• Eylül 23, 2022

    Yönetmen: Kenji Nagasaki
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Komedi, Okul, Süper Güç
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/7


    Popüler animelerin incelemelerini normalde başka arkadaşlara bırakırım lakin bu serinin incelemesi siteye eklenmediği için iş başa düştü ve incelemeyi yazmak durumunda kaldım. Öncelikle ilk sezonun izlemediyseniz sizi oranın incelemesine alalım. Çünkü bugün ikinci sezonun incelemesini yapacağız. İlk sezona göre daha az ağlayan karakterlerimiz yine çok büyümemiş hal ve hareketleriyle animeye devam ediyorlar. Bu sezon neredeyse tümü, okuldaki etkinliklerle geçiyor diyebilirim. Benim pek sevmediğim türden işler bunlar ama yine de anime bir şekilde kendini izlettiriyor. Hikaye namına pek ilerleme kaydettiğimiz söylenemez. Sadece favori karakterim Todoroki’nin ön planda olması ve kendini geliştirmesi güzel.

    Animeye 6 vermenin ucundan döndüm diyebilirim. Çünkü Kahraman Katili kısmı dışındaki çoğu yer sıkıcı ve diğer animelerde çokça gördüğümüz etkinlik kısımlarıydı. Farklı bir şey vadetmiyor ve klişe şekilde işleri bizlere sunuyor. Fakat Kahraman Katili ve Todoroki’nin hatırına 7 verdim. Bir de klişe olsa da çok sıkıcı olmaması ve kendini izletmesi ayrı bir artı tabi. Etkinlikte gördüğümüz diğer kahramanlar da güzel tasarlanmıştı. Bizim 1A sınıfı dışındaki karakterler nedense daha çok ilgimi çekti ve keşke daha fazla onlar yer alsaydı dedirtti. Çünkü bizim 1A kahramanları bir yerden sonra sıkacak gibi de bakalım hayırlısı. Belki onlarda gelişir farklı hikayelerle karşımıza çıkar. Lida ve Todoroki gibi yan hikayelere, Bakugou gibi kendi inancıyla ortaya çıkan unsurlara( en iyisi olmak ve bunu kanıtlamak) ihtiyacımız var çünkü. 
     

    Shounen animelerin en büyük eksilerinden biri kötü düşmanların ölmemesidir. Açıkçası bu animede de aynı sorunu ilerleyen sezonlarda hissedeceğiz gibi. Kötü düşmanları öldürmek ya da saf dışı bırakmak yerine sürekli yaralı bırakıyorlar ki bir daha başımıza bela olsun. Ben bu tarz işleri sevmiyorum bakalım umarım ileriki sezonlar da farklılık olur da ben de yanılmış olurum. Çünkü aynı kötüleri tekrar tekrar görmek pek hoşuma gitmez. Sürekli figürlerini gördüğüm Dabi abiyi bu sezon görmek beni mutlu etti. Tabi adamın özelliğini dahi bilmiyorum sadece kötü adam için fazla karizmatik o yüzden tanıyorum. Kahraman Katili de keza bu sezona renk katmış hatta sezonu bence taşıyan unsur olmuş. Yoksa eğlencelerle, etkinlikler, nickname bulma bölümleri gibi kısımlar benim aklımda kalmaz. İkinci sezona dönüp baktığımda Kahraman Katili Stain ve Todoroki kalır. Tabi animenin kendini izletmesinin en büyük yanlarından biri komedi unsuru. Ben çok gülmedim ama eğlendiğim kısımlar oldu. Özellikle Bakugou’yu izlemek bana epey eğlenceli geliyor. Adam tam bir manyak. Bize de böylesi lazım. ( Staj yaptığı yerde gördüğü muamele ise çok iyiydi. Hak ettiğini sonunda bulduk dedik özellikle saç stiliyle ama fazla uzun sürmedi o kısımlarda)

    Neyse sözün özü ikinci sezon ortalama bir yapıya sahip shounen olarak devam ediyor. Meraklısı için izlenebilir durumda ama müthiş bir sezon değildi benim gözümde. Lakin animeyi bıraktıracak kadar kötü de değildi. Devam filmi ve 3.sezonu da izleyeceğim ve eğer nasip olursa incelemesini de yapmak isterim. Belki ileriki sezonlar çok daha iyi olacak ve bizleri şaşırtacak. Nasıl ki Shounen başlayan Hunter x Hunter bir anda bizi beynimizden vuracak kadar sert yapıya geçtiyse My Hero Academia da belki sürpriz yapar ve bizi şaşırtır. Haa, düz shounende kalabilir ama kaliteli olsun, zaman öldürmelik olsun yine kendini izletir zaten amacı o. Şimdilik benden bu kadar kendinize iyi bakın sağlıklı ve kaliteli animelerle kalın. 
     

    Not 1: Ya arkadaş bu adamlar dakikadan çok fena çalıyor özellikle sezonun ilk yarısında: bir önceki bölümü anlatan flashbackler ve intro - outro ile beraber 6-7 hatta bazen bokunu çıkarıp 8 dakikaya varan boş sahneler barındırıyor. Bu da 24 dakika olan animeyi 16-17 dakika bandına çekiyor. Bence bir anime için çok az bir süre. Zamandan çalmayın arkadaş iş yapın iş.

    Boku No Hero Academia The Movie 1: Futari no Hero Devam Filmi Kısa İncelemesi: 2.Sezondan sonra, yani 3.sezondan önce izlemeniz gereken bir film olup bolca aksiyon ve gazlama içeren sahnelerle dolu bir çıtır çerez filmdir. Konusu ve işlenişi klişe olsa da sağlam gaza getiren kısımları bulunduğu için onu da es geçmeyin. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan