• Mart 16, 2022

    Yönetmen: Kizaki Fuminori
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/5

     
    Hack&Slash oyunlarını sevip Bayonetta oyun markasını duymayan yoktur sanırım. Şahsen PlatinumGames Stüdyosunun ayrı hayranlık besleyen biri olmasam bile Bayonetta’yı kesinlikle çok severek oynardım çünkü türü çok seviyorum. Sağlam müzikler eşliğinde ardı ardına kombolar yaparak canavarları kesmek çok hoşuma gider, Bayonetta da bu türün en iyi temsilcilerinden. Animesini görüp benim bunu izlemem gerekiyor demiştim. Lakin aldığı puanlar yüzünden sürekli ertelemiştim. Ve verdiğim puandan da anlayacağınız üzere izlemeye de pek gerek yokmuş :D Ama yine de bakmak isteyenler için bir incelemesini yapmak istediğim için bugün karşınızdayım.

     
    Hafızasını kaybetmiş cadı ablamız Bayonetta, meleklerleri kesip biçerek hayatını normal şekilde sürdürüyor. Fakat yine birilerinin canı sıkılacak ki, gidip büyük tanrılarının gücüne erişmeye çalışıyor ve o kişi Bayonetta’nın eski kimliğin peşinden koşuyor. Tipik bir hikaye ve şaşırtıcı olmayan şekilde devam edip son buluyor. Aslında hikaye çok kötü değil lakin birinci oyunun aynı hikayesini izlemek beni üzdü. Oyunun birebir animasyonunu yapmak yerine başka hikaye anlatmamaları çok üzücü. Zaten aynı hikayeyi biz oynadık neden tekrardan aynısını izletiyorsunuz ki. Hatta daha kötüsünü vermişsiniz bize oyunda daha iyi işlenmişti, hikaye ve yan karakterler. Burada çok kısa olan filmde her şey aceleye gelmiş gibi. Oyununu oynamamışsanız hikaye eh işte dedirtir lakin oyununu oynamışsanız hikaye tekrardan ısıtılıp önünüze koyulduğu için baya bayık gelecektir. Şimdi diyeceksiniz ki madem umudun yoktu yine de niye izledin? Açıkçası boştaydım ve iyi animelere yoğunlaşacak bir kafada olmadığım için bunu aradan çıkarmak istedim. Üzdü mü üzdü. Haa, hiç mi iyi yani yok, eh işte kendini izletti diyelim.

    Açıkçası düşük puan vermemin en büyük sebebi hikayesi değil, aksiyonuydu. Bayonetta deyince insan bolca kombo ve sağlam bitirici hareketleri görmek istiyor. Koreografi olarak havada çarpışan kurşunlardan çok daha iyisi yapılmalıydı bu film için. Onunla bile uğraşmamışlar. Yani ortalama bir aksiyon filminde ne varsa bunda da onlar var. Kendini izletiyor zaten 1,5 saat. Ama dediğim gibi hiç olmazsa bile ben filmden aksiyonunu iyi yapmasını beklemiştim. Bunu da yapmayıp son sahnede gözümüzü kör edince 5 puandan fazlasını veremedim. En azından izletti kendini diye avutuyorum kendimi. Ahh ahh nerde o oyunda yaptığımız üst üste kombolar. Sadece iki kılıç gösterip sürekli Bayonetta’nın özel gücünü kullanarak aksiyon sahneleri kurgulanmaz sayın yapımcı. Bu arada not düşeyim Bayonetta’yı bilmiyorsanız süper güç hareketini yaparken üstü neredeyse çıplak hale geliyor. Bence gereksiz bir detay, oyunlarda da sevmemiştim burada da sevmedim. Hatta film olduğu için burada daha çok gözümüze sokmuşlar gibi hissetim. 
     

    Neyse sözün özü can sıkıntısında kafanızı boşaltmak istiyorsanız bi bakmanız da fayda var. Lakin Devil May Cry animesinin yanından bile geçecek bir kalite yok ortada. Kaldı ki Dmc bile çok iyi değildi yani siz düşünün. Ama yine de DMC gidip oyunun hikayesini kopyala yapıştır yapmayıp yeni bir hikaye ve güzel müzikler eşliğinde aksiyon sahneleri vermişti bizlere. Bayonetta’da maalesef pek bunları göremedik, olsun canı sağ olsun ablamızın ne diyelim. Şunu ekstradan diyebiliriz. Ya artık şu Bayonetta’nın ikinci oyununu PC’ye getirin (bir de Playstation’a – Kaan) vicdansızlar. Üçüncü oyun çıkacak, Playstation özel oyunları bile bilgisayara geldi şu oyunun ikincisini halen getirmediniz. Kaldı ki birinciyi getirmiştiniz sıra ikincisinde. Hadi PlatinumGames göreyim sizi, ikinci oyunu da PC’ye getirirsiniz siz. Filmden pek istediğini alamayanlar gidip oyunda bolca yaratık kesebilir o zaman keyfiniz kesinlikle yerine gelecektir. Sağlıklı ve Kaliteli Hack And Slash’li oyunlarla kalın.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan