• Aralık 15, 2022

    Yönetmen: Itou Yuuki
    Stüdyo Madhouse - MAPPA
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6


    Geçen senenin yüksek beklentisiyle piyasa girmiş bir yapım Takt Op Destinty. Bunun en büyük sebebi Mappa ve Madhouse’un beraber çalışması ve çizim tarzı. Mappa’yı pek seven biri değilim lakin Madhouse, son zamanlarda düşüşte olsa da çok kaliteli işlere ev sahipliği yapmış bir stüdyo. Ben de Madhouse’yi çok severim. Animemiz de kısa ve öz, zaten bir mobil oyunu tanıtmak için anime çıkarmışlar.(Oyuna baktım. O oyun için bu anime fazla abi, gerek yoktu yani :D ) 12 Bölümde tüm hikayesi biten bir iş izlemek gerçekten bugünlerde iyi geliyor. Çünkü sürekli devam eden yapımlar bayıyor. O yüzden kısa ve öz şekilde biten yapımlara da ihtiyacımız var. Takt op kalite konusunda vasat kalsa da çok da kötü değil kendini izletiyor. Gelin konusuna değinelim.

    Dünya yine bilinmeyen canlılar (D2’lar) tarafından istila edilmiş. Silahlar işe yaramıyor, yine tam olarak nasıl doğduğunu bilmediğimiz Müzikartlar (nedense sadece kızlardan oluşuyor) ve onların sahipleri Kondüktörler (nedense sadece erkeklerden oluşuyor, animenin sonuna kadar böyle tabi) bu canavarlara karşı sağlam dövüşebiliyor. D2’lar da müzikten nefret ediyor ve müziğin olduğu yeri istila ediyor. Bizim bestecilerimiz de müziksiz olmaz deyip bunlara müzikartlarla beraber onlara dalıyor. Açıkçası konusu açısından derinlik beklemiyordum. İzlenebilir olsun sıkıntı yok diyordum keza hikaye de öyle. Ama bir yerden sonra hikaye tempo düşüklüğünden öte saçmalığa gidiyor.


    Ara ara zaten tempo düşüklüğü oluyordu ama komple hikaye olarak gereksiz şekilde kendini ciddiye alıp duygusallaştırmaya ve intikam öğeleri eklemeye çalışıyor. Ve insanların kendi içinde çarpışması saçmalık. Ulan dünya yok olmuş halen gelmişsiniz kendi içinizde çarpışıyorsunuz. Harbiden dayaklıksınız, oturup 2 dakika konuşsalar bütün problemler çözülecek ama işte aksiyon olsun, duygusallık ve intikam olsun diye çok kötü bir hikaye ve sunum bizleri sıkıyor. Bir de müziğin her şeyin çözümü olmasını savundukları için bana biraz komik geldi. “Müzik herkesi kurtaracak.” kafasındaki ana karaktere de ısınamadım. Dediğim gibi hikaye kısmı gerçekten vasatın altında. Ama çizimler 10/10 gerçekten mükemmel işçilik çıkarmışlar. Özellikle insan çizimleri çok iyi ama D2 çizimleri de bir o kadar kötü. Mappa’nın neredeyse tüm yapımlarında aynı sorun var. İnsan çizimleri müthiş canavar çizimleri tembelce ve kötü. Burada da aynısı var. Ama Müzikartlar çok iyi tasarlanmış bir de son bölümde bolca farklı tipleme görüyoruz hepsi de çok şık. Müziklerde ne kötü ne iyi. Fakat müziği ana hikayesine koyan bir yapım için vasat. Normal anime standartları için vasatın biraz üstü.

    Neyse 12 bölümde bitirebileceğiniz müthiş çizimli kafa dağıtmalık bir yapım arıyorsanız bakmanızı tavsiye ederim. Lakin kötü hikayeye ve klişelerle karışılacağınızı söyleyebilirim. O yüzden bunu bilerek giderseniz bir tık daha iyi olur sizin açınızdan. Hikaye en azından biraz daha tutarlı olsa canavar çizimleri ve aksiyon sahneleri daha bol olsa, yani tempo gereksiz düşmese 8’lik bir anime olacakmış. Ama bu kadar eksiği varsa ve göze batan hikayesiyle benden 6 puan aldı. Tabi siz duygusallığı daha fazla alabilirseniz belki de hikayeyi de sevip daha yüksek puan vereceksiniz kim bilir. En azından bir VİVY gibi olsaydın da bizimde keyfimiz yerine gelseydi. Neyse bir sonraki incelememde görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan