• Aralık 29, 2022

     

    Geçtiğimiz 2021 yılında ilkini başlattığımız Anine-İnceleme Yılın Animeleri ödül töreninin ikincisi için vakit geldi bile:) Evet, bir koca seneyi daha doldurduk ve yazarlar olarak seçimlerimizi gerçekleştirdik. Tabi sadece bizler değil, yine çeşitli büyüklerimiz, anime - manga ustaları, bilim adamları ve devlet liderleri de bu zorlu seçimlerde oylarını kullandı. Daha da uzatmadan, karşınızda 2022 yılının önce çıkan anime serileri! Sizler de görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın sakın. Ayrıca herkese şimdiden güzel bir 2023 yılı diliyoruz!
     
     
     EN İYİ FANTASTİK

    En çekişmeli kategorilerden birisi olan en iyi fantastik içerikli anime kategorisinde kıl payı da olsa kazanan benim de favorim olan Made in Abyss animesinin ikinci sezonu oldu. Kıl payı farkla birinciliği kaçıran ise meşhur seri, bitmeyen son sezonu ile Shingeki no Kyojin: The Final Season Part 2 oldu. Açıkçası titanlar benim gözümden birazcık düşmüş olsa da, sevenleri hala çokmuş!
     
     
    EN İYİ BİLİM KURGU

    Kim diyebilirdi ki kabus bir başlangıç yapan Cyberpunk oyununun animesi çıkacak ve bir hayli popüler olacak diye? Yarıştığı tüm kategorilerde üst sıraları zorlayan ve birincilikleri bulunan Cyberpunk: Edgerunners'ı tebrik ederiz. Film olarak değil de seri olarak tercih edeceğimiz Dr. Stone Ryusui filmi de ikincilikle yetindi. 

     
    EN İYİ AKSİYON/MACERA 
     
    Az önce, en iyi bilim kurgu kategorisinde bahsetmemiş miydim? Cyberpunk: Edgerunners en iyi aksiyon - macera kategorisinde de rakiplerini alt etmesini başardı. Ne diyelim, tebrikler! Lakin kişisel görüşümü soracak olursanız Chainsaw Man'ın birinciliği kaptırmasının nedeni Ekim ayı ortalarında başlamış oluşu ve anket boyunca hala devam etmesiydi. Yine de sonradan gelip de çok az farkla birinciliği kaçırmak da bir başarıdır. İncelemesi yakında!
     
     
    EN İYİ KOMEDİ

    Belki yılın animesi kategorisinde birinciliğe ulaşamadı ama herkesin sevdiği Forger Ailesi, yani Spy x Family komedi dalında birinciliği kimseye kaptırmadı. Üstelik büyük bir farkla! Arkadan takip eden Paripi Koumei ise farklı içeriği ve komedi unsurları ile dikkat çekse de fazla ön plana çıkamadı. Yine de ikincilik, ikinciliktir!


    EN İYİ DRAM

    Yalan yok, eskisi kadar sevmesem de dramın kralını yapıyor Shingeki no Kyojin ve en iyi dram kategorisinde de oyları toplamış durumda. İkinci sırada ise aslında komedi dalında da yarışan Kotaro Lives Alone bulunmakta. İki seri de birinciliği hak etmekte (hatta Kotaro bizden tam puan aldı!) ve puan farkı da emin olun çok azdı:)
     

    EN İYİ SPOR
      
    Daha sezonun yarısına gelmesine rağmen bu ödülü rahatlıkla kazanan Blue Lock, insanların içindeki; süper güç içeren bir spor (özellikle futbol) açlığını kapatmış gibi duruyor. Bunun yanı sıra muhteşem çizimleri ve farklı karakter tasarımlarıyla bu ödülün sahibi oluyor. Sezon biter bitmez de incelmesini sitemizde bulacağınızın garantisini verebilirim. İkinci sırada ise Atari salonlarından tanıyacağımız Jin Kazama’nın başı çektiği dövüşleri bizlere izleten Tekken: Bloodline bulunuyor.
     
     
     EN İYİ FİLM

    Bu yıl anime filmi olarak pek kuvvetli bir yıl olmadığı ortada. Kazananların bile aldıkları puanlar ve eleştiriler müthiş değil lakin yine de Dragon Ball Super: Super Hero diğer filmlerden sıyrılarak birinciliğe yerleşiyor. Yılların eskitemediği bir yapım oldu Dragon Ball. Halen yapılan işleri izleniyor hatta oyunları bile bolca yapılıyor. İkinci sırada ise 40 dakika süresiyle bizlere, “keşke daha uzun olsaydı.” dedirten Dr. Stone: Ryuusui var. 

     

       EN İYİ OYUN ADAPTASYONU

    Yine Cyberpunk! Gerçekten de kategorinin isminin hakkını en çok veren yapım Cyberpunk: Edgerunners oldu. Öyle ki anime çıktıktan sonra adaptasyonu olan Cyberpunk 2077 en yüksek oyuncu sayısına ulaşarak rekor kırdı. Dolayısıyla yeni bir kategori olan en iyi oyun adaptasyonu kategorisinde de birinciliği hak etmekte. İkinci sırada da atari salonlarında bizzat jetonlarımı yiyen Tekken 3 uyarlaması olan  Tekken: Bloodline yer alıyor. İki yapımın da ortak noktası Netflix’ten çıkıyor olması. Netflix oyun uyarlamalarımda sağlam bir hazine bulmuşa benziyor.

     

       EN FARKLI
     
    Hiç öyle bakmayın; oyları veren sadece bizler değiliz :) Farklı anlatım tarzı ve farklı çizimleri ile Cyberpunk Edgerunners gerçekten yılın en farklısı olma özelliğine de sahip. Bu konu da oylamaya katılıyorum. Duygusallık ve farkındalık mesajları ile cesur bir konuya değinen Kotaro Lives Alone da ikincilikle yetinmiş durumda.
     
      
      EN İYİ GÖRSEL

    Çizimleri ve şiddeti izleyenleri etkilemiş olacak ki, Chainsaw Man en iyi görsel kategorisinde az bir farkla da olsa birinciliğin tadını çıkarmakta. Bu sene yeni bölümleri ile yayınlanmaya başlayan Bleach animesi de yeni nesil çizimleri ile sevenlerini etkilediği aşikar. İki seriyi de tebrik ederiz!
     
     
     EN İYİ KARAKTER

    Spy x Family’nin ana karakteri Anya Forger sadece anime izleyicilerinin değil, tüm dünyanın ilgisini çeken bir karakter oldu. Akıl okuma yeteneği ve tatlılıkla yaptığı planlarla hepimizin hayranlığını kazandı. Benim en sevdiğim kısmı ise korkutucu yüz çizimi oldu. Çok tatlı olmuştu. İkinci sırada da Night City’nin belalısı olmaya yemin eden, Cyberpunk'tan David Martinez bizleri karşılıyor.

     
     YILIN SÜRPRİZİ

    Netflix’in ne zaman duyurduğunu dahi kimsenin bilmediği ama bir anda çıkıp gayet olumlu yorumlar alan  Kotaro Lives Alone var. Kendisi yılın sürprizi olmayı çok net hakkediyor. Hele ki iki kategoride aldığı ikincilikten sonra! Verdiği mesajlarla beraber duygusal mesajlar içimize işliyor. Kotaro’nin yavaş yavaş öğrendiğimiz geçmişi içimizi cızlatsa da artık o günlerin geride kaldığını görmek içimizi ısıtıyor. İkinci sıramızda da pek kimsenin izlemediği lakin izleyenlerinde müthiş puanlar verdiği CloverWorks  yapımı, ana teması müzik Bocchi the Rock! yer alıyor İncelemesi de yakında!

     
    YILIN HAYAL KIRIKLIĞI

    İlk sezonuyla hepimizin hayranlığı kazandıktan sonra,  gelen devam sezonuyla bambaşka bir yola gitmiş olan Tate No Yuusha No Nariagari 2. sezon var. Maalesef kendisi bekleneni vermemesi bir yana, büyük eleştirilerin hedefi oldu. Böyle animelerin en büyük sorunu, ilk sezonun kalitesi ve çizgisidir. Bu yüzden ikinci sezonu da  iyi devam sezonu olmalıdır. Geçen sene de  bu ödülü  benzer sorunlar yaşayan Yakusoku Neverland 2.sezonuna vermiştik. İkinci sıramızda da traileri ve konusu ilgi çekici olsa da pek beğenilmeyen Koroshi Ai var.

     
     YILIN ANİMESİ
     
    Ve geldik yılın en çok sevilenine. Emin olun, en çekişmeli kategori, yılın animesi kategorisi oldu. Bir gün Spy x Family öndeyken, öteki gün Made in Abyss önce geçti. Hatta bir ara başımızın belalısı Cyberpunk:Edgerunners bile birinciydi:) Sonuç olarak ise Made in Abyss 2, sonlara doğru biraz farkı açtı ve birincilik koltuğuna yerleşti. Kendilerini tebrik eder ve üçüncü sezon için fazla ara vermemelerini temenni ederiz. İkinci sırada ise bir senede iki sezonu yayınlanan Spy x Family var. Anya'yı çok sevsek de birincilik için yetmemiş:)

     
    2023 YILININ MERAKLA BEKLENENİ

    Aslında bu sonuç bizim için sürpriz oldu çünkü merakla beklenen birçok seri vardı listede. Lakin birinciliği küçük bir farkla One Punch Man kaptı. İlk sezondan sonra kimse ikinci sezonu beklemiyordu. Çünkü hikaye bitmişti lakin One Punch Man 2.sezonuyla beraber hikayeyi askıda bıraktığı için herkes ellerini ovuşturmuş şekilde üçüncü sezonu bekliyor. Saitama abimiz gelsin de tek atsın artık diye. İkinci sırada da bir türlü gerçek finali yapamayan AOT’nin Final sezonun Part 3’ü var. Umarım artık gerçek finali yaparlar da her sene en çok beklenenler listesine girmez:)

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan