• Ocak 08, 2023

    Yönetmen: Kenichiro Saito
    Stüdyo: Clover Works
    Tür: Komedi, Müzik
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5

     
    Müzik temalı olsa da, aslında içerisinde pek fazla müzik barındırmayan fakat komedi unsurları fena sayılmayacak bir yapım var karşımızda. Öncelikle “Bocchi” ile “Bojji”yi sakın birbirine karıştırmayalım uyarısını da yapmak istiyorum:) Bojji, Ousama Ranking’deki karakterimizin adıdır ve şu an incelemediğimiz seride de Bocchi vardır.

    Animedeki ana karakterimizin adı Hitori Goto’dur. Kendisi hiç de fena sayılmayacak bir şekilde elektrogitar çalmaktadır ve “guitarhero” adı altında, azımsanmayacak kadar takipçisi olan bir Instagram hesabı bile vardır. Lakin ortada küçük bir sorun vardır çünkü Goto bir hayli çekingen, insanlar etrafında oldu mu panik yapan, onlarla konuşmaya çalışsa da konuşamayan bir kişiliğe sahiptir. Hatta gitar çalmasını arkadaş edinmek için öğrenmeye başlamıştır ama bu konuda pek yardımı dokunmamıştır. 
     

    Goto, günün birinde sırtında taşıdığı gitarı sayesinde Nijika adlı başka okula giden bir kız ile tanışır. Nijika, Goto’yu gruplarına katılmasını ister ve Goto elbette Nijika ile doğru dürüst iletişim kuramaz. Sonunda olanlar olur ve Goto, Kessaku Band adlı rock grubuna katılmış olur. Bayağı çekingen halleri Nijika’nın da dikkatini çeker ve Japonca’da “yalnız başına” anlamına gelen Bocchi lakabının da sahibi olur. Animede de Gotto “Bocchi”nin grup üyeleri ile yaşadıkları komedi unsurları ile süslenmiş bir şekilde bizlere sunulur.

    Yazıya girişimde de bahsettiğim gibi hikayenin çıkış noktası müzik grubu olsa da, daha bir ikinci planda. Yani öyle her bölüm müzik, şarkı falan dinlemiyoruz. Daha çok gün içerisinde kızların yaşadığı ilginç olaylar ve Bocchi’nin sorunlu hali bizlere komedi şeklinde sunuluyor. Evet, Bocchi’nin çöpe girmesi, kafasına karton kutu takıp sahneyi çıkması falan kullanılan “chibi” efektleriyle tebessüm ettiriyor ama bir yandan da bölümler ilerledikçe Bocchi’nin bu halinden sıyrılmasını da beklerdim. Açıkçası ilk bölümdeki Bocchi ile son bölümdeki Bocchi arasında pek bir fark yok. Yani karakter gelişimi yaşanmıyor ve bir süre sonra bayatlıyor olay. Öte yandan anime birçok yerde sağlam güldürüyor. 


    Animenin çizimleri için oldukça başarılı diyebilirim. Özellikle diğer animelere yapılan göndermeler ile komedi çok güzel destekleniyor. Örneğin Dragon Ball Z’de Yamcha’nın meşhur ölüm sahnesi vardır. Aynısı Bocchi’nin de başına geliyor:) Zaten animenin tüm komedi yükünü gerek mimikler, gerekse kılıktan kılığa girdiği haller ile Bocchi götürüyor. Müzikler ve seslendirme için de başarılı diyebilirim. Evet, belki müzik az ama hem kullanılan efektler hem de az sayıda çalan şarkılar için kötü diyemem. Belki şahane değiller ama animenin tarzı ile uyumlu ve eğlenceli.

    Bocchi the Rock! bizim 2022 yılın sürprizi kategorisinde ikinciliği bulunmakta. Ben de izledikten sonra buna itiraz edemem. Belki ahım şahım bir yapım değildi ama vazifesini yerine getiriyor ve güzel zaman geçirmenize olanak sağlıyor. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan