• Şubat 09, 2023

    Yönetmen: Masao Okubo
    Stüdyo: Graphinica
    Tür: Dövüş, Fantastik
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 15
    Anime Puanı: 10/7

     
    Sitemize eklenecek olan ilk 2023 yapımı anime unvanına sahip olsa da, maalesef çok tatsız bir zamanda, kimsenin tadı – tuzu yokken denk geldi Record of Ragnarok’un ikinci sezonu. Hatta yazmamayı bile düşündüm ama devamlılığı bozmamak adına ve yazılacak yazılar yığın oluşturmasın diye yazma kararı aldım. Zaten şu an yazabileceğim iki satırı da geçmez. Tam bir ara sezon olmasından dolayı yazılacak da pek fazla bir şey yok aslında. Belki bu yazıyı aylar, hatta yıllar sonra okuyor olabilirsiniz; ülkece yaşadığımız bu acıyı lütfen unutmayın.

    Record of Ragnarok 2 diye geçen ikinci sezona geçmeden önce ilk sezonun incelemesini okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli olacaktır. Yeni sezon, ilkinin tam olarak bıraktığı yerden devam ediyor. Hatırlarsanız insanlığın kaderi tanrılar ve insanlar arasında gerçekleşen teke tek dövüşlere bağlıydı ve tanrılar en son 2 – 1 öndeydi. İlk mücadeleyi Lü Bu karşısında Thor ve ikinci mücadeleyi Adem karşısında Zeus kazanmıştı. İlk sezonun son karşılaşmasında ise Kojiro Sasaki, Poseidon’u yenerek insanlık namına ilk galibiyeti kazandırmıştı. İkinci sezonda da iki karşılaşma bulunmakta. Katılımcılar kim mi? Merak ediyorsanız izleyin… Ya da Google’a sorun. 
     

    İkinci sezonun ilk sezondan farklı, yeni karakterlerin geçmişlerine de geniş flashback’lerle yer verilmiş olması. Zaten bu yüzden sadece iki karşılaşma ile sınırlı kalınmış. Ayrıca müsabaka dışı tanrılar ve insanlar görmekte hoş bir soluktu. Bu yüzden ikinci sezonun puanını yarım puan yukarı kaydırdım. Gerisi hemen hemen aynı. Çizimleri, tarzı ve müzikleri bakımından dört dörtlük olmasa da gideri var diyelim.

    Anime birçok yerde daha devam ediyor diye gözükmekte. İlk başta bende afalladım. Netflix’i kontrol ettim, hayır on bölüm görünüyordu. Sonradan anladım ki devamı gelecek ama sezona bir ara verilmiş. 2023’te yayınlanacak ama ne zaman? Belli değil. Başlamadıysanız ve çerezlik bir şeyler arıyorsanız öneririm. Hele ki dövüşlerden hoşlanıyorsanız muhakkak bakın ama fazla da bir beklentiniz olmasın 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan