• Şubat 05, 2023

    Yönetmen: Kazuhiro Furuhashi
    Stüdyo: Wit Studio, Clover Works
    Tür: Aksiyon, Komedi
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8

     
    Sitemizin en kısa incelemelerinden birisi olacak Spy x Family (2022), yani ikinci sezonu ile karşınızdayım. Kısa olmasının sebebi de tam anlamıyla bir ara sezon olması ve bir – iki detay dışında herhangi bir yenilik sunmaması. Bu arada, anime adının sonundaki 2022 ibaresi kafanızı karıştırabilir çünkü serinin ilk sezonu da aynı senenin Nisan ayında yayınlanmıştı. Yani bir senede iki sezon. Henüz izlemediyseniz veya okumak isterseniz ilk sezonun incelemesine buradan geçiş yapabilirsiniz.

    İkinci sezonda da Forger’ların “dünya barışı” hedefi aynen devam etmekte. Operasyon Strix zor da olsa devam etmekte ve ailemizin başından geçen garip ama komik olaylara tanıklık etmekteyiz. On üç bölümlük sezon boyunca gerek Anya, gerek Loid ve Yor’a ayrı ayrı odaklanılmış durumda. Bu arada artık Forger ailesinin yeni bir üyesi daha bulunmakta: Sevimli köpecik Bond. Üstelik Bond’un da Anya gibi özel güçleri vardır. Ne mi? İzleyince öğrenirsiniz:) 
     

    Kendimi tekrarlıyor olacağım ama bu sezon için gerçekten anlatabileceğim öyle büyük bir değişiklik söz konusu değil. Loid Forger’ın farklı bir görevine tanıklık ediyor, Anya’nın ikinci oğul Damian ile yakınlaşma çabasını izliyor ve Yor’un daha iyi bir eş için çabalarına tanıklık ediyoruz. İkinci sezon da ilk sezon tadında ilerliyor lakin farklı bir sezon havasında da değil. Sanki ilk sezon bitmemiş gibi, yani 14. – 15. – 16. Bölümü direkt izlemişsiniz gibi. Bu da bende bir monotonluk, bir durağanlık hissi yaratmadı değil. Ha, ilk defa Adolf… Pardon Donovan Desmond’u kanlı canlı ve konuşurken görüyoruz ve tam seriye yeni bir soluk geliyor derken sona erdi.

    Spy x Family (2022) iyi bir devam sezonu. Hele ki ilk sezonla peş peşe izlerseniz çok da güzel olur ama bizler gibi ilk sezondan sonra aylarca ara verip dönerseniz sanki yarım kalmış bir seriye ortasından tekrar dalmışsınız gibi bir hissiyat uyandırıyor. Artık bu sene çıkacak olan üçüncü sezona odaklanmış durumdayız. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan