• Ekim 08, 2022

    Yönetmen: Masayuki Kojima
    Stüdyo: Kinema Citrus
    Tür: Fantastik, Macera
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8

     
    2017 yılında çıkan Made in Abyss’in (incelemesi buradan) ilk sezonunun ardından, geçtiğimiz günlerde ikinci sezon bölümleri de tamamlandı. Lakin ikinci sezona geçmeden; arada köprü vazifesi kuran Fukaki Tamashii no Reimei filmini izleyip incelemek gerekliydi. Açıkçası iki senelik rötarın neden kaynaklandığını ben de bilmiyorum:) Sonuçta Made in Abyss severek izlediğim bir seriydi ve ikinci sezon bitsin de başlayayım diye bekliyordum. Ama iki sene önce çıkan anime filmini de izlememişim işte. Neyse, şimdiye nasipmiş diyelim ve incelememize geçelim.

    Made in Abyss’de beni en çok saran ve animenin en güçlü yanı olarak da gördüğüm “Abyss’in en dibinde ne var” sorusunun uyandırdığı merak. Dünyanın keşfedilmemiş tek yeri, kocaman bir çukur – kendi içinde katmanlara ayrılmış ve indikçe tehlikelileşen, geri çıkmanın imkansız olduğu Abyss… Yani Uçurum. İlk sezon incelemesinde detaylıca bahsettim. Kahramanımız Riko, uçurumun en altında onu beklediğini düşündüğü annesini bulmanın peşindedir. Gerek çizimleri (ilk bakışta ana karakterleri görünce küçük çocuklar için bile sanabilirsiniz) gerekse atmosferi ve yeri geldiğinde çekinmeden kullandığı şiddeti ile bambaşka bir havaya sahip. Beş sene önce ilk sezonu incelerken dediğim gibi; izlediğim en şahane animelerden birisi değil ama en farklı ve atmosferi saran animelerden. 
     

    Abyss’in bu anime filminde, ilk sezondaki kahramanlarımız Riko, Reg ve Nanachi beşinci katmana inmişlerdir. Yani son olduğu kabul edilen altıncı katmandan bir öncekindedirler. Ölüler Denizi olarak adlandırılan bu katmanda ekibimiz, efsanevi beyaz düdük Bondrewd ve Umbra Hands olarak adlandırılan ekibiyle karşılaşır. Bir de Bondrewd’e baba diyen sevimli Prushka vardır. Bondrewd, Riko ve arkadaşlarına nazik davranır fakat aslında kim olduğunu Nanachi çok iyi bilmektedir çünkü onun bu halde olmasının sebebi Bondrewd’dir. Nanachi’nin anlattıklarına göre Bondrewd çocuklar ve Abyss’in etkileri üzerine zalim deneyler yapmaktadır. Dolayısıyla zaten tetikte hareket eden Riko, Reg ve Nanachi’yi zalimce karşılaşmalar beklemektedir.

    105 dakika süren bu filmde tempo fena sayılmayacak şekilde iyi tutturulmuş. Fakat anlatılmak istenen olay için biraz uzun olduğunu düşünüyorum. Yani olaylar altmış dakikada da gayet rahat anlatılabilirmiş. Sadece süreyi uzatmak için gereksiz uzun diyalogların barındırıldığını düşünmekteyim. Ha, izlerken kesinlikle sıkmıyor ama momentuma da bir şey katmıyor. Bondrewd’in planları, bizim ekibin kurtulma cabası, Prushka derken yüz beş dakika bir şekilde bitiyor. Zaten aksiyon sahnelerini bir hayli sevdiğimi söyleyebilirim. Bahsettiğim gibi animede yeri geldiğinde şiddet kullanılmaktan asla kaçınılmıyor ve bu anime filminde de şiddet ve kan yerini almış durumda. 
     

    Animenin çizimlerine de değindiğim için fazla detaya inmeme de gerek yok. İlk sezon neyse o. Arka plan çizimleri çok başarılı ve tarz olarak kocaman yuvarlak yüzlere sahip anime karakterleri ilk bakışta sanki sevimli chibilerin bulunduğu bir anime izliyorsunuz havası verse de başlarına gelenleri görünce bu düşünceden vaz geçiyorsunuz:) Bir anime filmi olduğu için açılış yahut kapanış bulunmamakta. Film esnasında çalan az sayıdaki müzikler ve seslendirmeler açısından benim dikkatimi çeken bir tuhaflık bulunmuyor.

    Rötarlı da olsa Fukaki Tamashii no Reimei adlı Made in Abyss anime filmini izleyip hem Abyss dünyasına geri gidip olan biteni hatırladım hem de uzun aradan sonra bir ikinci sezon için hazır duruma geldim. Eğer siz hala Made in Abyss izlemediyseniz ilk sezonla seriye başlamanızı tavsiye edebilirim.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan