• Aralık 09, 2018

    Yönetmen: Manabu Okamoto
    Stüdyo: Pine Jam
    Tür: Komedi, Romantik
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6


    Öncelikle hemen belirteyim; Gamers! adlı 12 bölümlük anime serisi kesinlikle oyun içerikli bir anime değil:) Tamam, çıkış noktası karakterlerin oyunlara olan sevgisi ama animenin bizlere esas sunduğu aşk üçgenleri ve hatta beşgenleri:)

    Ana karakterimizin adı Amano Keita. Lise ikinci sınıf öğrencisi olan Keita’nın tek bir sevdası vardır: Oyun oynamak. Mobil oyunlar, PS4 (telif yememek için animede PZ4:), PC oyunları derken her platformdan oyunu severek oynar. Benim anladığım kadarı ile favori türü ise RPG’ler ve amacı kızı tavlamak olan görsel romanlar. Bir de esas kızımız var tabi. Okulun en gözde öğrencisi, elit tavırları ve yüksek notları ile Tendo Karen. Dış dünyaya karşı deyim yerindeyse sanki ulaşılamaz seviyede olan Karen’in de en büyük tutkusu oyun oynamaktır. Hatta okuldaki oyun kulübünü yeniden kurmaya başarmış ve kendisi dahil üç kişi olmuşlardır bile. Günün birinde Karen, Keita’ya yanaşır (tabi herkes şok çünkü okulun en popüler kızı, hiç arkadaşı olmayan çocuk ile konuşuyor:) ve onu oyun kulübüne davet eder. Keita tabi heyecanlanır ama kulübü gördükten sonra katılmamaya karar verir. Sebebi is kulüptekilerin zevk almak yerine birbirleri ile yarışmasıdır. Tabi Karen şaşkındır ve belki de ilk defa ret yemiştir. İşte bundan sonra olaylar ilginçleşmeye, derinleşmeye ve yoruculaşmaya başlar. Keita ve Karen dışında, eskiden sünepe tipli bir oyun sevdalısıyken şimdi yakışıklı bir çocuk olan Uehara Tasuku ve şapşal sevgilisi Aguri ile bir başka oyun sevdalısı Hoshinomori Chiaki de dahil olur. Beşlinin tamamlanması ile de bir acayip olaylar dizisi gelişir. 


    Animenin aşk beşgenlerinden oluştuğunu ve dikkatli okuduysanız yorucu olduğundan bahsettim. Çünkü bu aşk-meşk olayları tamamen yanlış anlaşılmalar üzerine kurulu ve izlerken insan hakikatten yoruluyor. Keita bir sözü yanlış anlıyor, Karen, Uehara’nın Chiaki hakkında konuştuğunu sanıyor, Aguri erkek arkadaşının kendisini aldattığını düşünüyor, Chiaki, Uehara’nın kendisini sevdiğini tahmin ediyor ama o da Keita’dan hoşlanıyor falan derken uzayıp gidiyor. Bir süre sonra ister istemez sıkıldım. Yine mi, yine mi derken insanın üzerine bir bıkkınlık gelmiyor değil. Hakkını yemek istemem, bazı sahnelerinde sesli güldüğüm de oldu ama bu sahneler maalesef azınlıkta kaldı.

    Animenin çizimlerine baktığımızda hani klasikleşmiş karakter kalıpları vardır ya, onları görüyoruz. Çizimleri bakımından anime dünyasına bir yenilik katmıyor Gamers!. Çizimler göze hoş geliyor, renkler cıvıl cıvıl ama karakterleri zaten birçok animede çok defa gördük. Klasik kocaman gözlü kıvrımlı kızlar ve orta halli görünümü ile ilgiden uzak yaşamayı tercih eden esas oğlan. Bir yerlerden tanıdık geldi mi? :) Müzikler de keza standart romcom tarzında. Açılış ve kapanışı bir kere izledim ve bana yetti. 


    Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş. Gamers!’da da benim başıma aynen bu geldi. Eğer romantik komedileri seviyorsanız izleyin derim. Lakin benim gibi bu tarzı çok fazla tercih etmiyorsanız biraz temkinli yaklaşın. Ben izlediğime pişman olmadım ama anime izlerken yorulacağım da aklıma hiç gelmezdi. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan