• Eylül 20, 2022

    Yönetmen: Tetsuro Kodama
    Stüdyo: Toei Animation
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Komedi
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8


    Dragon ball'ın benim için her zaman özel bir yanı olmuştur, geçmişte her ne kadar konuşulduysa bugün de hala konuşulması ve oyunlarının çıkması beni her zaman mutlu etmiştir. Dragon Ball'dan Dragon Ball Super'e kadar hemen hemen hepsini izlemiş olup (GT dahil) Super bende büyük bir eksiklik bırakmıştı. Goku Black temasını her ne kadar sevsem de bir terslik olduğunun farkındaydım. Super genel olarak çok basitti. Birkaç araştırma yaptıktan sonra Super'in mangayı takip etmediğini öğrendim. Neden böyle bir şey yaptılar derken Super bitti ve benim için Dragon Ball oldukça sönük bir seri haline geldi. Taa ki Broly animasyonu çıkana kadar. O yazımı buradan okuyabilirsiniz. Broly'nin çizim kalitesinden tutun genel dövüşlere her şeyine kadar çok sevmiştim. Aradan bir zaman daha geçtikten sonra yeni film Dragon Ball Super Super:Hero duyuruldu. Yapım stili Broly'den sonra komple değiştirilmiş ve 3D animasyon stiline geçilmişti.

    İlk çıkan trailer ile birlikte pek hevesli olduğum söylenemez. Daha çok ucuz yapım bir filme benziyordu. Trailer ise bana PS3 dönemini hatırlatmıştı. Yine de sinemaya geldiği için izlemeye karar verip filme gittim en kötü ihtimalle ülkedeki anime sektörünü desteklerim diyordum. (Sinemada ben dahil sadece 3 kişi vardı) filmden çıktığımda ise mutlu bir şekilde ayrıldım. 


    Film ilk olarak Goku ve Vegeta'nın aksine Gohan ve Piccolo'nun etrafında geçiyor. Goku, Vegeta, Broly gibi sevdiğiniz karakterleri sadece 5 dakika civarı tüm filmde görüyorsunuz. Bu birazcık üzse de Gohan'ı görebilmek beni mutlu etti. Özellikle Dragon ball Z'de Gohan'ın Father-Son Kamehameha kullanması onu benim favori karakterim yapmıştır. O zamandan bu yana doğru dürüst dövüşmeyen Gohan artık iyice zayıflamış ve eski eğitim kıyafetini zar zor kaldırır hale gelmiştir. Piccolo'nun da onu bu halde gördükçe hüzünlendiğini görüyoruz sonuçta onu kendisi eğitmişti. 

    Filmin konusuna gelirsek; Red Ribbon Army adlı bir şirket Android 16-18'i yaratan Dr. Gero'nun torunu Dr. Hedo'yu bulup onlara çalışmasını ikna etmeye çalışmasıyla başlıyor. Şirket Dr. Hedo'ya Gohan gibi kişilerin kötü olup Dünyayı ele geçireceklerini söyleyip Dr. Hedo'dan yeni Android'ler yapmasını istiyor. Super kahramanları seven Dr. Hedo ise kötüleri durduracağını düşünüp bu teklifi kabul ediyor.

    Filmin eksi kısmı ise doğru dürüst bir düşman pek yok. Fragmanda Dr. Hedo'nun yaptığı Gamma 1 ve Gamma 2 gösterilmişti. Çok sönük kalmış derken filmin ortalarına doğru Cell Max adlı bir prototip yapıldığını görünce "işte bu!" Dedim kendimce. Cell'in hafızasını da aktarırlar Gohan ile diyalogları olur vs. Düşüncesi bu filmi benim için en iyi filmlerden biri yapabilirdi maalesef ki böyle olmadı. Cell Max sadece büyük olup "AAAAAA" diye bağıran önemsiz bir android olarak filmde kendine yer edindi.  


    Fragman da gördüğümüz yeni form kısmına gelirsek; Dragon Ball serisinde Gohan'ı nasıl halledeceklerini bilemediklerini düşünüyorum. Super Saiyan 2 haricinde direkt olarak buff lama düşüncesi var. Gohan zayıfladı ne yapalım, Z kılıcını çeksin hop Ultimate Gohan,  Dragon Ball Super: Super Hero'da da benzer bir durum var, güçten düşmüş Gohan bir olay olsun da bufflayalım! Hop Gohan Beast modu...

    Filmde beni mutlu eden en önemli kısımlardan biri animasyon oldu. Daha önce bahsettiğim gibi fragmanda her ne kadar PS3 görünümünde olsa da filmde hiç sırıtmıyor ve izlerken izleyiciye sanki oyunu film haline getirmişler gibi bir izlenim bırakıyor. Kısacası Dragon Ball Super: Super Hero çok çerezlik kalmış bir film. Kötü değil ancak tam olarak beklediğimi vermedi diyebilirim. Umarım bu film ile birlikte Gohan tekrardan ön planlara çıkmayı başarır.  

    Eğer yazımı beğendi iseniz oyun inceleme kanalım Kuş Bakışı'na göz atmayı unutmayın. :) 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan