• Ocak 10, 2022

    Yönetmen: Tamura Masafumi
    Stüdyo: Silver Link - Studio Palette
    Tür: Aksiyon, Dram, Fantastik, Romantizm
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8 

     
    Bir anime düşünün ki ismini okuduğunuzda animeyi izleme listesinize alıyorsunuz. Bu hem iyi bir şey hem kötü. Ya arkadaş kimse size pazarlama taktiği falan vermedi mi? Animenin konusunu özet olarak isim yapmak kimin fikri abi. Hadi yaptın bari kısa ismini de koy öyle reklam yap. O da yok abi bu isimle reklam yapıyorsun. (Siteye eklerken mola vere vere yazdık:) Neyse yeterince animenin ismine sövdüğüme göre incelemeye geçebilirim. Animenin konusunu ise ismini çevirdiğimiz zaman direkt olarak karşımıza çıkıyor: Dünyanın en iyi suikastçısı başka bir dünyada aristokrat olarak reenkarne oluyor.(Yeniden doğuyor.) Ben bu ismi görünce animeyi favorilere atmıştım ve anime bitince de izlemeye koyuldum. Açıkçası pek bir beklentim yoktu. Çıtır çerez kafa dağıtmalık bir iş bekliyordum. Lakin tıpkı Akudama Drive gibi bu anime de beni olumlu anlamda şaşırttı. Özellikle anlattığı hikayeleri çok sevdim.

    İlk bölümüne hayran kaldığım animede karakterimiz gittiği yeni dünyada, gelecek olan bir tehlikeyi önlemek üzere orada bulunuyor. Ama ilk yaşantısında ki hiçbir olayı unutmadan yeni dünyaya gidiyor. Bir nevi oyunlarda olan New Game Plus özelliği ile bu dünyada doğuyor. Çünkü önceki bilgileri hep kafasında ve üstüne üstlük üzerine fazladan yetenekte veriyorlar abimize. Mis gibi hileli karakter olarak doğuyor. Ama gittiği dünyada büyü olduğu için direkt overpower bir karakter olmuyor. Önce biraz öğrenmesi hatta büyümesi gerekiyor. Başka animelerde olduğu gibi öldüğü yaşında o dünyaya teleport olmuyor, yeni dünyada sıfırdan bir bebek olarak doğuyor ve gelecek olan tehlikeyi önlemek için kendini yetiştiriyor. Zaten doğduğu ailesi de suikast görevlerini üstlenen bir aile olduğu için onu yetiştirmek hiç te zor olmayacaktır. 
     

    Açıkçası çizimler konusunda pek seçici değilimdir. Ama kaliteye önem veririm. Bu animenin çizimleri gayet kaliteli ve güzel. Evet, renk paleti ve karakter tasarımları çok laylaylom biliyorum ama kaliteli olduğu için pek sıkıntı etmeyeceğim.(Burada değinmem gereken 2 kısım var. Çizimler her ne kadar iyi desem de At veya Askerlerin olduğu kısımlar tek kelimeyle REZALET. Ya abi animeyi çizip animasyonu ayarlayan ekip işten mi çıktı da bu at veya askerlerin olduğu her sahne bu kadar kötüleşti? Bildiğiniz 20 yıl önceki oyun animasyonları ve çizimlerine sahip o kısımlar. Gerçekten anlamlandıramadım yani. Animenin çizim ve animasyonları çok iyi ama kadrajda ne zaman at veya asker olsa anime bir anda rezil bir çizime gidiyor. Çok ilginç bu durum.) Şimdi animenin en sevdiğim kısmına gelelim. Abi hikaye çok iyi başlıyor. İlk bölüme bayıldım zaten. Ondan sonra gelen bölümlerde çok ilginç şekilde karanlık bir atmosfere sahipti. Bildiğiniz çok karanlık ve pislik (ama bir o kadarda gerçekçi) hikayeleri izlemek çok hoşuma gitti. Özellikle Ana karakterin topladığı ekipteki kızların hikayeleri gerçekten duygusal ve karanlık. Ben zaten animeye çok kızıyorum. Bu anime çok çok daha iyi olabilirmiş.

    Bu animenin çok büyük 2 eksisi var abi. Animeyi sevsem de sizlere izleyin diyecek olsam da, bu 2 büyük eksiden bahsetmeden geçmeyeceğim. Abi bir kere bu animede çok güzel karanlık hikayeler var. İnanın Rainbow kadar karanlık ve pislik işlerin olduğu hikayeler var. Ama animenin dünyası bu karanlığa pek uymuyor. Renk paleti olsun, karakterlerin özellikleri olsun özellikle de olayların bittikten sonra bu karanlığı tamamen unutup çok laylaylom tiplere dönüşmeleri olsun, bu animenin bence olması gerektiği yerden daha aşağı çeken bir unsur olmuş. Ben demiyorum ki tamamen Drifters gibi karanlık olsun (Gerçi bana kalsa öyle olsa daha iyi olur) ama en azından o karanlık hikayelerden aldığımız tadı uzatmaları ve fazlaca vermeleri daha iyi olurdu. Şimdi biraz kızıyorum ediyorum bu kısımlar az diye ama en azından karanlık hikayelerin olduğu kısımlar tamamen bizi içine çekiyor ve hikaye bitinceye kadar o atmosferi iliklerinize kadar yaşıyorsunuz. Yani Akame ga Kill! gibi bir anda duygusal ve kafası kesilmiş bir kişiyi gördüğümüz karanlık atmosferin hemen 2-3 saniye sonrasında aptalca bir ecchi şakası ekleyip atmosferi bozmamışlar. O konuda haklarını yemek istemem fakat ben o karanlık hikayelerin fazla ve devamlı (yani ilerleyen zamanlarda flasbacklerle desteklenmesi) isterdim. Böylelikle karakterlerinde daha çok içine işlediğini görmüş olurduk. 
     
     
    Gelelim animenin ikinci eksisine. Abi bu animenin yapımcısına baskı yapmışlarsa şaşırmam. Çünkü net şekilde klasikleşmiş anime kısımlarını zorla koymuşlar abi. Evet, anime echhi veya harem kategorisinde değil ama popüler animeler içinde olmak zorunda olan şartları gibi bunları da eklemişler. Özellikle kız karakterlerin obje olarak verilmesi, aptalca echhi muhabbetlerinin eklenmesi beni açıkçası rahatsız etti. Tabi bu cümlelerimin kişisel olduğunu unutmayın. Ben sevmiyorum böyle kısımları izlemeyi Allah’tan fazla yer almıyor ki animeden beni soğutmadı. Lakin nerdeyse her bölümde 1-2 dakikalık bu kısımlar var. Ecchi sahnesi çok yok ama muhabbeti baya var. Ana karakterin sapık olmaması çok büyük artı :D Yoksa sahneler baya can sıkardı.

    Şimdi gelelim asıl soruya biz bu animeyi izleyelim mi? Evet isekai ve büyü seviyorsanız kesinlikle izleyin. Aradaki karanlık hikayelerde üzerine çok güzel tat katmış. Tabi bu kısımlar son 4-5 bölümde baya azalıyor ama olsun yine de anime kendini keyifle izlettiriyor. Bakın karakter bi ara Avon satıcılığına büründü oralarda bile sıkılmadıysam, bu anime şans verin derim. Bakmayın iki eksisinden uzunca bahsettiğime, iki ekside aslında sektörün büyük eksisi gibi düşünün. Ana karakterin hileli şekilde doğduğu, iyi müziklere sahip, güzel aksiyon ve hikayeyle keyif alacağınız bir yapım. O yüzden bir şans vermenizde fayda var lakin ilk bölümü çok sevip animeye karşı bir anda 10/10’luk bir yapım gibi havasına girmeyin. İlk bölüm gerçekten mükemmel, yani karakterin zeki ve yaptıkları aşırı hoştu. Ama sonra anime içinde normal olarak düşüşler çıkışlar gerçekleşiyor. Bu da kulağınıza küpe olsun. Hadi kaçtım ben sonraki incelemede görüşmek üzere, sağlıcakla kalın. 
     

    Not 1: Anime hikaye olarak tamamen bitmiyor. Evet iyi bir şekilde son buluyor yani sezon içerisinde kapanan bir hikayesi var. Ama büyük olay henüz bitmedi yani bir ikinci sezona ihtiyacımız var. Fakat bence bu olay ilk sezonu izlemenizde engel değil. Yani sezon kendi içerisinde kapanıyor, yarım kalmışlık hissi vermiyor. Bu önemli bir artı.

    Not 2: Animenin ilk bölümünü izlerken 07:46 dakikasında kafanızda şöyle bir yazı canlansın: ÖNCEKİ ZAMANLARDA. Yoksa oradaki çatışma biraz karman çorman oluyor. Hani sanki tek ekip bir eve saldırıyor gibi ama öyle değil. Bu kafa karışıklığını gidermek izleyici açısından daha keyifli olacaktır.

    Not 3: Ben animeyi klasöre kaydederken “Reenkarnasyon İnanan Süikastçi”olarak kaydettim güzel isim oldu bence. Size de tavsiye ederim :)

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan