• Mart 07, 2022

    Yönetmen: Iso Mitsuo
    Stüdyo: Production +h.
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 6
    Anime Puanı: 10/4.5

     
    Öncelikle sitemize eklenen ilk 2022 yapımı anime olduğu için The Orbital Children’i ya da orijinal adı ile Chikyuugai Shounen Shoujo’yu tebrik ederim:) Netflix’te izlenebilir durumda olan animeyi ilk gördüğümde aklıma Infinite Ryvius gelmişti. İkisi de uzayda geçmekte ve gençlerin mücadelesini konu almaktaydı. Elbette beklentilerim yüksek değildi ve altı bölümlük (her bölüm otuz dakika) seriyi zor bitirdim diyebilirim. Yani bırakın beklentilerin yüksek olmasını, beklediğimden de maalesef daha düşük bir şey buldum.

    Animede olaylar 2045 yılında geçmekte. Yapay zeka o kadar gelişmiş durumdadır ki, hemen her işe onlar bakmaktadır ve dünya kocaman bir Facebook olmuştur. Bırakın telefonu, ellerinizde ve kollarınızda kullanabileceğiniz arayüzler mevcuttur. Uzay yolculuğu da bir hayli kolaylaşmıştır ve ayda doğan bebekler bile vardır. Seride olaylar Anshin adındaki Japon uzay istasyonunda geçmekte. Touya, ayda doğmuştur ve dünyaya hiç gitmemiştir. Şimdilik bu istasyonda yaşamaktadır. Günün birinde istasyona dünyadan ziyaretçi öğrenciler gelir ve tahmin edeceğiniz üzere bir şeyler ters gitmeye başlar. Önce istasyona bir şeyler çarpar ve sonradan dünyaya da gitmekte olan bir cismin olduğu anlaşılır. Hem kendilerini hem de dünyayı kurtarmak doğal olarak bizim çocuklara düşer. 
     

    The Orbital Children için açıkçası ne desem bilemiyorum. En iyi yanı şüphesiz çizimleri. Aşırı CGI kullanılmış robotomsu çizimler yerine daha canlı ve organik bir atmosfer var karşımızda. Uzay üssü havası da iyi yansıtılmış. Müzikler bakımından animenin bir açılış parçası yok. Açılış parçası tadında bir kapanış parçası var, o kadar. Kötü yanı ise gerek hikayesi gerekse karakterleri. Karakterlerle bir bağ kuramıyorsunuz. En azından ben hiçbirini sevemedim ve Touya dışında adını hatırladığım bile yok. Gerçi Nasa adındaki karakter var ama o da Nasa olduğu için:) Aynı şekilde hikaye de maalesef gitmiyor. Öncelikle aşırı derecede resmi terim ve bilgi mevcut ve bir yerde kaçırdığınızda neyden bahsediyorlar asla anlayamıyorsunuz. Maalesef sıkıntı bunlarla da sınırlı değil. Hikayede bir – iki ilginç nokta olsa da, genel itibari ile heyecandan yoksun, merak uyandırmayan ve vasatın bayağı bir altında. Oysa “hayatta kalma” senaryosu ile çok daha farklı ve ilginç şeyler yapılabilirmiş.

    The Orbital Children için dediğim gibi fazla bahsedecek bir şeyim yok. Anime ilginç olmayınca yazacak bir şeyler de bulmak zor:) Sitemize eklenen 2022 çıkışlı ilk anime olduğundan bahsettik, çizimleri güzel dedik, o kadar. Ha, bir de yapımcı stüdyonun ilk animesiymiş. Şahsi görüşüm olarak bu animeyi rahatlıkla es geçebilirsiniz. Ama altı bölümcük bir bakayım derseniz de siz bilirsiniz. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan