• Aralık 08, 2021

    Yönetmen: Hori Motonobu
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Bir Netflix yapımı olarak karşımıza çıkan Super Crooks, Mark Millar ve Francis Yu’nun aynı adlı çizgi romanından uyarlanmış bir anime serisi. Yine bu seri, ünlü çizgi roman Jupiter’s Legacy evreninde geçmekte. Hatta animede ara ara Ütopyalı’lıyı da görmekteyiz. Super Crooks’a dönecek olursak; seri dediğim gibi bir Amerikan çizgi romanı uyarlaması olduğundan biraz fazla “Amerikan-vari” olmuş olsa da, Japon’lar animeye hiç de fena uyarlamamış.




    Kahramanımız Johnny Bolt, süper kahramanlara hayranlık duyan genç bir çocuktur. Günün birinde kendisinin de özel güçleri olduğunu fark eder. Bu güçler, elektrik üretme ve var olan elektriği yönlendirmektir. Tabi Johnny de hemen kahraman olmaya çalışır ama kendisini göstermeye çalıştığında çeşitli kazalara ve ölümlere sebep olur. Aradan yıllar geçer ve Johnny Bolt kocaman bir yetişkin olur. Hayranlık duyduğu süper kahramanların aksine o artık süper suçlu kategorisinde birisidir lakin zayıf suçlulardandır. Daha doğrusu dişe gelir bir vukuatı olmadığından tanınmaz bile. Yetişkin Johnny’yi ilk gördüğümüzde Supermax adlı hapishanededir. Bu hapishanede tutuklulara takılan özel bir aparat sayesinde güçleri kullanılmaz hale gelmektedir. Johnny de hapishaneden çıkar ve “son bir vurgun” için kendisi gibi boş beleş tiplerin olduğu bir ekibe dahil olur. 
     

    İlk paragrafımda dediğim gibi yapımcı Stüdyo Bones ve orijinal Japonca dublajları olmasa Super Crooks için Amerikan yapımı bir animasyon serisi diyebilirim. Bunu elbette kötü anlamda söylemiyorum. Tam tersine, Amerikan kökenli bir yapımı güzel uyarlamışlar. Olaylar Amerika’da geçmekte, herkes yabancı (yabancı ile kasıt Japon değil) ve Amerikan rüyası animede epey hissediliyor.

    Super Crooks, bizlere klişe bir hikaye sunuyor. Hani var ya, son bir iş – son bir vurgun falan diye üç – beş adam bir araya gelir ve yeri geldiğinde güldüğümüz, yeri geldiğinde aksiyona boğulduğumuz filmler, diziler vardır. Super Crooks da onlardan birisi. Hikaye bakımından sundukları herhangi bir yenilik yok. Gelgelelim işini ise iyi yapıyor. Senaryoyu baştan sona vasatın altına düşmeden sunuyor, aksiyon sahnelerini iyi beceriyor ve bir animede ender gördüğümüz finali ile sessiz sedasız aramızdan ayrılıyor. 
     

     Animenin çizimleri ve müzikleri için diyeceğim pek bir şey yok. Çizimler fazla kaliteli olmamakla beraber kötü bir yönüne de rastlamadım. Açılış ve kapanış parçasını ise bir kere dinlemem bana yetti. En beğendiğim yeri seslendirmeler oldu. Özellikle Fumetsu no Anata e ve The Way of the Househusband’tan tanıdığımız Tsuda Kenjirou yine döktürmüş. Uzun lafın kısası, Super Crooks’u fazla beklentiniz olmadan öylesine izlerseniz bayağı zevk alabilirsiniz. Öteki türlü derin anlamlar arayan, dram yahut hikayede kırılma noktaları ararsanız fena toslarsanız. Anime, aynı açılış parçası gibi. İzlediğinizde bana hak vereceksiniz:) 

     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan