• Aralık 23, 2021

    Yönetmen: Taniguchi Gorou
    Stüdyo: Sunrise
    Tür: Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu, Mecha
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7 

     
    Merhabalar arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrardan sizlerle buluşmak güzel. Lakin incelemesini yapacağımız yapım aynı derecede memnun edici mi? Kesinlikle tartışmaya açık. Code Geass Serisini bilenler bilir bilmeyenler için de ilk iki sezonun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz Bu film ise ikinci sezondan sonra geçiyor. Yani ilk iki sezonu izlemediyseniz hemen bu sayfayı kapatıp başka incelemelere geçin. Çünkü ister istemez ilk iki sezon hakkında konuşmak zorunda kalacağım.

    Şimdi ilk iki sezondan sonra neden böyle bir film var, bence en büyük sorun bu. Büyük ihtimal Fan baskıları yüzünden böyle bir devam filmi yapılmış. Ama bence hiç olmamış. Özellikle ikinci sezonun sonundan sonra böyle bir devam filmine gerek yoktu. Abi gidin Cowboy Bepop gibi bir film çekin. Zaman aralığı içinde başka hikaye anlatın ama öyle bir finalden sonra hikayenin devamı olarak film getirmek hiç hoş değil. Hele bir de yapım maalesef kötü olunca, eleştiriler ve puanlarda haliyle düşük oluyor. Hoş ben çok düşük vermedim çünkü film akıp gitti. Yine kendi içinde güzel bir film bile sayılabilir ama altını çiziyorum Kendi İçinde. Neden mi bunun altını çizdim? Birazdan bu konuya detaylıca gireceğim. Ama önce biraz artılarından bahsedelim. 
     

    Meka sevenleri üzecek olsa da bu söyleyeceğim benim için iyi bir artı olmuş açıkçası. Meka savaş sahnelerinden kısıp normal insan dövüşleri görmek gayet tatlı bir etken olmuş. Çünkü Meka savaşları bana çok yavan ve zevksiz geliyor. Bunun azaltılması benim açımdan pozitif bir etki. Fakat Meka sevenler için bu büyük ihtimal negatif olabilir. Bunun dışında da düşman karakterler ve özellikleri güzeldi. Geass özelliklerinden bahsediyorum yoksa amaçları falan tipik kötü işte. Filmin en önemli artısı akıcı olması. Sıkılmadan bitirebiliyorsunuz. Tabi bu filmin müthiş olduğu anlamına gelmez. Gelin asıl soruna geçelim artık.

    Bu film net bir şekilde Animenin ilk iki sezonuna ihanet ediyor abi. İlk iki sezondaki amaç, fedakarlık, duygusallık, gözü karalık, bedel ödeme, iyi insanların da zarar görmesi gibi ana fikirlerin içinden geçmişler ya. İkinci sezonunu sonunu alın çöpe atın abi. Ne gerek var tüm yaşanılanlara? Bir yıl geçiyor dünya olarak hoop eski sıkıntılara geri dönülmüş. Lelouch deseniz o da haliyle geri geliyor. Bunu görmek için kapağa bakmanız bile yeterli. Eeee ne anladım bu işten. Yapılan onca fedakarlık ve duygusallığa ne oldu? Hiç ettiniz abi. Filmde de zaten bu ana fikre sahip en ufak bir şey yok. Bildiğiniz klişe iyi kötü savaşı. Nerde o Gri alanlar, nerde herkesin büyük hatalar yaptığı Code Geass dünyası… Ne dedim, film kendi içinde güzel bile olabilir. Lakin Code Geass dünyası ve havasından çok çok uzak bir yapım. Hatta komple ihanet ediyor abi. Umarım üçüncü sezon gelmez. Çünkü bu şekilde her şeyin laylaylom olacağı bir yapım gibi devam edecekse gelmesin daha iyi. Code Geass izlemek istiyoruz biz abi, Bungou Stray Dogs havasında bir anime istemiyoruz. Onu da izliyoruz ama sen öyle olma senin yapın ve amacın farklı. Sen Code Geass ol, Gri alanlar dolu dünyanda bir tane bile iyilik meleği insanın olmadığı herkesin öyle ya da böyle büyük hatalar yaptığı anime ol. Bu arada gözünü seveyim yapımcı stüdyo aradan yıllar geçmiş Çizim konusundan bırak ilerlemeyi gerilemiş bile olabilirsin. Neyse umarım devamı gelmez. Kendinize iyi bakın sonraki incelememde görüşmek üzere. 
     

    ***Not1: Filmin daha en başında Shirley ismini duyacaksınız. Evet kendisi anime sezonları devam ederken ölmüş olmasına rağmen bu filmde yer alıyor. Çünkü Anime dizi serilerini, Film özetlerine çevirirken senaryoyla oynamışlar. Zero, Shirley’nin babasını öldürmemiş bu yüzden de Shirley, Zero’nun gerçek kimliği peşinde koşmadığı için ölmemiş. Abi bu bile rezalet bir karar. Bu karar kim verdiyse kalksın o koltuktan yahu. Dediğim gibi filmler anime serilerinin ruhuna çok aykırı davranıyor bu örnek bile bunu bariz şekilde destekliyor.

    ***Not 2:
    Filmin sonunda ekstra bir sahne var kesinlikle yazılardan sonraki sahneyi izlemeyi unutmayın. Belki de Code Geass havasını yansıtan tek sahne oradaki 5-10 saniyeydi.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan