• Ağustos 26, 2020

    Yönetmen: Ho Pyeon-Gang, Masaaki Yuasa
    Stüdyo: Science Saru
    Tür: Hayatta kalma, Dram
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/8

     
    Japan Sinks 2020’yi ilk gördüğümde aklıma hemen 2009 yılında izlediğim Tokyo Magnitude 8.0 gelmişti. Aynı tarza sahip olan ve depremi konu alan animne, bende gözyaşı oluşturacak kadar duygulandıran ender animelerden. Doğal olarak ilk fırsatta Japan Sinks 2020’yi de izlemek istedim ve izledim de. Bu arada, Netflix’te yayınlanan bu anime, 1973 yılında aynı adlı bir kitaptan uyarlanmıştır.

    Animenin etrafında döndüğü karakter, annesi Filipinli ve babası Japon olan Ayumu Muto. Kendisi koşucudur ve okuldan dönmek üzereyken herkesin hayatını değiştirecek olan, bir çoğunluğun ise söndürecek olan büyük bir deprem meydana gelir. Deprem öyle şiddetli olmuştur ki, birçok ev ve yollar kullanılmaz hale gelmiştir. Üstelik bu sonun başlangıcı olacaktır çünkü depremlerin ardı kesilmeyecektir ve koca Japon kıtasının yer altı levhaları yerinden oynamıştır. Bu da ülkenin okyanusa gömülmesi demektir. Ayumu ve kardeşi Go, diğer hayatta kalanlarla beraber cehenneme dönen hayatlarını kurtarmanın peşindedir. 


    Japan Sinks 2020’in kötü karakteri doğal afetler. Yani kötü düşmanlar, olağandışı yaratıklar falan beklemeyin. Anime serisi beşince bölümde bu kulvara ilerliyor diye korkmuştum fakat çok geçmeden toparladı ve yeniden hayatta kalma moduna bürünerek devam ediyor. Bu arada, ilk başlarda Go adlı karakter sürekli İngilizce konuştuğundan bir hayli itici gelmişti ama bölümler ilerledikçe bunun da nedeni anlatılıyor. Anime, genel bir tempoda ilerliyor ve sıradan insanların kurtuluş yolu aramasını ele alıyor. Bu bakımdan işini düzgün yapıyor fakat bazı sahnelerin (örneğin beşinci bölüm) gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında, anime kendisini sıkılmadan izlettiriyor.

     
    Çizimleri bakımından animeyi görür görmez Devilman Crybaby’ye benzetmiştim. Hatta bundan bahsederim diye not da almıştım ki iki animeyi de aynı yapımcı olan Science Saru’un olduğunu fark ettim:) Özellikle karakterler üzgünken veya korkmuşken çok fazla çirkinleşiyor ve bu tarz sahneler Devilman Crybaby’de de mevcuttu. Bunun dışında arka plan çizimleri ve efektleri ile başarılı bir anime. Animede fazla müzik yok. Açılış parçasını bir kere izledim ve bir daha dönüp bakmadım. Seslendirmelere de diyecek herhangi bir sözüm yok.

    Japan Sinks 2020, doğal afetleri güzel işlemiş. Fazla aksiyon dolu değil, şiddet veya aşırı dram içermiyor. Sadece küçük bir grubun hayatta kalma gayesi anlatılıyor. Ufak da olsa eksileri mevcut lakin bütüne baktığımızda izlenmesi zevkli, kaliteli bir anime. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan