• Haziran 20, 2021

    Yönetmen: Aoki Ei
    Stüdyo: Naz 
    Tür: Bilim Kurgu, Gizem, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/10

     
    Underrated kelimesinin sözlükteki karşılığı olan animeyle karşınızdayım. 2020’nin soğuk geçen kış günlerinde içimizi ısıtacak şekilde piyasa giren id: indvaded beklentilerimi bir hayli karşıladı. Fragmanı izledikten sonra aşırı yükselmeme rağmen anime benim için tek kelimeyle mükemmeldi.

    Biraz Psycho Pass biraz Sherlock ve Bolca Inception esintileri taşıyan bu yapımda ana karakterimiz Narihisago, suçluların arkasında bıraktığı partiküller sayesinde oluşan kimlik kuyusu dünyasına (Kuyu denilen cihaz, insanların arkasında bıraktığı öldürme dürtüsüne göre kişinin bilinçaltını yansıtan hayali bir dünya oluşturuyor.) dalıyor ve suçluyu bulmaya çalışıyor. Dışardan bakınca pek etkileyici bir konusu yok gibi. Lakin fragmanı izleyince direkt tüyleri diken diken eden havasıyla sizleri içine çekiyor. Çünkü olayları çözmek sandığınız kadar kolay olmayacak. 
     

    13 bölümden oluşan bu anime, başlarında sizi ufak davalarla animeye ısıtıyor. Daha sonra ana hikayeye yoğunlaşan animemiz, bizi bambaşka dünyalara götürüyor. Belli bir bölümden sonra “Aga ne oluyor!” dedirtecek kadar sizleri şaşırtacaktır. Evet ilk bölümlerde de ufak ufak ana hikayenin temeli atılıyor. Lakin asıl 7. bölümden sonra ana hikayeye dalıyoruz ve burada işin içinden çıkamıyoruz. Dediğim gibi Inception gibi rüya içinde rüya tarzı olayların da bolca olduğu bu anime size olay örgüsünü ve gerçekliği sorgulatacaktır. Karakterler olarak özellikle ana karakter Narihisago’yu sevmemek elde değil. Onunla kurduğunuz bağ sayesinde, geçmişinde yaşanılanlara şahit olup onunla beraber gözyaşı dökmeyenin sorunları var demektir.

    Yeri gelecek güldürecek yeri gelecek beyninizi yakacak yeri gelecek duygusallaştıracak olan bu animenin bende yeri ayrı. Direkt 10/10 verilir mi, kesinlikle tartışılır. Lakin şahsen animeyi o kadar sevdim ki 10/10 vermemek elde değil. Bir de fazla bilinmemesi sebebiyle evladım gibi seviyorum o ayrı. Eksikleri yok değil, görsellik çok daha iyi olabilirmiş. Yan karakterler biraz zayıf, Hikaye anlatımı konusunda özellikle başlarda verilen bilgiler kısıtlı olması sebebiyle makinenin çalışma prensibini bile geç anlıyoruz. Stüdyonun acemiliği diyelim, çünkü baktığımızda çok fazla büyük işleri yok. Ama tüm eksikleri göz ardı ettirecek kadar kaliteli olduğu yanlar da var. 
     

    Anime Hikayesiyle,ana karakteriyle, çok kaliteli seslendirme sanatçılarıyla ama ÖZELLİKLE ve Özellikle MÜZİKLERİYLE beni benden aldı. Tüm parayı resmen müziklere harcamışlar. Opening ve ending yanı sıra bölüm içlerinde çalan şarkılar baya iyi. Gerçekten bir animede bu kadar iyi OST hiç görmemiştim. Youtubede açıp dinlenecek çokça şarkısı var. [1-Miyavi – Butterfly / 2- Miyavi - Other Side / 3- Sou - Mr.Fixer 4- Miyavi - Samurai 45]

    Neyse sözüm özü objektif olursam 9/10 olan bu anime benim için 10/10’dur. İnşallah sizde animeyi izledikten sonra karakterle kurduğunuz bağ ile 10/10 verirsiniz. Bu sitedeki ilk incelemem inşallah son olmaz :D Hikayeye dair pek bilgi vermediğim farkındayım lakin anime öyle kısa ki spoiler vermek istemiyorum. İncelememi okuyup halen izlemeye tereddüt eden varsa fragmanları izlesin oradaki müzikler ve tasarımlarla gaza gelip başlayacaksınızdır. Tek sezonda hikaye tatmin edici şekilde son buluyor. Devam sezonuna gerek yok ama gelirse yok demeyiz : ) Yorumlarınızı bekliyorum 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan