• Mart 09, 2021

    Yönetmen: Susumu Mitsunaka
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7


    Uzun soluklu Voleybol animesi Haikyuu!!’nun üçüncü sezonunun ikinci kısmı, yahut dördüncü sezon veya To The Top – 2, artık ne derseniz deyin yeni sezonu ile sevilen seri yoluna devam etmekte. Yeni bir sezon olmaktan ziyade 2020’nın başında çıkan To The Top’un direkt devamı bu seri. Dolayısıyla birçok mecrada bölüm sayılarını 14. Bölüm yahut 15. Bölüm şeklinde de görebilirsiniz. Devam sezonunun devamı olduğu için de daha yüzeysel bir yazı olacak. To The Top sezonunun ilk kısmına buradan ulaşabilirsiniz.

    Yukarıda linkini verdiğim ilk kısmın son paragrafında çerez tadında bir sezon olduğunu ve yeni bölümlerin efsane olacağından bahsetmiştim. Çünkü bahar turnuvasının ilk maçında sezona ara vermiştik. Efsane olacak demiştim çünkü Shiratorizawa’ya karşı olan on bölümlük sezon da acayip iyiydi. Durum böyle olunca beklentilerim bayağı yüksekti ama verdiğim puandan da göreceğiniz üzere benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Şimdi, spor temalı animelerde çoğu zaman olaylar yavaşlar ve birileri olan durum hakkında bir açıklama yapar. Örneğin takım farklı bir taktik kullanır ve seyircilerden birisi yanındakine, yani bize neden böyle yaptıklarını açıklar. Bu durum Shiratorizawa’ya karşı olan sezonda da vardı ve gayet yerinde kullanıldığı için maçın akışı bozulmuyordu. Yeni sezon – ikinci kısım da tamamen Karasuno ve Inarizaki arasındaki maçtan oluşuyor. Yani aynı formülü beklersiniz değil mi? 

     
    Öncelikle üçüncü bölümde maç pat diye kesiliyor ve Nekoma iki – üç bölümlüğüne Nekoma’nın maçına geçiş yapıyor. Hadi buna tamam diyelim; Inarizaki maçının keyfini tam çıkaracak oluyorum bölünüyor, bölünüyor daha da bölünüyor. Adam ayağını az açsa, iki – üç farklı kişiden neden böyle olduğunu dinliyoruz. Yan yatsa uzuuuun uzun bunun nedenini dinliyoruz. Flaschback’lerle Inarizaki takımındaki neredeyse herkesin hayat hikayesine şahit olduk. Oysa bizim takım Karasuno ve adamların çoğunu bir daha görmeyeceğiz bile. Yani bana ne kardeşim hiç oyuna girmeyen kaptanın sert bakışları hakkındaki yarım saatlik flaschback’ten? Anlatmaya çalıştığım, bu maç dört – beş bölümde rahatça bitebilir ama nedense sakız gibi uzatılmış da uzatılmış. Tekrar ediyorum, Shiratorizaya maçı tam on bölüm sürdü ve her şey (flashback’ler, anlatımlar vs.) yerli yerinde kullanılmıştı. İzlerken bayağı zevk alıyorsunuz. Oysa bu maçta ilk defa bir Haikyuu sezonunda bazı kısımları artık patladığım için ileri sarma gereği duydum. 
     

    Bu küçük paragrafla da kendime bir eleştiri yapmak istiyorum. Shiratorizawa ile olan sezona final sezonu yazdığımı fark ettim. Sanırım o dönem son olduğu için son sezon demek istemişim ama ısrarla final yazıp durmuşum:) Düzeltme gereği duymadım ve şunu söyleyebilirim ki, Haikyuu adlı animenin finaline daha biraz mesafe var gibi. Her maçın bir sezon sürdüğünü düşünürsek:)

    Karasuno – Inarizaki maçı benim için sıkıntılı geçti. Tam keyif almaya başlıyorum araya sürekli bir şeyler giriyor ve maç gitmiyor. Tek dileğim, ileriki sezonlarda maçların daha akışkan ve kesintisiz geçmesi yönünde. Haikyuu ile neredeyse altı seneye yakın bir hukukumuz var ve her sezonun tadı başlaydı. Dilerim yeni bölümler diğer sezonlar gibi şahane olur. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan