• Ocak 21, 2023

    Yönetmen: Tatsuki Fujimoto
    Stüdyo: Mappa
    Tür: Macera, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5

     
    Meşhur Anime stüdyosu Mappa’nın Jujutsu Kaisen’den sonra bir başka iblis temalı animesi Chainsaw Man, en iyi aksiyon/macera kategorisi dalında sitemizden ikincilik ve en iyi görsel dalında da birinciliğe sahiptir. İncelediğimde de en izlediğim en iyi – en çok iz bırakan yapımlardan birisi olmasa da bir hayli keyif veren bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

    Chainsaw Man’ın geçtiği dünyada iblisler, insanların korkularından doğmaktadırlar. Bir şeyden ne kadar korkarsanız o iblis de o kadar güçlenmektedir. Dolayısıyla her birinin tehlikelilik seviyesi farklıdır. Bir de orijinal diline Majin olan kötü ruhlar/cinler vardır. Bunlar da cehennem ve dünya arası bir yerde yaşamakta, yeri geldiğinde dünyaya gelmektedirler. Ve elbette iblis avcıları. Bunların görevi de bu varlıkları yok ederek insanları korumaktır. Yeri geldiğinde iblislerle anlaşarak güçlerini kullanabilir, kötü ruhlarla da işbirliği içine girebilirler. Tüm bu olan bitenler insanlık tarafından bilinmekte ve sivil iblis avcılarının yanında resmi devlet memuru avcılar da vardır. 
     

    Böyle bir dünyada Denji, ölen babasından kalan yakuzalara kalan borcunu ödemek için iblis öldürmektedir. Sefalet içinde yaşamakta, çoğu zaman aç yatmaktadır ama çok da şikayetçi değil gibidir. Ona eşlik eden Pochita adında da sevimli bir köpeğe benzeyen testere iblisi vardır. İnsan – iblis ilişkisinden beklenmeyecek şekilde arkadaştırlar. Pochita’nın kafasındaki testere sayesinde Denji de iblis öldürmektedir. Derken her animede olduğu gibi günün birinde işler değişir. Denji’nin karın tokluğuna dahi çalışmadığı yakuza ona ihanet eder ve hem Denji’yi hem de Pochita’yı ölüme terk eder. Pochita son bir gayretle Denji’nin kalbinin yerine geçer ve Denji yarı insan – yarı iblis şeklinde tekrar hayata döner. Derken olay yerine devlet için çalışan iblis avcıları departmanının başı olan Makima gelir ve Denji’yi yanına alır. Çok da fazla ikna gerektirmeden Denji, devlet için çalışan bir iblis avcısı olur ve Kamu Güvenliği bölümünde işe başlar.

    Hikaye olarak baktığımızda Chainsaw Man fena sayılmaz lakin Jujutsu Kaisen’le benzerlikler de gözüme çarpmadı. Saftirik diyebileceğimiz bir ana karakterin içine kaçan iblis ve çocuğun iblisin gücünü kullanarak iblis avlamasını sanki daha önce izlemiştik:) Yine bu çocuğun yanında havalı duran bir erkek karakter, sürekli galeyana gelen bir kız ve gücünün sınırlarını bilmediğimiz bir yönetici/müdür mevkiinde bulunan şahsiyet. Gördüğünüz gibi benzerlikler ortada ama bu bir şikayet olarak algılanmasın. Jujutsu Kaisen’i de severek izledim, aynı şekilde Chainsaw Man’ı da. Daha ilk paragrafımda dediğim gibi aşırı fanları olmadım ama takip etmeye de devam edeceğim. Aralarındaki en bariz farkın ise Chainsaw Man’ın daha çok şiddet, ölüm ve bir tutam ecchi içermesi. 
     


    Chainsaw Man’ın şiddet yönünü başarılı buldum. Oluk oluk kan akıyor ve şiddet gösterilmekten de geride durulmuyor. Parçalananlar, bölünenler derken aksiyon genelde yukarıda. Keza sizlere önemli biri gibi tanıtılan karakterlerin de ölme potansiyeli yüksek. Yani ana karakter olduğu için Denji’yi bir kenara koyarsak her karakter ölebilir gibi ki bu bence iyi bir şey. Bir de tartışma konusu olan ecchi olayı var. Anime aslında ecchi değil ama genç delikanlı Denji’nin bir çift meme için savaşması üzerine bence biraz gereğinden fazla durulmuş. Bunun üzerine fazla değinmeyeceğim, izlediyseniz veya izleyecekseniz kendiniz karar verin:)

    Animenin çizimlerini ve keskinliğini bir hayli beğendiğimi belirtmem gerek. Bahsettiğim gibi şiddet ve aksiyon sahnelerini gayet başarılı buldum. Aynı şekilde karakter çizimleri ve özellikle mimikleri de şahane. Zaten işin içinde Mappa varsa çizimler pek de kötü olamaz “ama” o dişler ne yahu? Denji’nin ve Power’ın neden tüm dişleri iğrenç üçgen – sivri dişlerden oluşuyor? Özel bir sebebi var mı diye de araştırdım ama bulamadım. Dişleri saymazsak çizimler şahane. Müzikler ve seslendirmeler için de aynısını söyleyebilirim. Açılış parçasını sürekli açıp dinleme isteği oluşmadı bende ama opening de kullanılan görsellerle eğlenceli hale getirilmiş. Sürekli değişen kapanış şarkıları da o bölümün modunu başarılı bir şekilde yansıtmakta.

    Chainsaw Man güzel bir anime ve elbette yarıda bitiyor. Yeni sezonu çıkana kadar umarım izlediklerimi unutmam (daha doğrusu detayları) ve ikinci sezondan da keyif alabilirim. Ayrıca sürekli karşılaştırdığım Jujutsu Kaisen’i de izlemediyseniz Chainsaw Man ile beraber sizleri iki güzel anime bekliyor, benden söylemesi. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan