• Nisan 13, 2021

    Yönetmen: Chiaki Kon
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Komedi, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 5
    Anime Puanı: 10/8.5


    Kısacık bir anime serisi için kısa bir yazı ile karşınızdayım bu sefer:) Bölüm sayısı beş olan ve bir bölümü aşağı yukarı 15 – 17 dakika sürek The Way of the Househusband yahut orijinal adıyla Gokushufudou, bir oturuşta bitirebileceğiniz çerezlik bir anime. Birçok izleyici ve mecra tarafından beğenilmese de birçok yerde kahkahalar attığımı söyleyebilirim.

    Öncelikle hikayesinden bahsedeyim; Ölümsüz Ejder lakaplı korkulan Yakuza Tatsu, günün birinde yakuzalığı bırakır ve “ev erkeği” olmaya karar verir. Evet, yanlış duymadınız. Nasıl ki ev hanımı varsa Tatsu da ev erkeği olarak karısı işteyken evi çekip çevirmekte, alışverişe gitmekte, indirimleri takip etmekte, değişik yemek tarifleri denemektedir. Kısacık olan on beş dakikalık bölümler boyunca da Tatsu’nun bir garip ama bir o kadar da gülünç yaşam tarzına tanıklık ediyoruz. 
     

    The Way of the Househusband’ın beğenilmemesinin en büyük nedeni çizim tarzı olarak gösteriliyor. Hatta bir yerde “PowerPoint sunucusundan slayt mı izliyoruz?” diye bir veryansın dahi gördü bu gözler. Anime tıpkı bir manga şeklinde bizlere sunuluyor. Boyutları değişen kareler içinde karakterlerin sadece ağızları hareket ediyor ve hikayedeki duygular bize tamamen mimiklerle yansıtılıyor. Şimdi, bu kötü bir şey mi? Aynı tarzda sizlere bir anime ismi vereyim, bu animenin de bölümleri az ve dakikası kısadır ve çizim tarzı aynıdır. Bu animenin ismi: Detroit Metal City. Kısaca DMC (Hayır, Devil May Cry değil:) ile The Way of the Househusband’ın tek farkı teması ve yapım tarihi itibariyle gelişen çizim tekniği. O PowerPoint diyen arkadaşın deyişiyle evet slayt şeklinde, mimikler ve abartılı efektlerle sunuluyor hikaye. Anlatmaya çalıştığım, birçok animenin tarzı farklıdır ve önemli olan bu tarzı başarıp başaramadığıdır. Benim nezdimde ise Ev Erkeği Tatsu gayet başarılı bir iş çıkartıyor. Korkutucu bir ifadeye sahip bir ev erkeği oluşu bahsettiğim gibi mimikler ve acayip müziklerle öyle bir destekleniyor ki, birçok yerde kahkaha attığımı zaten belirttim. Lakin yine belirttiğim gibi bir saat gibi bir sürede de bitiveriyor. 
     

    The Way of the Househusband’ı oturup da bir Dr. Stone izliyorum gibi izlerseniz kanımca beklediğinizi bulamazsınız ama şöyle hoşça vakit geçireyim, azıcık eğleneyim güleyim derseniz ev erkeği Tatsu’nun kısa macerasına muhakkak göz atın. Anime, Netflix’ten izlenebilir durumda. Ayrıca ikinci bir sezonu da duyuruldu ve çerezlik Tatsu’nun ikinci sezonunu izleyenlerden birisi de elbette ben olacağım. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan