• Aralık 10, 2022

    Yönetmen: Takahary Ozaki
    Stüdyo: Liden Films
    Tür: Fantastik, Macera, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/4

     
    Kendisini ciddiye almayan garip temalı bir anime serisi var karşımızda. Adı da değişik olan Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy, temasını metal ve rock gruplarından alan, her bölüm “ecchi” seviyesini arttıran, fazla derin düşünmemeniz gereken vasat altı bir seri.

    Bundan dört yüzyıl önce bildiğimiz dünyada Anthrasax adında bir iblis ansızın ortaya çıkıvermiş ve dünyayı yok etmenin eşiğine getirmiştir. Bu iblisin icabına da kendisi gibi ansıyın ortaya çıkan Ejderha Şovalyesi (Dragon Knight) bakmıştır ve dünya büyünün kol gezdiği karanlık bir çağa sürüklenmiştir. Derken anime serisinin geçtiği döneme gidiyoruz. Efendim, Metallicana Krallığı, bu Anthrasax’ı diriltmeye çalışan karanlık ordunun kuşatması altındadır. Son çare olarak da krallığın yüksek rahibi, bir çocuğun içine hapsolmuş olan efsanevi büyücü Dark Schneider’i serbest bırakıp karanlık ordunun karşısına dikmeyi amaçlar. Bunun için de Lucien adlı çocuğu, bakire olan bir kızın öpmesi gerekir. Bu kız da yüksek rahibin kızı Yoko’dur. Dark Schneider serbest bırakılır ve olaylar gelişmeye başlar. 
     

    Seride gram empati kurabileceğiniz hiçbir karakter bulunmamakta:) Hatta anime bile bazı yerlerde kendi kendine dalga geçmekte. Bir olay meydana geliyor mesela ve arka plan karakteri olan rahipler sürekli bağırarak aşırı abartı bir tepki veriyor. Aynı şekilde Schneider’in sürekli yüksek sesle konuşması, bağırması gibi itici hususlar bolca mevcut. Diğer dikkat çeken nokta elbette bol bol heavy metal atıfları bulundurması. Metallicana Krallığı, Lars (Metallica’nın kurucularından) isimli bir ejderha ve Dark Schneider’in büyülerinden birisi olan “Guns n Ro” büyüsü sanırım verebileceğim en iyi örnekler olabilir.

    Animede ortada hikaye namına da aslında pek bir şey yok. Büyü ve iblisler bu dünyaya nasıl geldi hala anlamış değilim. Yani sonuçta dünya, normal dünyaydı neden bir iblis çıkageldiğinde elfler, troller vb. fantastik canavarlar ile büyü peydahlandı anlayamadım. Olayın özü, Dark Schneider’in (sadece Schneider değil ha, Dark Schneider) eski yoldaşları karşısında verdiği mücadele ama o da binbir rica ile çünkü adamın aslında pek umuru değil. Bir de serinin ecchi tarafı var tabi. İlk bölümlerde pek yok ama giderek artan bir dozda devam ediyor. Elbiseleri yırtılan büyük göğüslü insan, elf bilumum varlık giderek daha çok ön planda olmaya başlıyor. Artı Dark Schneider’in aşırı kaslı vücudunu da es geçmemek lazım. 
     

    Serinin çizimleri belki de eleştirmeyeceğim tek kısmı. Birçok animede niyeyse yeniden peydahlanmış olan sivri köpek dişlerini saymazsak tabi. Yani ne gerek var? Sevimli mi yapıyor karakteri? Neyse, onun dışında çizimler ve efektler aslında gayet kaliteli. Aynı şekilde müzikleri için de diyecek bir sözüm yok. Gerek müzikleri, gerekse seslendirme belki de seriyi ayakta tutan tek unsurlar.

    Uzun lafın kısası; Bastard!! Heavy Metal, Dark Fantasy bayağı bayağı çerez tadında ve ecchi’den hoşlanıyorsanız izleyebileceğiniz bir anime. Beklentiniz olmasın, gülün geçin derim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan