• Kasım 26, 2023

    Yönetmen: Hirofumi Ogura
    Stüdyo: Okuruto Noboru
    Tür: Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

     
    Tomodachi Game, yani Arkadaş Oyunu adlı anime il olarak Imawa no Kuni no Alice (Alice in Borderland) adlı animeyi izlerken dikkatimi çekmişti. Bir grup arkadaşı oyun oynamaya zorlayan türdeki yapımları severim; ucunda ölüm vardır, en sağlam dostluklar bile bozulur, oyunlar heyecanlıdır vs. Bu tarz beklentilerle başladığım anime, beklentilerimden biraz farklı çıktı ve oyunlarda kaybederseniz ölümden çok daha korkunç sonuçlara katlanmanız gerekiyor: Borca girmek!

    Seri, beş arkadaş etrafında gelişmekte. İlki aynı zamanda başrolümüz olan Yuichi Katagiri’dir. İyi kalpli görünmekte ve bayağı bir fakirdir. Tenji Mikasa adlı karakterimiz de gözlüklerinden ele vereceği üzere arkadaş grubunun zeki elemanıdır. Makoto Shibe aptal ama zengin erkek karakteri, Yutori Kokorogi ekibin sessiz kızı ve Shiho Sawaragi de “tsundere” diyebileceğimiz ekibin enerjik kızıdır. Lakin hepsinin bir sırrı ve saklamaya çalıştıkları kötü anıları vardır. Arkadaşlık oyununda da hem ifşa olmak istemiyor hem de borca girmekten kaçınıyorsanız arkadaşlarınızı feda etmek zorundasınızdır.

    Peki, bu saydığım beş arkadaş nasıl oyuna dahil oluyor? Okul gezisi için toplanılan iki milyon yen çalınır (sınıf başkanları Shibe ve Mikasa’dır) ve karakterler kaçırılarak kendilerini bir oyunun içinde bulur. Şimdi, burası bir kere zayıf. Güya bir örgüt var ve katılma isteği gönderirseniz sizi kaçırıp oyun oynatıyorlar. Oyun aralarında sizi salıyorlar ama birilerine bir şeyler anlatırsanız o kişiler pat diye kazaya kurban gidiyor. Örgüt yöneticileri şu ana kadar gördüğüm kadarı ile mini etekli ablalar. Bir de oyunlar esnasında karakterlerle bir arada olan, oyunları yöneten Manabu-kun adlı koca kafalı karakter var. Kıyafet giymiş bir insan olabilir, robot olabilir ya da uzaylı, orası daha belli değil. 
     

    Animede bizlere iki artı bir diye nitelendirebileceğim üç oyun sunuluyor ve dediğim gibi kaybederseniz borcunuz katlanıyor, kazanırsanız azalıyor. Ben aslında ölmek falan bekliyordum ama konsept fena olmasa da takip etmesi neredeyse imkansız (en azından benim açımdan) çünkü bir başlıyorlar anlatmaya; onu yaparsan şöyle borç eklenir, şunu gösterirsen iki katına çıkar borcun şu hareket ile kazanırsın diye diye ekranda sürekli paralar ve matematik hesapları dönüyor ve bir müddet sonra kimin ne kadar borcu var, kim kazanıyor takip edemez hale geldim. Yap işte, kaybeden ölür de olsun bitsin :)

    Animenim çizimleri hiç fena sayılmaz. Garip isimli Okuruto Noboru adlı animasyon stüdyosunu ilk defa duysam da fena iş çıkarmamışlar. Aynı şekilde müzikler için de iyi diyebilirim Yani teknik bakımdan Animenin bir sorunu yok. Bazı kitleleri kendine çekmek için göğüslerin bir – iki tık büyük tutulduğu da gözümüzden kaçmadı.

    Tomodachi Game, fena bir anime sayılmaz ama rakamların kafa karıştırıcı oluşu benim açımdan bir problem teşkil etti. Ben daha çok Darwin’s Game veya God of Tower tarzı bir şey bekliyordum fakat hayal kırıklığı falan da yaşamadım izlerken. Tam tersine anime bazı sahnelerinde gerilimi ve heyecanı arttırmasını çok iyi başarıyor. Tabi, animelerin birçoğu gibi yarım bitiyor ve ikinci sezona kim öle kim kala ya da bu animeye hitaben kim zengin ola kim borca girmeli mi desem? 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan