• Ocak 17, 2023

    Yönetmen: Suzuki Kenichi
    Stüdyo: David Production
    Tür: Macera, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 14
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Jojo’nun yeni Jolyne serisine başlayacağım zaman beklentilerim yüksekti. Çünkü Giovanna serisine bayılmıştım. Bu seriyi izlemeye başladıkça fikirlerim değişmiş ve JoJo’dan soğumaya başlamıştım. “Ben Gionno Giovanna ve bir hayalim var. denmesinden "FF! FF!"Ye nasıl geçiş yaptığımın şokunu atlatamadan ilk sezonu izlemiş ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım. İlk iki sezonun incelemesini farklı biri yazmış olsa da incelemelerine birebir katılıyordum. Yani şahsen JoJo olduğu için izledim diyebilirim yoksa izlemezdim. Bunları dedikten bir süre sonra Aralık ayında üçüncü sezon çıktı ve ne hissedeceğimi bilemedim. Bu arada, ikinci sezon incelemesi de burada.

    Üçüncü sezon Jolyne’i ve arkadaşlarının Hapishaneden çıkmasıyla başlıyor. Yani benim canımı sıkan kapalı ortamdan nihayet çıkıldı. Daha düzgün bir işleniş, toparlanma beklerken onun yerine Anastasia ve Weather Report gibi umurumuzda olmayan (en azından benim umurumda değildi) karakterlerin hikayelerini izlemeye başladık. Animeler de bu tür bir durum mevcut. Geçenlerde Netflix’e geldiği için 1997 Yapımı Berserk’i izledim ve Griffith/Guts’a odaklanmasını isterken Casca’yı izleyip durduğumdan sürekli şikayet ettim. (Yine de anime güzeldi orası ayrı konu) Ayrıca Jolyne ile birlikte Stardust Crusader serisinde hiç sevmediğim yazı tipi olan “cehennemi boyladı?” gibi yazı fontları geri dönmüş. Birinin öldüğünü gerçekten bilmemiz gerekiyor mu? Bunu anime hissetiremediği için mi yazma gereği duydunuz? Konumuza dönelim. Standlar ise artık iyice saçma olmaya başladı diyebiliriz. İnanın size çeşitli örnekler ile anlatmak isterdim, ancak aklımda kalan sadece ya bir ya iki stand var. Bunlardan biri ise Anastasia’da gördüğümüz Pinokyo gibi masal kahramanlarının çizgi romanlardan çıkması. Yani herhangi bir stand veya diğer şeylerin izledikten sonra aklınızda kalmayacağının garantisini verebilirim. 
     

    Dio’ya gelirsek, bu sezonda da beklentilerimi daha da aşağı çekmeyi başardı kendisi. Eğer geri dönüşünü bekliyorsanız unutabilirsiniz çünkü böyle bir durum yok. Kendisi sadece diğer sezonda da olduğu gibi geçmiş zamanda çıkıyor, onda da iyi birisi gibi tanıtılmış. Yardıma ihtiyacı olan muhtaç Dio Peder’in katedraline? (Klise miydi yoksa?) saklanır ve Pucchi ile harika dost olurlar teması var. Evet Stardust’ta gördüğümüz Dio’ya ne yapmışlar sürekli kendi kendime dedim. JoJo’yu izlerken sürekli içimden, belki Gio çıkar? Tüm yaşayan JoJo’lar toplanır? Anastasia ile Diavolo birbirine benziyor belki bağlantıları çıkar dedim ancak olmadı. Genel olarak ardı ardına hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.

    Peki bu animenin hiç mi iyi yanı yok? Sadece iki şeyin beni bu animede mutlu ettiğini söyleyebilirim, birisi son kısmı (benim için son 4 bölüm) diğeri ise Weather Report ile ilgili bir bölüm. Toplamda 13 bölüm olan yeni sezonumuzun genel olarak beş bölümü benim için fena değil seviyesindeydi. Diğerleri ise yani anime işte. Kısacası JoJo’nun yeni sezonu tam arkadaşlarınız veya yakınlarınız ile izlemelik yapılmış. Büyük bir beklenti ile başlamayıp sohbet ve muhabbet ile devam ederseniz sizi üzmeyecek bir seri. Şahsen ben bu olayı “tuzsuz çekirdek” takviyem ile halletim diyebilirim :) 
     

    Ne iyi, ne kötü. Sadece beklentileriniz olmasın yeter. Eğer sonu değişik olmasaydı (spoiler vermek istemiyorum) biraz daha aşağı çekebilirdim puanı. İyi mi kötü mü orası da tartışılır. Ancak beni şaşırttığı için bu puanı uygun gördüm. Shaman King yazımda da Matamune'yi sevdiğim için bir tık fazla vermiştim. JoJo Bizzare Adventure serisi bu sezonla birlikte son buluyor. Eğer yeni sezon çıkarsa bunlarla hiçbir bağlantısı bulmayan Johhny Joeastar’ın hikayesini izleyeceğiz. (Yine JoJo oluyor ancak Bizzare Adventure serisi ile hiçbir bağı olmayacak, spin off gibi düşünebilirsiniz.) İnternette yazan bir bilgiye göre Stand ve Hamon birleşimi yetenekler olacak. Bakarsınız onu da ben incelerim. Kim bilir? Bu arada, eğer özellikle oyunlarla ilgileniyorsanız ayrıca Kuş Bakışı adlı bir oyun kanalım var orayı da es geçmeyin. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan