• Mayıs 05, 2022

    Yönetmen: Shinji Aramaki
    Stüdyo: Production I.G. , Sola Digital Arts
    Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 16
    Anime Puanı: 10/6.5

     
    Yazacağım/yazdığım en kısa anime yazılarımdan birisi ile karşınızdayım. Öncelikle daha geniş kapsamla ilk sezonun incelemesine buraya tıklayarak geçiş yapabilirsiniz. İlk sezon incelemesinde bahsettiğim gibi Japonya’da bir hayli popüler olan Ultraman’ı biraz Power Rangers’lara benzetebiliriz. Zırh içindeki bir veya birkaç kişi, dev yaratıklara karşı mücadele vermektedir ve Ultraman ilk olarak 1966 yılında çıkmıştır. Akabinde düzinelerce televizyon dizi, filmi ve oyunu derken günümüze kadar popülerliğini koruyan bir seriyi Netflix aldı ve bizlere anime olarak da sundu.

    Olayların odak noktaları yine başta Shin Hayata olmak üzere Ultraman’lar. Fark ettiyseniz çoğul kullandım çünkü ilk sezonda da giderek daha fazla Ultraman’a tanıklık etmiştik. İkinci sezon ile beraber bu sayı altıya çıkmış durumda. Yani altı adet Ultraman’nın kötülüğe karşı mücadelesine tanıklık ediyoruz. Peki, nedir bu kötülük? Önce Amerika’da sonra ise Japonya’da önce bir uzaylı saldırısı gerçekleşir ve akabinde olaya tanıklık eden insanlar kaybolur. Çok geçmeden bu kaybolmaların arkasındaki güçler açığa çıkar ve dünyalılara şu ültimatomu verir: Ya dünyanın yarısını bize bırakın ya da dünyalıların yarısını yok ederiz. Elbette karşılarında Ultraman’lar hazırdır ve bir hayli kısa olan altı bölümlük macera başlamış olur. 
     

    Dediğim gibi anime altı bölüm olduğundan bir oturuşta bitirebilmek oldukça mümkün. İlk sezonla direkt bir bağlantısının bulunmaması, yani kendi hikayesine sahip olması da bir artı çünkü neler olup bittiğini detayına kadar hatırlayamasanız da çok da problem teşkil etmiyor. Lakin hikaye bazında ele alacak olursak “eh işte” diyebilirim. Az biraz hevesle başladığım seriyi bitsin artık modunda bitirdiğimi belirtebilirim. Kötü diyemem ama altı bölüme sıkıştırılmış altı Ultraman’ın işlenmesinde bir problem olduğu da gözden kaçmıyor.

    Yine ilk sezon incelemesinde de dediğim gibi Ultraman izlediğim en iyi CGI ile oluşturulmuş animelerden. Akıcı ve dövüşler bir hayli başarılı. Bu sefer bir açılış da eklenmiş ve fena olmamakla beraber seslendirmeler de gayet kaliteli. Açıkçası anlatabileceklerim de bunlarla sınırlı. Bir ikinci sezon animesi oluşu, altı bölüm ve ucu ucuna vasatı aşmayı başarabilmiş durumda. Fena bir anime olmayacak demiştim Ultraman için. Bu sözün hala arkasındayım. Diyebileceğim ikinci şey ise çok da iyi bir anime olamayacağı:) Dilerseniz hemen Netflix’ten açıp izleyebilirsiniz. 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan