• Aralık 21, 2022

    Yönetmen: Miki Yoshikawa
    Stüdyo Liden Films
    Tür: Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

     
    Yamada-kun to 7-nin no Majo ("Yamada-kun ile 7 Cadı"), Miki Yoshikawa tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2012-Şubat 2017 tarihleri arasında Kodansha'nın Weekly Shōnen Magazine dergisinde 28 cilt halinde yayınlandı. Canlı çekim televizyon dizisi uyarlaması Ağustos-Eylül 2013 tarihleri arasında yayınlandı. Liden Films tarafından hazırlanan bir anime serisi uyarlaması Nisan-Haziran 2015 tarihleri arasında yayınlandı. Liden films tokyo revengers, call of the night, berserk gibi ses getirmiş yapımlara sahip bir firma olmakla beraber 2013 yılında çıkarmış olduğu bu serinin mangada 243 bölümü var.

    17 yaşında bir lisenin öğrencisi unvanına sahip Ryu Yamada, okuduğu okulun problemli çocuğu olarak bilinmektedir. Birgün Ryu, okulun hem güzel hem de başarılı öğrencisi Urara Shiraishi ile çarpışması sonucu gözlerini açtığında kendisini Urara'nın vücudunda bulur. İkilinin nasıl vücut değiştirdiklerine dair sırrı çözmesi, okul içerisinde bulunan birçok sırrı da beraberinde getirir. 
     
    Ana karakterimiz olan yamada-kun belirttiğim üzere biraz asabi bir tip genel olarak kimseyle anlaşamıyor. Tabi zamanla alıştıra, alıştıra kırıyorlar bunu, ana kız karakterimiz olan Urara Shiraishi ise kimseyi pek umursamayan derslerine odaklanmış tatlı mı tatlı bir kızdır. 
     

    Okulda geçen animede 7 cadı ve 2 anti-cadımız var ve bu karakterler genellikle boş karakterler sırf olsun da seyircinin gözü doysun diye konulmuş karakter değiller, en azından benim görüşümce.

    Anime de romantizm çok fazla ön planda değil fakat var, ucundan biraz dram, çoğunlukla komedi var diyebilirim. Anime de harem tag’ı var fakat haremlik pek bir durum yok açıkçası sadece ana kız karakterimiz dışında 1 kişi daha ana karakterimize aşık oluyor. Bunların dışında ise cadılarımızın güçleri öpüşerek naklediliyor erkek-kız demeden herkes yapışıyor birbirinin dudağına, ilk başlarda biraz garipsesem de animenin genel olarak mantığı bu olduğu için ileriki süreçte pek takmadım. Açıkçası anime beni bayağı bir sardı 1 sezon daha olsaydı da izleseydim dedim ama geleceğini pek düşünmüyorum mangasını okumadım fakat diğer sezon ilk sezon kadar ilgi çekici olmaz diye düşünüyorum.

    Tarafsız olarak düşünürsem animeye ben 7/10 veririm çünkü bu tür bir konuyu işleyip yine fantastik-romantizm tarzı daha iyi animeler izlemiştim. Seslendirmeler güzel, çizimler 2015 yılına göre düşündüğümüzde bence gayet iyi.Bu arada Miyamura’nın ablası taş gibi:) 
     

     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan