• Temmuz 27, 2021

    Yönetmen: Utsumi Hiroko
    Stüdyo: Bones
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

     
    2021 yılında güncel animeleri takip edip SK8’i gözden kaçırmış olmanız imkansız çünkü çok sağlam reklamı yapıldı. Peki, anime reklamı yapıldığı kadar kaliteli mi? İşte orası tartışılır. Öncelikle klişe dostluk hikayesinden nefret edenleri buradan uzaklaştıralım. Çünkü klişe oğlu klişe konusunu olan animemizin tek farklılığı hikayesinde kaykay olması. Yani animemizin asıl konusu görsellerinden de anlayacağınız üzere Kaykay yapan elamanları barındıran ve alt metin olarak da dostluğu işleyen 12 bölümlük çıtır çerez bir yapım olması. Bones gibi hikaye konusunda çok kaliteli ve kült işlere imza atmış (Fullmetal Alchemist, Eureka Seven gibi) bir stüdyodan SK8 gibi klişe bir hikaye görünce biraz üzülüyorsunuz ama olsun, sıkıntı yok.

    Hikayemizde Langa’nın (beyaz saçlı altın çocuk) sıfırdan kaykay öğrenip overpower yolcuğuna doğru gitmesini ve kırmızı saçlı olan ve sürekli LANNGAAAA diye bağıran Reki kardeşimizin ona eşlik etmesi hatta bizzat ona kaykay öğretmesinden izliyoruz. Bu ikisi arasında dostluk hikayesi devam ederken arka planda düşman olan Adam’ında aslında başkalarının eski dostu olduğunu ve onlarında hikayesinin de dostluk üzerine işlendiğini görecesiniz. Eeee abi buraya kadar incelemeni okuduk bizi animeden soğuttun diyebilirsin. Durun hemen gitmeyin. 
     

    Animenin gerçekten iyi yaptığı şeyler yok değil. Özellikle çizimler konusunda gerçekten mükemmel iş çıkarılmış. Animasyon kalitesi de çizimlere yakışır şekilde aynen devam ediyor. Millet kaykay sürerken siz de gaza geliyorsunuz. Ana hikaye her ne kadar klişe olsa da yan karakterler bir o kadar eğlenceli. Özellikle Joe ve Cerry bence Langa ve Reki’den fazlaca rol çalmış hatta keşke daha fazla rol çalsalarmış dedirtiyor. Ekibin diğer üyeleri de gayet özgün ve iyi tasarlanmış. Ekibi izlemek sizi kendisine çekiyor ve 12 bölümlük kısa animeyi bitirmenize yardımcı oluyor. Langa’nın gelişimini izlemek de kötü değil ama özellikle Langa’nın kar kaykayı yaptığı kısımları daha çok görseydik daha çok mutlu olurdum onu da belirteyim. 

    Peki bu animede kaykaylar nerde ve nasıl yapılıyor? “S” olarak adlandırılan bölgede, zorlu pistlerden oluşan ve iki kişinin birbiriyle kapışması sonucu bir galip çıkıyor. Tabi özgünlüğünüz ve tarzınız size kalmış çünkü kurallar yok gibi bir şey. Bu yüzden gerçekten eğlenceli yarışlar var ama yarışların çok daha fazla yer kaplamasını isterdim. Mesela Kengan Ashura'da turnuva dövüşlerini fazlasıyla görüyoruz. SK8'de de kaykay yarışlarını daha fazla görseydik daha iyi olabilirdi. Çünkü ağzınızda tat kalıyor daha fazla kaykay yarışı izlemek istiyorsunuz. Şahsen animeden sonra Steep adlı oyunu indirip bol bol kaykay yaptım. Sizlere de öneririm. Tam bir çıtır çerez tıpkı anime gibi.

    Aslında animenin kötüsü Adam’a dönmek isterim baya özgün bir tarzı olmasına karşın maalesef hikayesi ve amacı klişeden öteye gidemediği için pek aklınızda kalıcı bir karakter olarak yer edinmiyor. Lakin kaykay sırasında yaptıkları aklınızda kalıyor. Neyse uzun lafın kısası klişeden nefret ediyorsanız pek yanaşmayın derim. Ama biraz spor biraz dostluk ve bolca kaykay görüp gaza geleceğim diyorsanız bir şans verim diyorum. Özgün karakterlerinin yanında şahane çizimleri, animenin klişe hikayesine rağmen rahatlıkla bitirmenize ve keyif almanıza yarıyor. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan