• Şubat 24, 2022

    Yönetmen: Zhiwei Deng - Juansheng Shi
    Stüdyo: Colored Pencil Animation
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Oyun
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8

     
    Evet, Çincesini bir türlü okuyamadığım ama İngilizcesini gayet karizmatik bulduğum The King's Avatar: For the Glory anime filmi incelemesiyle karşınızdayım. Aslında yapımın ilk sezon incelemesi bana ait değil lakin serinin incelemesi devam edilsin diye, ben bugün burada karşınızdayım. Tıpkı Animenin birinci sezonundan sonra değişen stüdyo gibi biz de yazarını değiştirdik diyelim. İncelemeye geçmeden önce bunun Film olduğunu ve birinci sezondan sonra çekilmiş olmasına rağmen hikaye olarak öncesini anlattığını belirtmeliyim. Ama size tavsiyem animeyi çıkış tarihlerine göre izlemenizdir. O yüzden izlemediyseniz sizi birinci sezon incelemesine şöyle alalım. Hatta yorumlar kısmında da animenin izleme sırasını görebilirsiniz. Bu arada, bu filmden önce izlemeniz gereken 3 bölümlük bir ova var. Filmin incelemesine geçmeden önce ona da kısaca değinelim hemen. Ova İlk sezonun direkt sonrasını anlatıyor ve bir All-Star organizasyonunu 3 bölümde anlatmışlar. Daha dün NBA All-Star maçını canlı canlı izlemiş biri olarak bu All-Star konseptini her branşta sevdiğimi söylemeliyim. Animemizde de bu organizasyon güzel bir şov olmuş. Profesyoneller ve Acemilerin kapıştığı bir programı 3 bölümde bizlere sunmuşlar. Hikayenin devamı açısından birkaç nokta var. O yüzden Ova bölümlerini izlemenizde fayda var. Çünkü Artık Ana karakterimiz; “kimliğini açıklayıp bir takım kuracak mı“ gibi soru işaretlerine net cevap veriyor. Neyse Biz filmimize dönelim. 
     
     
    Başta da belirttiğim gibi bu film geçmişi anlatıyor. Daha Glory oyunun ilk günlerine gidiyoruz ve ana karakterimizin nasıl en iyi oyuncu olduğunu görüyoruz. Yine mahalleden adam toplayarak kurduğu takımla e-spor camiasına afili bir giriş yapmış. Açıkçası ilk sezonda pek hikayesini sevmemiş biri olarak burada gerçekten güzel bir hikaye anlatmalarına şaşırdım. Ben çok sevdim hikayesini. Duygusallığı yerindeydi, takım kurma olayı gayet hoştu ama bence en güzel olayını alt metinde vermişti. Oyunlarla içli dışlı olan biri olarak e-spor’un dalga geçilip hor görüldüğü zamanlara bizzat şahit olmuş ve şimdiki zaman farkını hayranlıkla saygı duyan biriyim. Filmde de alt metin olarak e-spor’un daha emekleme dönemindeki zorluklarını ufak da olsa güzelce anlatılmıştı. Benim en sevildiğim kısımları oralardı. Şimdi e-spor hakkında konuşmak gayet kolay lakin geçmişte bu iş hiç kolay değildi. (Bu arada benim de e-spor lisansım vardı. Gençlik ve spordan onaylı olarak 1 senelikmiş, şimdi kontrol ettim 2014’te almışım :D Çok da önemli bir şey değil ama zamanı için güzel bir anıydı.) Ekstra içinde olduğum için bu kısmın fazladan keyif vermesi normal. Lakin geri kalan kısımlar iyi işlenmiş bir klişeden öteye geçemiyor. İyi işlendikten sonra da çok takılmayan biriyim ama takıldığım başka bir konu var şimdi ona değinmek istiyorum.

    Maalesef animemiz değişen stüdyo kurbanlarından biri. İlk sezonun ardından stüdyo değişiyor ama benim bundan haberim yoktu. Ova’ları izlerken ilk gözüme çarpan şey çizimler oldu. Bildiğiniz karakterin çoğu değişmiş. Özellikle yüzlerini çok fena değiştirmişler. Attack on Titan’ın değişimi bunun yanında melek kalır öyle bir değişiklik. Açıkçası bu değişimi seven olabilir fakat ben sevemedim. İkinci sezonda da aynı tipler devam ediyor yani ilk sezondan sonra köklü bir değişikliğe gidilmiş. İlk sezondaki çizimler bana daha gerçekçi ve güzel geliyordu. Ama burada tüm karakterleri güzel (yakışıklı) yapmaya çalışmışlar. Bu değişim, beraberinde karakterleri diğer çoğu animedeki tiplere benzemiş hale getirmiş, özgünlüğü gitmiş. Lakin madalyonun öbür tarafına bakarsam da stüdyo oyun içerisindeki çizimler ve animasyonlarda daha iyi bir iş çıkarmış bunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Çünkü oyun kısmı onların animasyonlarına daha yatkınmış. Keza filmde de oyun kısımları gayet başarılı çizilmişti. Özellikle son savaşın koreografisi ve animasyon kalitesi çok tatmin ediciydi. Büyüler, çevre tasarımları, kılıçlar ve oyun içi karakter tiplemeleri hoş olmuş. 
     
     
    Film kendi işini iyi yapıyor diyebilirim. Lakin 8 puandan fazla veresim de gelmiyor. Çünkü animenin yapısı bu abi. İyi işlenmiş bir klişe ve güzel aksiyonuyla çıtır çerez bir yapım. Daha fazlasını vermek biraz diğer yapımlara ayıp olur. Ama İlk sezonu sevdiyseniz kesinlikle 3 bölümlük ovadan sonra bu filmi izleyin. Karakterlerin geçmişini öğrenmek için bulunmaz bir nimet. Açıkçası yan karakterleri ilk sezondaki kadar iyi bulmadım ama olsun çok da kötü değillerdi sırıtmadılar yani. Gözüm hep ilk sezonda olan kişileri aradığı için buradaki elamanları da pek sevmemiş olabilirim o da var tabi. İlk sezondaki tüm yan karakterleri çok sevdiğimi ve bir sonraki sezonu da hızlıca izleyeceğimi belirtmek isterim. Çünkü ekibi kurma olayı artık iyiden iyide kapıya dayandı. Ye Xiu bakalım ikinci sezonda neler yapacak. Adam burada da yine mükemmel işler çıkarmış ama kreatif olarak bakalım ikinci sezonda ne sürprizler yapacak. Bunun cevabını ikinci sezonda alacağız. Şimdiden hepinize iyi seyirler sağlıklı günler dilerim. İkinci sezon incelemesinde görüşmek üzere. 

     
    ***Animenin genel bir olayı hakkında önemli not: Yıllardır oyun oynayan biri olarak sadece klavye ve Mouse ile böyle oyunlar oynanmayacağını bildiğim için animeyi keşke SAO ya da Grimgar gibi içine girilen dünya tipinde yapsalarmış dedim. Yani bu animedeki hareketlerin %10’nunu yapabilecek klavye mouse’luk oyun yok. Teknik olarak imkansız yani. Bir de sürekli APM muhabbetlerine giriyorlar falan… Abi gerek yok klavye Mouse ile olmaz o hareketler yeme bizi.

    ***Film hakkında bir not: Ulan film 8 yıl öncesini anlatıyor ama adamların ekipmanları (klavye Mouse ve monitör) sanki bugünün teknolojiymiş gibi yepyeni aletler olarak çizilmiş. İlk sezonun ardından bu ekipmanları görmek beni çok şaşırttı. Dediğim gibi bu geçmişte geçiyor abi ekipmanların ilk sezondan geri olması lazım ama seninki bırak geriyi ilk sezondan 10 yıl sonrayı anlatıyormuş gibi yapmışsın. Bu tür bariz detayları yapımcılar nasıl göremiyor gerçekten anlayamıyorum.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan