• Temmuz 02, 2022

    Yönetmen: Tatsuya Nagamine
    Stüdyo: Toei Animation
    Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/9.5


    Dragon Ball Super: Broly, Dragon Ball Super'in devam niteliğinde olup 2018 yılında çıkmış bir anime filmidir. Daha önceki çıkan Broly filmi Canon olmadığı için hikaye yeniden elden geçirilip Canon bir şekilde günümüze uyarlanmıştır.

    Dragon Ball Super'den sonra seriden az biraz ümidimi kesmiştim. Her ne kadar Goku Black ilgi çekici olsaydı da işlenişi pek iyi değildi, onun dışında genel olarak sürekli karakterleri birbirlerine dövüştürme çabası vardı. En nihayetinde Battle Royale kültürü de yeni yeni Dünya'da tanınmaya başlamıştı, tabii bunun ana nedeni Pugb veya Fornite gibi oyunlar, (oyun incelemesini Kuş Bakışı Youtube kanalına ayıralım :) ) Turnuva denilen bir hikaye konmuş, ve tüm evrenlerden savaşçılar birbirleriyle dövüştürülmeye başlanmıştı. Hikaye işlenişi özellikle eski Dragon Ball Z'yi izleyenler için felaketti. Yahu Goku'nun Cell'i durduramayıp Gohan'dan Father-Son Ka-Me-Ha-Me-Ha kısımlardan nerelere geldik... 
     
    Dragon Ball Super'den bir kare

    En nihayetinde Dragon Ball Super bitmiş ve 14 Aralık 2018'de Dragon Ball Super: Broly yayınlanmıştı. Filmi açtığım anda ilk dikkatimi çeken nokta çizimler olmuştu, çizim tasarımı gerçekten iyiydi. Eski tarz gibi yapılmaya çalışılmış ancak günümüze adapte olmuş bir tarz bizi karşılıyordu. Hikaye ise kısaca size tüm seriyi özetliyor, Bardock'un Goku'yu nasıl Dünya'ya gönderdiği gibi detayları ufaktan bir özet geçmeleri harika olmuş. Hikaye ne hızlı ne de yavaş ilerliyor, film vaktinizi gereksiz sahnelerle çalmıyor. (Filmi uzatmak için bazı kısımlara Great Saiyaman konulsa puanım herhalde düşerdi)

    Filmde en dikkatimi çeken konulardan biri Dragon Ball'ların ne günlere kaldığı, genellikle her şeyin kurtarıcısı olan Dragon Ball'lar artık yetmiyor, Goku'da bir sahne de ne için kullanacak ki Shenron'un da limiti var diyerek bir nevi gereksiz olduğunu onayladı gibi. Dragon Ball Super Broly: de Bulma 5 yaş daha gençleşmek için toplamaya çalışırken kötülüğü ile tanıdığımız Frieza 5cm daha uzamak için toplamaya çalışıyor. Bu konu bana oldukça absürt geldi. Ciddi nedenler bulamadınız da bir bunlar mı kaldı diye sorguladım gerçekten. Bu konunun dışında ara kısımlara komiklikler de eklenmeye çalışılmış. Dünyanın yok olma tehlikesi varken Vegeta'nın ölürüm de senle birleşmem yok olursa da kader der geçeriz gibi tavırları oldukça iyiydi. 
     
     
    En nihayetinde Dragon Ball Super: Broly gerek çizimleri, dövüş sahneleri ve işlenişi ile oldukça başarılı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Gogeta'nın da Canon olduğunu görmek beni oldukça memnun etti diyebilirim. Frieza'nın da acımasız olduğunu bir kez daha hatırlamış olduk. (Dragon Ball Z'de Krillin'i öldürdüğü için Goku'nun Super Saiyan'a ulaşması aklına gelip Broly'e o şekilde buff verdiğini görmek bile bir hayli keyifliydi) Eğer sizde Dragon Ball Super'den sıkılmış olup bu filmi izlemedi iseniz bir şans vermenizde fayda var.

    Ağustos 2022'de de Dragon Ball Super: Super Hero adlı yeni bir film çıkacak. Açıkçası bu filme dair hiç ümidim yok, animasyonlarından ne kadar kötü olacağını şimdiden belli ediyor bence, umarım haksız çıkarım da güzel bir film izleriz. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere :) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan