• Ağustos 11, 2019

    Yönetmen: Akitaro Daichi
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Fantastik, Komedi
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: 13 + 12
    Anime Puanı: 10/9


    Kamisama Hajimemashita izlediğim ilk animelerden ve o zamandan beri Tomoe’ye platonik olarak aşığım efenim. Evet, bu animeyi izlemek için araştırırken hep aynı yorumla karşılaşmıştım: ”Tomoe’ye aşık olacaksınız!” Öyle de oldu.. “Anime karakterine aşık olma hastalığı” diye bir hastalık var (shoujo sever hatunlar bilirler) ve bende o hastalığa yakalandım. Gerçi insan 27 yaşında olunca bir durup düşünmüyor değil. Ama olsun, gizlice de olsa kalbimize gömüp severiz. Öhöm!

    Momozono Nanami'nin babası borçlarını arkasında bırakarak evden kaçar. Eve gelen icra memurları Nanami’yi eşyaları ile kapı önüne atar. Gidecek yeri ve kimsesi olmayan kızımız, parkta otururken köpek tarafından kovalanan ağaca tünemiş bir adam görür. Ona yardım edip köpeği kovar, adam da karşılık olarak Nanami'yi alnından öper ve ona kendi evini vereceğini söyler. Adamın tarif ettiği yere giden Nanami kendini bir tapınakta bulur ve sonra olaylar gelişir. 


    Spoiler vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama karakterleri kısaca anlatacak olursam:

    Momozono Nanami
    Nanami parktaki adamdan alnına bir öpücük aldı ya hani sonra adamın tarif ettiği tapınağa gitti. Heh işte aldığı öpücük kontrat yerine geçiyor ve artık o tapınağın Tanrısı Nanami oluyor:) Tapınağın hizmetçisi olan Tomoe’yi kendi hizmetçisi yapabilmek için öpmesi gerek peki bu o kadar kolay mı?

    Tomoe
    Tilki ruhu. Tapınağın tanrısından aldığı öpücükle ona sonsuz itaat eden ve onu koruyan tapınak hizmetçisi.. Öyle bir karakter ki yemek yapmada çok iyi, temizlik yapıyor ve her şartta önce sizi düşünüyor, koruyor. (Gelde aşık olma!) Nanami insan olduğu için ona daha fazla dikkat ediyor, başı acemi Tanrı Nanami ile dertte yani.

    Mizuki
    Mizuki, Yonomori tapınağının yılan koruyucusu. Bazı olaylar sonucu yolu Nanami ile kesişiyor ve kızımıza aşık oluyor. Ömür boyu yanında kalmak istediği için de o uyurken gizlice onu öperek hizmetçisi oluyor. Tabi bundan sonrası aynı tapınağa sığamayan Mizuki ve Tomoe’nin itiş kakışlarıyla dolu.  


    2 sezon ve toplam 26 bölümden oluşuyor. Romantizmi komediyi o kadar güzel işlemişler ki sadece bunun için bile izlenebilir. Hatta yazarken çok özlediğimi fark ettim. Fırsatını bulduğumda tekrar izleyeceğim. Bu anime benim herkesi zorla oturtup izletmek istediğim bir anime oldu. Bazı şeyler vardır hayatımda daha iyisi gelse bile yeri hiç değişmeyen, bu da öyle işte. Shoujo sever olup bu animeyi izlemeyen kaldı mı bilmiyorum ama tavsiyemdir. Bir sonraki anime yorumumda görüşmek üzere! 


    Mangalar, Diziler, Filmler ve daha fazlası için Şemsiyenin Altındaki Kızın blogunu ziyaret etmeyi unutmayın :-)

    http://semsiyeninaltindakikiz.blogspot.com/

    { 7 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. çok öznel bı tanıtım olmuş

      YanıtlaSil
    2. Piyasadaki popüler shoujolardan tek izlemedigim bu seri olabilir. Evet biliyorum tamamen fantastik bir hikayesi var ama yine de serideki tanrı muhabbeti rahatsız etmişti beni.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hmm.. O konu hakkında ne söyleyebilirim bilemedim şimdi. Kararı tamamen sana bırakayım, en doğrusu. Ama şahane bir seridir bunu söylemeliyim :)

        Sil
    3. platonik ask acisi nasil gecer diye soranlar icin bir yazi yayinladim. tiklayip okuyabilirsiniz.

      YanıtlaSil
    4. Yeni bitirdim cevremde kimsem yok animelerle ilgilenen izleyen bende buraya geldim içindekileri dokmeye:( gerçekten yazdıklarının hepsine katılıyorum daha iyisi gelse bile yeri hep ayrı kalıcak bi seri o kadar güzel dusunulmus bi seri ki senaryo inanılmaz iki sezon normal bi anime gb izliyosun tabi ki bu iki sezonda çok çok güzel ama son o beş ova ile bian "Aman Allah'ım" diyosun<3<3<3 3benjm içinde gerçekten çok değerli bi anime oldu iyi ki izlemişim ve eminim daha Bir çok defa tekrar tekrar izlicem♡♡♡SPOI Bundan sonrasi◇◇◇finalinde neden herşeyi bırakıp tapınağa geri döndüler ki yanı ne yapmayı planlıyorlar çalışmadan etmeden tapınakta yaşamayı mi yada eskisi gb olmayı mi ben bu kısmi anlamadım bi de en sonda akoruou nun o hali beni benden aldi:)))

      YanıtlaSil
    5. Bundan başka au haru ride sonra kaichou wa maid sama ve sonrasında da bu animeyi izledim ve önerebileceğiniz yine bunalr hele son ikisi gb bildiğiniz animeler varsa çok memnun olurum :))

      YanıtlaSil
    6. TOMOE KAÇ YAŞINDA PEKİ SMPDÖWOPSNWODLWND CİDDEN SORUYORUM BU ARADA

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan