• Şubat 25, 2023

    Yönetmen: Hideki Tachibana
    Stüdyo: Connect, Silver Link
    Tür: Fantastik, Gerilim
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 3
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Imawa no Kuni no Alice adlı animenin ismi sizlere yabancı gelebilir. Peki, ya Alice in Borderland desem? Evet, hani şu Netflix’in popüler serilerinden. Alice in Borderland aslında üç bölümlük bir OVA serisi olan aynı adlı (Japonca orijinali Imawa no Kuni no Alice) animeden uyarlama. Tabi anime de mangasından. Dizinin ilk sezonu bittiğinden bu yana izlemek için bir köşeye not etmiştim ama ancak ikinci sezon bittikten sonra izlemek nasip oldu.

    Anime serisinde de olaylar dizidekine benzer bir şekilde başlıyor. Arisu, Karube ve Chouta üç arkadaştır ve saatler gece yarısını geçmiş olmasına rağmen dışarıda keyiflerine bakıyorlardır. Arkadaşlık, dostluk, Bromance falan derken ansızın havai fişekler atılır ve sonuncusu adeta devasadır. Akabinde ekran kararır. Üç arkadaş gözlerini açtığında sabah olmuştur fakat ortada bir gariplik vardır. Kimse yoktur ve koca şehri bakımsızlıktan yosun tutmaya başlamıştır. İlk başlarda Arisu ve Chouta bu durumu sever, özgür olduklarını düşünür ama Karube daha temkinli davranır. Ve yine derken akşam olur ve uzaklarda bir ışık görürler. Işık bir festival alanına aittir. Burada Shibuki adlı bir kadınla tanışırlar ve çok geçmeden nasıl bir oyunun içinde olduklarını öğrenirler. Bulundukları dünya onlara oyunlar oynatmaktadır ve kaybetmedin bedeli ölümdür. 
     

    Diziyle paralel bir başlangıç yapsa da anime serisinin ilk bölümü bambaşka bir oyun konu almakta. İkinci ve üçüncü bölümler ise tanıdık. Bir tanesi apartman dairesinde silahla katliam yapan adamı alt etme, öbürü ise Arisu için dönüm noktası olan Botanik parkında oynanan oyun. Bölümler ikişer ay arayla ve sadece üç bölüm halinde yayınlanmış. Oysa bayağı bir potansiyel barındırmakta. Artık dizi diğer oyunları manga serisinden mi uyarladı yoksa kendine özgün mü bilmiyorum ama dediğim gibi daha fazlasını anime olarak izlemek isterdim.

    Çizimleri ve tarzı fena sayılmayan anime ilk başlarda bir gençlik animesi gibi bir tat verse de, ölüm oyunları başladığında karanlık bir havaya bürünüyor. Tam alıştım, ortama ısındım derken de bitiveriyor. Yani aslında pek bir şey anlayamıyorsunuz çünkü diziyi izlemesek bilemeyeceğimiz iki – üç karakter de animede boy gösteriyor. Bu OVA ile sanırım bakın böyle bir mangamız var, buyur gelin okuyun denmek istenmiş. 

     
    Imawa no Kuni no Alice bir oturuşta biten, devamı gelse hiç de fena olmayacak olan ama ne yazık ki üç bölüm ise sınırlı bir sunuma sahip, potansiyeli harcanmış bir seri. Eğer Alice in Borderland dizisini izlediyseniz merakınızı gidermek için bir akşamınızı ayırabilirsiniz ama Netflix serisine de yabancıysanız aslında bakmanıza gerek yok. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan