• Aralık 05, 2022

    Yönetmen: Kenji Nagasaki
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Komedi, Okul, Süper Güç
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/5


    Uzun süreli animeleri pek izlemem lakin My Hero Academia bir şekilde kendini izletiyor”Du”. Sevdiğim bazı karakterlerle beraber ne olacağını görmek güzel. Ama bunlar bu sezona kadar geçerliydi. Bu sezon resmen işkence çektim. Detaylarına uzun uzun gireceğim fakat şunu söylemem gerek bu sezon benim için çok kötü bir sezon oldu. İlk, İkinci ve Üçüncü sezon incelemelerini de sitede bulabilirsiniz. Hepsini okursanız animeye karşı bakış açımı daha iyi anlarsınız. (İlk sezonun yazarı ben değilim ama görüşlerim o incelemeyle de yakın) Üçüncü sezonun ilk yarısından sonra büyük olaylar patlamış ama ikinci kısımla eğitim,şölen,test vb kısımlarla sıkılmıştık. Lakin bu sezona farklı bir giriş yapıyoruz çünkü farklı karakterler öne çıkarılmak istenmiş. Bunu da gayet anlayabiliyorum, monotonluğu kırması açısından iyi lakin mantık olarak kötü ve tembelce seçimler var.

    Chisaki kendini geçen sezonun sonunda göstermiş bu sezonun ilk yarısında da ana kötü olarak karşımıza çıkıyor. Kendisi kötüler birliğine girmeyip onları kendi yakuza ekibine çağırıyor. Kendisin iki türlü silahı var. Biri güçlenmeye yarıyor öteki de gücünüzü kısıtlıyor. Fazla detaya girmek istemiyorum spoiler olmasın. Chisaki ve yanındaki kız Eri üzerinden dönen hikaye bana bayık geldi. İşleniş çok kötü, yeni karakterler ekle onları bir anda parlat sonra söndür. Bu uzun süreli animeler de sürekli yapılır. Ulan eski karakterler bir zarar görsün ya da dört sezondur bir haltı beceremeyen kötüler lliginden birileri devre dışı kalsın? (kahramanlar tarafından) Yok, onun yerine yenisini ekleyelim parlatalım sonra düşürelim. Lemillion’da bu kategoriye örnek müthiş güçlü olarak giriyor animeye. Ama sonrası Spoiler. İlk yarısı Chisaki, Lemillion,Eri, Nighteye,Deku, Kirishima, üzerinden dönüyor diğer karakterlerin hepsi kenara atılmış. Bu beni çok üzdü. Ve duygusallık kısmı da bana geçmeyince 6,5-7’lik bir ilk yarı izledim. My Hero Academia standartlarında çok da kötü değil. Ama ikinci yarısı rezalet.


    Animenin ikinci yarısı izlediğim tüm yapımlar içerisinde en sıkıcı ve boş ark kısmı olabilir. Abi böyle bir şey olamaz. Evet, ben okul etkinliklerinden nefret ediyorum. Çünkü bu anime o kısımları çok kötü yapıyor ve ben aşırı sıkılıyorum o kısımları izlemekten. Animenin İkinci yarısında da okul olarak festival var bizimkiler de müzik grubu kuruyor. Ya tamam yap 1-2 bölüm, 8-10 bölüm boyunca ne anlatıyorsun sen? Bomboş hikayeye hiçbir katkısı olmayan çıtır çerez dahi olmayan boş bölümleri doldurmuşsunuz. Bir de bunlar yetmiyor gibi Bay Nazik adlı sözde kötü adam var. Böyle rezalet olamaz izlerken kusacaktım neredeyse. İleri tuşu keşfedilmemiş olsa seriyi bırakacaktım. Ama serinin devamını merak ettiğim için katlana katlana izledim. (ilerletmek büyük lütuf.) Bay Nazik ve saçma okul etkinliği rezalet derecede sıkıcı ve boş. Demek ki diğer izleyiciler sıkılmıyor çünkü bu bölümler sayısı artarak devam ediyor animelerde. Bana geçmiyor ben aşırı sıkılıyorum.

    Neyse anime öyle ya da böyle bitti ve maalesef hikayede doğru düzgün ilerleme yok, sözde karakter gelişimi var ama hiç hissetmiyorsunuz onu. Çünkü iki flashback ve sürekli aynı şeyleri izlemek sıkıyor insanı. Bir de gelen her düşman müthiş güçlüymüş gibi yapılıyor. Yoksa dövüş zevkli olmayacak. Karakterin 1-2 bölüm dayak yemesi şart, yoksa olmuyor. Bu arada animenin son bölümü bence harika. 25.Bölüm çok sağlam olmuş Özellikle Endovar adına müthiş bölüm. O bölümü incelemeye dahil etmiyorum. Çünkü o bölüm harbiden kaliteli olmuş ama 1 bölüm için kalan 24 bölüme de yüksek puan vermem. 5 gayet yeterli bu sezon için. Filmini de izleyip uzun süre ara vereceğim çünkü 5.sezon da trailer ve puan olarak hiç iç acıcı durmuyor. Bir gün devam ederim ama ne zaman bilemem.

    *** Boku no Hero Academia the Movie 2: Heroes:Rising : İşte aradığımız My Hero Academia ruhu bu, bol aksiyon ve güzel koreografi ve çıtır çerez hikaye. Filmi kesin izleyin. 4. sezondan sonra ilaç oldu.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan