• Ağustos 25, 2022

    Yönetmen: Yoshikazu Miyao
    Stüdyo: Studio Hibari, Larx Entertainment
    Tür: Dövüş
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 6
    Anime Puanı: 10/9

     
    Daha önce Tekken'i öylesine oynamış birisi olarak hatırladığım tek Tekken 5 var. Favori karakterlerim o dönemde Kazuya, Heihachi Mishima ve Jin Kazama'ydı. Tekken animesi duyurulduğunda fragmanda Heihachi gibi kişileri görmek benim için oldukça sevindiriciydi.(Genelde Netflix yapımı şeylerde daha farklı yorumlar gördüğümüzden direkt Adaptasyon beklemiyordum.) Peki animeyi beğendim mi? Ve bu seri gerçekten bir anime mi? Aslında burası tartışmaya açık çünkü Netflix için Amerikalılar tarafından Japonlara yaptırılmış bir seri var karşımızda. Sonuçta Japonlar yaptığına göre, bizler de anime olarak incelemeye karar verdik:)

    İnternetten yaptığım küçük bir araştırma ile animenin konusunun direkt Tekken 3'ten alındığını gördüm. Tabii henüz oynamadığım için animeyi maalesef oyun ile karşılaştıramıyorum. Bakarsınız kanalım Kuş Bakışı'na bir gün oyunun incelemesi gelir. 
     

    Tekken 3'ün konusuna gelirsek; olaylar Jin Kazama'nın etrafında şekilleniyor. Başına bazı olaylar gelen Jin Kazama, Ogre adında bir canavarı durdurmak için Heihachi'ye eğitime gider ve olaylar gelişir. Hikaye açısına baktığımızda her ne kadar basit bir konusu olsa da genel olarak hikaye ana karakterimizin etrafında döndüğü için oldukça beğendim.

    Tekken'in çizim tekniği ise oldukça ilgi çekiciydi. İlk başlarda sanki pek olmamış gibi düşündürse de iş dövüş sahnelerine geldiğinde harcanan emeğe neredeyse hayran kaldım diyebilirim. Blok yapılırken oyunlarda olan ufak gri efektler konulmuş, blok yapamadığını bize hissettirmek için ayrı efektler kullanılmış ve bu izleyiciye Heihachi'ye bak! Dedirten yorumlar yaptırabiliyor. Tekken: Bloodline'ın açılış müziğini de oldukça sevdim, daha çok oyun müziği gibi yapılmaya çalışılmış. 

     
    Tekken: Bloodline'ın en zayıf kaldığı konu animeyi nasıl bitireceklerini bilmemeleri olabilir, yarım bitiyor. Sonraki bölüme niye geçmedi derken animenin bittiğini farkettim. Eksik bu dedim kendimce. Netflix'in özellikle bazı şeyleri geç ekleme huyu olduğunu düşünürsek (JoJo'nun devamı hala çıkamadı) böyle bir sonu hiç yakıştıramadım.

    Tekken Bloodline'da Jin, Heihachi, Jun Kazama, Phoenix, Tiger gibi isimlere öncelik veriliyor, en çok Jin Kazama'yı izliyorsunuz. Hikayede bir turnuva düzenlendiğinden bazı karakterler keşke birbirine denk gelseydi diyorsunuz içinizden. (Phoenix ve Jin Kazama olmaması üzdü) Eğer oyunları oynamamış biriyseniz bile Tekken:Bloodline'ı rahatça izlemeniz mümkün. Netflix'te izleyecekleriniz arasında ön planda kalması gereken nadir animelerden birisi. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan