• Eylül 16, 2022

    Yönetmen: Yabuta Shuuhei, Natsume Shingo
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Gizem, Politika
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6

     
    Fantastik evrende geçen, uçanın kaçanın haddi hesabı olmayan, bir birlerine evrenler fırlatan veya zaman yolcuklarının olduğu animelerden birini mi arıyorsunuz? O zaman başka incelemeye geçmenizde fayda var. Çünkü bu animemizde fantastikliğin F’Si yok. Evet, Anime alternatif gerçeklikte geçen bir politika animesi. Animelerin fantastik olmayanlarına pek rastlamadığımız bu dönemde Acca 13 beni biraz şaşırttı ama keşke daha fazla puan verebilseydim dedirtti. Acca şirketi, 13 eyaletten (tüm eyaletlerin sayısı toplam 13 zaten) sorumlu bir polis ve denetim departmanı olarak görebilirsiniz. Yani tüm savunma işlerine ve denetimlerine bu arkadaşların şirketi bakıyor. Hikayemizde bu denetimleri yapan Sigaracı abimiz Jean Otus’un, ortalıkta dolaşan darbe haberleri ile ilgili ne yapabileceğine bakmak. Animelerin fantastik havasından sıyrılmak isteyenler için güzel bir hikayeye sahip. Peki, işleniş nasıl?

    Açıkçası işleniş vasat ve sıkıcı. Çok daha iyi olabilirmiş dedirtti. Sigaraci Jean sadece sigara içerek denetim yapıyor. Bir de gittiği yerlerden gelirken millete ve özellikle kız kardeşine bol bol hediye alıyor. Hediyeden de kastım çoğunlukla çikolata ve pasta ürünleri. Animenin dünyasında pastalar ucuz ama sigara aşırı pahalı. İlk bölümlerde bu muhabbet aşırı sıkıyor. Sürekli Zengin Çocuğu Jean ve sigarası konuşuluyor bu yüzdende asıl hikaye kendini gösteremiyor. Ve sıkıcı bölümler eşliğinde ilk bölümler kendini bir şekilde izlettiriyor çünkü animenin dünyası ilginizi çekiyor. Bölümler ilerledikçe Darbe sesleri yükseliyor ve böylelikle asıl hikaye açılıyor. Bu yüzden ilk bölümlerde biraz dişinizi sıkmanızda fayda var. 
     

    Hikayede sağlam yer oynamasına rağmen pek ekranlarda görünmeyen Nino ve Lotta eğlenceli kısımlarda baş gösteriyor. Spoiler vermek istemiyorum çünkü animenin tüm olayı hikayesi zaten. Oradan da spoiler verirsem animeyi izlemenin pek anlamı kalmaz. Hikaye ilgi çekici ilerliyor ve beni şaşırtan sağlam sürprizleri de ortaya koyuyor. Çizimleri kendine has olsa da çok beğendiğimi söylemem ama seslendirme konusunda seçilen kadro çok iyi. Benim çokça beğendiğim ses sanatçıları bu animede yer alıyor. (Tsuda, Kenjirou- Gokushufudou: Tatsu / Shimono, Hiro - Kimetsu no Yaiba : Zenitsu / Yuuki, Aoi- Opm: Tatsumaki / Suwabe, Junichi – Kuroko No basket : Aomine Daiki daha niceleri)

    Madem hikaye bu kadar güzel neden sadece 6 puan mı verdim? Çünkü işleniş aşırı yavaş ve yavan son bölümleri dışında hikaye pek ilerlemiyor. Bunun yanı sıra Jean’ın gittiği denetleme eyaletleri de pek ilgi çekici değil. Sadece 2 tane şehir baya farklı ve sağlam mesajlar içeriyor. Ama gerisi normal düz şehir. En azından o eyaletler de güzel hikayeler verilseymiş, misal Suitsi eyaletindeki gibi hikayeler. İşleniş beklediğim gibi olmayınca hikaye ne kadar güzel dursa da 5-6 bölümlük hikayeyi sakız gibi 12 bölümde sıkıcı vermeleri benim 6 puan vermeme neden oldu. Başta belirttiğim gibi keşke daha yüksek puan verebilseydim. Çünkü fantastiklikten gına gelmişti ve böyle bir animeye ihtiyacım vardı. Ama beklentimi pek karşılayamadı. Bir de sağda solda yazan detektiflik takısı bu animeye hiç ama hiç yakışmıyor. O beklenti de beni çok üzdü. Daha çok politik olayların döndüğü bir anime bu. Benim gibi detektiflik beklerseniz bir kez daha üzülmüş olursunuz. 
     

    Kısacası politika seviyor ve fantastik animelerden bir nefes almak için kaçamak halindeyseniz animeye bakmanızı tavsiye ederim. Ama dediğim gibi detektiflik türünü bu animede beklemeyin. Politika ve dostluk hikayeleri barındıran bir yapım kendisi. Belki siz benden daha çok seversiniz çünkü ben politika siyasetini ve klişe dostluk hikayelerini izlemeyi pek sevmiyorum. Bu türün hastaları da var biliyorum onlar sayesinde zaten animenin asıl puanı yüksek. Belki siz de onlardan birisinizdir. O yüzden bi ara şans vermenizde fayda var. Bir sonraki incelememizde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın ve sağlıklı kalın.
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan