• Ağustos 28, 2022

    Yönetmen: Kazuya Tsurumaki
    Stüdyo: Gainax, Production IG
    Tür: Komedi, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2000
    Bölüm Sayısı: 6
    Anime Puanı: 10/3
     
     
    Ben şimdi ne izledim, niye izledim, niye incelemesini yazıyorum bilmiyorum ama absürtlüğün dibi olan bir animenin incelemesiyle karşınızdayım. Furi Kuri olarak da bilinen animenin sadece 6 bölümden oluşan bir OVA (Original Video Animation) olması ve 2000'lerde böyle absürtlükle çekilmiş olup dördüncü duvarı kıran kısımları olması beni şaşırttı. Ben normalde absürt konular severim (bknz : The Way of the Househusband - Fugō Keiji Balance: Unlimited) lakin absürt konu demek full absürt olmak demek değildir. En azından animenin bir çizgisi olur.

    Animenin konusu pek yok, gitarla gezen bi abla var. Bizim ana karakterin kafasına vurarak canavar çıkartıyor. Evet, çocuğun kafası şişip içinden canavarı çıkartıyor. Böylelikle bazı kötülüklerle savaşıyorlar. Altı bölümde bize bir bütünlük sunulmuyor. Çok bölük pörçük herşey. Sonda da toparlar gibi oluyor ama hikaye bir yere varıp anlam kazanmıyor bence. Farklı sitelerde puanının bu kadar yüksek olması beni hayli şaşırttı. Demek ki bu tür full absürt animeler bana göre değilmiş. 
     

    Açıkçası bitirebildiğim için 3 puan verdim. Göz yorucu çizimleri de beni ekstradan tuzu - biberi oldu. Askerde internet sıkıntısı yaşadığım için indirdiğim ve stokladığım animeyi izlemek ve zaman öldürmek istedim. Sivil de olsa büyük ihtimal bırakırdım, burada izledim en azından ve ilerleterek te olsa izleyip bitirebildim. Kısa animeye de kısa bir inceleme yazmak istedim her ne kadar eski de olsa kısa olması ve sitelerde puanın yüksek olması sebebiyle belki izlenir kafasında girilmemesi için bu incelemeyi yazdım. Tabi ki zevkler tartışılmaz. Belki siz çok seveceksiniz ama ben hiç sevmedim ve kesinlikle de zaman öldürmek için izlemenizi dahi önermem. Ben seçeneğim yoktu diye izledim. İzlemeyebilirdim de ama bir şekilde kendini bitirtirtti o yüzden de 3 puan verdim zaten:)  Neyse, sonraki incelememde görüşmek üzere
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan