• Ekim 01, 2022

    Yönetmen: Hiroyasu Ishida
    Stüdyo: Studio Colorido
    Tür: Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/5

     
    Netflix’te yayınlanmaya başlayan ve daha çok batıdaki ismi olan Drifting Home olarak karşınıza çıkacak olan anime filmi, ilk bakışta ilgi çekici hikayesi ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Olaylar on bir yaşlarında olan Kosuke ve Natsume etrafında gelişmekte. Adeta kardeş gibi yetişmiş olan bu ikilinin arası, Kosuke’nin büyükbabası öldükten sonra açılır. Her zamanki gibi “günün birinde” Kosuke ve sınıf arkadaşları Taishi, Yuzuru, Reina, Satoko ve Yuri, hayaletli olduğuna inanılan ve yakın gelecekte yıkılacak olan eski bir apartman kompleksine girerler. Bu apartman aynı zamanda Kosuke ve Natsume’nin büyüdüğü yerdir. Derken Kosuke ve ekibi Natsume ile karşılaşır ve Noppo adında bir oğlanın varlığını öğrenirler. Akabinde olaylar gelişir ve Kosuke ile Natsume arasında bir kavga çıkar. Yaşananlar yetmezmiş gibi acayip bir yağmur patlak verir. Adeta yağmurdan göz gözü görmez. Yağmur dindiğinde ise apartmanın denizin ortasında olduğunu fark ederler. Evet, koca apartman nasıl olduysa denize sürüklenmiş ve yüzmektedir. Ekipte neler olduğunu çözmeye çalışıp eve dönmenin yollarını ararlar.
     

    Dediğim gibi filmin hikayesi ilgi çekici. Koca bir apartmanın denizde sürüklenmesi ve mahsur kalan çocuklar teması en azından benim ilgimi çekti:) Lakin işleniş bakımından açıkçası heba edilmiş diye düşünüyorum. Anime filminin süresi yaklaşık iki saat ve bu iki saatin tamamında neredeyse hiçbir şey olmuyor. Sürekli bir diyalog hali mevcut ve toplasan bir on dakika süren farklı sahneler (bir başka sürüklenen evin karşılarına çıkması gibi) dışında hiçbir şey olmuyor. O onunla konuşuyor, o dert yanıyor, öbürü melankolik geziyor, öbürü aç falan ilerleyip gidiyor. Yani seyirciyi tetikte tutmak için gösterilen herhangi bir çaba yok ve animenin film oluşu, baştan sona izlediğiniz için bir noktada mutlaka kopuyorsunuz. Belki bölüm bölüm ilerlese hepsini peş peşe izlemeyeceğiniz için bir tazelenme olabilir ama filmde maalesef bu söz konusu değil. Filmin tek artısı sonunda ne olacak diye merak ettirmesi ve bahsettiğim hareketli sahneler gerçekten güzel.

    Anime filminin çizimlerini bir hayli başarılı buldum. Gerek arka plan çizimleri gerekse karakterleri ile yapımcı stüdyo çok iyi iş çıkarmış. Dolayısıyla merak ettiğim için yapımcı stüdyo Studio Colorido’ya kısa bir bakış attım. İsmini hiç hatırlayamasam da sitemizde incelemesi bulunan Star Wars: Visions serisinde de katkıda bulunmuş bu stüdyo ve anime geçmişine baktığımızda genelde film projelerinde çalıştığını görebiliriz. Aynı şekilde seslendirmeler ve müzikler de yerli yerinde ve dengeli. Açılış yahut kapanış parçası yok, film boyunca kullanılan müzikler de asgari düzeyde fakat seriye yeterli gelmiş. 
     

    Ame o Tsugeru Hyouryu Danchi yahut Drifting Home, bayağı bir potansiyel barındıran bir anime filmi fakat ağır işlenişi ve durağanlığı ile benim gözümde heba edilmiş. Bu anime filmini izleyin diye önermem fakat kaliteli çizimler görmek isterseniz veya ben durağanlığı severim diyorsanız göz atmanızdan da herhangi bir zarar gelmez. 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan