• Ocak 19, 2019

    Yönetmen: Atsushi Nishigori
    Stüdyo: Clover Works, Trigger
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/7.5
     
     
    Darling the Franxx tür olarak başlıca mecha, romantizm ve aksiyon olsa da diğer mecha serilerinden kendini ayıran bir havası var. İsminden anlaşılacağı gibi Darling ( sevgili ) romantizm severler için tadından yenmeyecek bir seri...

    Konuya gelecek olursak; uzak bir gelecekte dünya yok olmuş. İnsanlar kalelerde (kafes tarzı şehirler) yaşamaktadır. Teknolojinin bayağı gelişmiş olduğu bu dönemde insanlar çocuk pilotlar yetiştirmektedir. Bu çocuklar Milstiltein'de (kafes) yaşamaktadır. Çocuklarımız dış dünyadan bağımsızdırlar ve Franxx adı verilen robotlara pilotluk etmektedirler. İnsanlık "Kyouryuu" adı verilen devasa varlıklarla savaşmaktadırlar ve bu şeylere sadece Franxx'lar zarar verebilmektedir. Çocuklar için hayatın tek bir anlamı vardır, o da Franxx'lardır.


    Gelgelelim ana karakterimiz 016 kodlu ( her çocuğun bir kodu var ) Hiro. Hiro zamanında çok usta bir pilotken bir talihsizlik sonucu yeteneklerini kaybeder. Ve sonra bir gölde 02 ile karşılaşır. Bu karşılaşma her ikisininde hayatını değiştirmeye yetecektir.

    Öncelikle karakterlere gelecek olursak seride çokca karakter var ve hepsini ayrı ayrı işlemeye, bilgi vermeye çalışmışlar. Ne kadar başarılı olmuşlar orası tartışılır çünkü seri o kadar Hiro ve 02 odaklıydı ki diğer karakterler ne yapmış ne etmiş ne düşünmüş pek umurumda olmadı. Yani o havayı veremediler. Bazen mecha-aksiyon serisi izlediğimi unuttum sanki okul-yaşamdan kesitler temalı bir seri izliyor gibi oldum. Konuya tekrar dönecek olursak Franxx'lar bir kız ve bir erkek olmak üzere 2 kişi tarafından kontrol edilebilmektedir. Ve dediğim gibi Hiro pilotluk yapamaz hale gelmiştir. Sonra bir kyouryuu saldırısı sonucu 02 ile bir Franxx'a zoraki pilotluk eder ve başarılı olur. Hikaye böyle başlıyor kısaca.


    Serinin çizimleri yerine göre değişiyor. Kimi zaman "vay be atmosfere bak" dedirtebilirken kimi zaman "ben ne izliyorum ya!" dedirtti. Serinin robot çizimlerini hiç beğenmedim. Tabi bu öznel bir yargı fakat yine de devasa robotların mimikleri olması bana tuhaf geldi. Karakterler sıradan ergen tipler öyle pek bir fazlalıkları eksikleri yok. Animenin komedi dram aksiyon yönü bence olması gereken gibiydi, ne az ne çok. Her şey tuzunda. Serinin açılış parçası "Kiss of Death" ı çok beğendiğimi söyleyebilirim .Yani cuk diye oturmuş seriye. Açılış parçasının aksine kapanış parçası tam yedi kez değişiyor. Beşinci ending  olan ''Escape'' başta olmak üzere hepsi güzeldi ve Escape adlı parçayı dinlerken başa sardığım oldu, o derece. Bölümler esnasında çalan parçalara zaten diyecek bir sözüm yok. Hiro'nun sesinde nötr olsam da 02'nin seslendirmesi çok iyiydi. Haruka Tomatsu sağolsun bize böyle bir eser verdiği için. Bu arada Tomatsu, kısaca AnoHana adlı animede Naruko'nun da seslendirmesini yapmıştı. Yani duydukça aklıma AnoHana da gelmedi değil.

    Seriye başlarken klasık mecha ve ucundan romantizm tarzı bişey bekliyordum fakat tersköşe oldum. Dibine kadar romantizm serisiydi. Seriyi izlerken sıkça aklıma Mirai Nikki ve God Eater geldi. Sanki karakterler Nikki'den ve tema da God Eater'dan alınmış gibi hissettim. Tabii ki de çok alakası yok.


    Ellerinde böyle güzel bir tema varken sadece aşk işlemeleri hayal kırıklığına uğrattı. Kyouryuu'lar nereden geliyor? Nasıl oldular? İnsanlardan ne istiyolar sorularını cevaplasalar da tatmin olmadım. Çünkü tüm soruları cevaplamak için sadece beş dakika harcadılar. Konuyu bunu anlatarak ya da öğrenmeye çalışarak işleyebilirlerdi. Bir diğer hayal kırıklığı finaliydi. Cidden final beklentilerimi karşılamadı ve özellikle mechaların insan suratı alması sinirlerimi bozdu. (abi sen robotsun robot pilotun şeklini alamazsın!!! :D ) Hayal kırıklığı olmasa da İchigo karakteri cidden çok gıcıktı. Çogu bölüm İchıgo'nun gıcıklıklarını izleyip birden onu iyilik meleği yapmalarına da sinir oldum denebilir.

    02 ve Hiro ilişkisinde Hiro biraz pasif kalsada, 02 bayağı domine ediyor seriyi. Hatta izleyenlerin sadece 02'yi görmeye geldiğini dahi biliyorum. İnsanlığı güzel işlemişler yani olması gerektiği gibi bencil, çıkarçı ve kendini düşünen, izlerken hayatınızdan izler görebiliyorsunuz.

    Darling the Franxx ( Türkçeye çevirirsek Franxx'daki sevgilim ) izlemeye değer bir anime. Her ne kadar romantizm işlenmiş olsa da, ne olacak ne bitecek, şimdi ne oldu derken izlettiriyor kendisini. Benim tavsiyem serinin ilk bölümünü açın gerisi kendi gelecektir. :)

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan