 yılına kadar birer dakikalık skeç tadında yüz bölümden oluşan Aggressive Retsuko adında bir serisi de mevcut. Öncelikle dikkat; Detroit Metal City animesi severler bu animeyi de seveceksiniz zira hikaye olarak farklı bir yerde olsa da Aggretsuko animesi yer yer DMC’yi hatırlatıyor. 


    Animede ana karakterimiz turuncu dişi pandadır. İsmi Retsuko olan bu sevimli ayıcık 25 yaşındadır ve oldukça zor şartlar altında bir şirkette çalışmaktadır. Masa başı bir işte çalışan Retsuko zalim patronlarının gazabı yüzünden o masa başından bir türlü kalkamaz ve evrakların arasında çoğu zaman kaybolur. Ayrıca şovenist, cinsiyetçi bir domuz (gerçekten domuz:) olan patronu tarafından da sürekli eziyetlere maruz kalır. Dışardan bakıldığın son derece sakin, sessiz ve kibar bir bayan imajı çizen Retsuko aslında her gece iş dönüşü bir karaoke bara giderek orada brutal metal yapar. İşte burada aklımıza DMC geliyor hemencik. Bu onun en büyük ve gizemli sırrıdır ve bundan kimsenin haberi yoktur. Retsuko zorlu ve sadece çalışmaktan oluşan bu hayatının stresini bu şekilde atmaktadır ve tek bir hayali vardır: Bir gün bu işten istifa etmek! Lakin işler umduğu gibi gitmez. Zengin bir koca bularak işten istifa edebileceği fikrine kapılınca güzelleşmek için bir yoga merkezine giden Retsuko, burada ofiste üst düzey konumlarda çalışan Goril ve Kuş hanımla karşılaşır. Başlarda biraz utangaçlık hissetse de zamanla bu üçlü arasında güzel bir dostluk oluşur. Ve Retsuko sırrını bu yeni dostları ile paylaşır. Eee, dertler paylaştıkça azalırmış. Retsuko’nun dertleri bu şekilde bir nebze azalmış olur tabi. Ama artık hayatında yeni bir dönem başlayacaktır. Zengin koca hayallerine neler olacağını da siz izleyip görün. 


     Anime karakterleri hep hayvan olduğundan animenin fabıl bir evrende geçtiğini söyleyebilirim. Çizimler genel olarak sevimli ve karakterler chibi gibi minnak karakterler. Keza bu karakterlere yapılan seslendirmeler de çok başarılıydı. Müzikleri ise açıkça hatırlamıyorum bile. Dolayısıyla pek akıllarda kalıcı olduğunu söyleyemem.

    Animede aslında kadınlar iş hayatında yaşadıkları zorluklar ve karşılaştıkları sıkıntılar hoş bir esprili yaklaşımla anlatılmış. Animeden büyük gelişmeler beklemeyin. Can sıkıntısında çerezlik bir anime Aggretsuko. İş hayatının zorlukları, köle gibi çalıştırılma, cinselliğin her yerde olduğu gibi iş ortamında da nasıl öne çıktığını anlatan bir anime olsa da çoğu kişi için derin hiçbir iz bırakmadan gülerek izlenip bitirilecek bir anime. 

    Nisan 2018 yapımı bu anime toplamda 10 bölümden oluşuyor. Ayrıca ikinci sezonu da 2019 yılında gelecek. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan