• Eylül 13, 2022

    Yönetmen: Suzuki Kenichi
    Stüdyo: David Production
    Tür: Macera, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6

     
    Kısa bir devam sezonu incelemesi ile yeniden karşınızdayım. Uzun soluklu Jojo’s Bizzare Adventure serisinin şimdilik son sezonuna geçmeden önce buraya tıklayarak olaylar, şimdiki hikaye ve karakterler hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Aslında bu yazı bir incelemeden ziyade hayal kırıklığımın bir dışavurumu olacak. İnceleme namına fazla yazacak bir şeyim yok çünkü yayınlanan on iki bölüm, geçen sene yayınlanan Stone Ocean serisinin tam olarak bıraktığı yerden devam etmekte. Yani ilk bölümüne on üçüncü bölüm bile diyebilirsiniz. Çizimler, tarz ve içerik tıpkısının aynısı ama tek bir farklı; ivme giderek aşağı kaymakta!
     
     
    Stone Ocean’ın en büyük handikabı, Golden Wing gibi benim gözümde en efsane olan Jojo serisinden sonra başlaması. Doğal olarak Stone Ocean’a başladığımızda ister istemez fazlaca bir beklentiye girmiştim. İlk sezonu fena da sayılmazdı. Beğendim ve zevkle izledim. Lakin araya bir sene girdikten sonra, olaylar soğumaya başlayıp tekrar önüme konduğunda beni hayal kırıklığına uğratan bir gerçekle karşılaştım. Öncelikle bu sezon bir ara sezon olmanın kabusunu yaşamış. Yani ne başı var, ne sonu:) Jolyne hariç diğer karakterlere fazla ısınamadığımızdan dolayı da birçoğunu unuttuğumu fark ettim ve yeni sezona ısınmam çok zor oldu. 
     
    Animedeki olay akışı benim gözümde istendiği gibi gitmiyor ve zorlama bir hikayeyi takip ediyor. Elbette Jojo serisi uçuk kaçık işleriyle ünlü fakat burada bundan ziyade zorlama ve sempatik olmayan karakterler ile itekleye itekleye ilerlemekte. Hapishane temasının sınırları zorlanmakta. Yani özgürce hareket edilemediğinden bir şeyler uydurulmaya çalışılmış ve vasatı aşamamış. Ayrıca Jolyne’in sürekli F.F. karakterine “effı efıııııı” diye bağırıp durması bir müddet sonra sınırlarımı zıplatmaya başladı. 
     
     
    Değinmek istediğim bir unsur da Dio karakteri. Dio ile taa on sene önce ilk seride tanıştık. Narsist bir kişiliğe sahipti ve kötü emelleri için her şeyi yapmaya hazır bir tipti. Daha sonra tekrardan karşımıza çıktığında ruhsuz ve adeta ismi anılmaması gereken bir kişi mertebesine ulaşmıştı. Yani Dio çıksın diye beklerdik. Bu son sezonda sıkça flashback olarak Dio karşımıza çıkmakta. Peki, nasıl mı? İşte yatakta, Peder Pucci ile uzanmış söyleşilerde bulunurken… İnsan canlısı ve bolca felsefe yapan, gay bir arkadaşa dönüşmüş.. Arkadaşım sen Dio’sun Dio! Senin pislik, sert, acımasız olman, çevrende kanın gövdeyi götürmesi lazımdı. Pucci denilen gördüğüm en kötü, kötü adamlardan birisiyle üstü çıplak sohbet etmemen lazımdı!

    Sonuç olaraktan Stone Ocean kötü değil ama Jojo ruhunu da kaybediyor. Benim görüşüme göre acilen toparlanması gerek ve finali iyi bağlamalılar. İzlediğim en kötü Jojo sezonuna rağmen ben ümitliyim çünkü bir sonraki sezonda nihayet hapishane olmayacak ve olaylar bir yere bağlanacak. 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan