• Temmuz 25, 2022

    Yönetmen: Shuu Honma
    Stüdyo: P.A Works
    Tür: Komedi, Müzik
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7.5


    Enteresan konulu bir anime var karşımızda. Zhuge Liang veya lakabı ile Kongming, milattan sonra 181 – 234 arasında yaşamış ünlü bir askeri stratejist, yazar ve mühendistir. Çinin Üç Krallık döneminde yaşamış ve stratejileri ve planlamaları ile Savaş Sanatı adlı kitabın yazarı Sun Tzu ile bile mukayese edilen birisidir. Fakat Azrail’e karşı bir planı o da geliştirememiştir ve elli üç yaşında hastalanarak hayatını kaybetmiştir. Son dileği ise barış dolu bir dünyada gözlerini yeniden açmaktır.

    Peki, Kongming’in konumuz ile ne alakası var diye kendinize sorabilirsiniz. Karşımızda müzik ve komedi karşımı bir anime var, tarihi bir seri yok. Olay şu ki; Kongming aslında ölmemiştir arkadaşlar. Sadece reenkarne olup günümüz Japonya – Tokyo’nun bir semti olan Shibuya’da belirivermiştir. Üstelik “prime” olarak adlandırabileceğim gençlik döneminde! Kongming Shibuya’da gözlerini açtığında önce ölüp cehenneme geldiğini düşünür çünkü tam da cadılar bayramıdır ve ortalık garip kıyafetleri ile insanlarla dolup taşmakta, adeta mahşer yaşanmaktadır. Tesadüf mü dersiniz yoksa kader mi bilmem, Kongming’in yolu Eiko adında amatör bir şarkıcının çalıştığı bir gece kulübüne düşer. Eiko’nun şarkısı Kongming’i deyim yerindeyse büyüler ve o anda Kongming kararını verir: Eiko’nun şarkıları ile dünyaya barış getirmek! 
     

    Yukarıda bahsettiğim gibi Paripi Koumei’in enteresan bir konusu bulunmakta. Koskoca savaş uzmanı Japonya’da yeniden dünyaya geliyor ve Eiko’nun menajeri görevini üstlenerek meşhur taktiklerini günümüzde, müzik piyasasında uyguluyor. Animeye ilk başladığımda bir hayli sevmiştim. Elbette bitince de sevdim ama giderek düşen bir ivmeye sahip çünkü bölümler ilerledikçe işin esprisi kalmamaya başlıyor. İlk bölümler farklıydı, bulunduğu döneme ait olmayan bir savaş adamı ve müzik falan ama Kongming dünyamıza ve teknolojiye aşırı hızlı aşina olup öğreniyor. Bir o kadar hızlı da çevre yapıyor:) Tamam, strateji uzmanısın, işin üç adım ilerisini tahmin etmek, insanları tanımak falan ama aşağı yuları 1800 yıl sonrası bir dünyadasın. Sen instagramı nasıl çözüyorsun hemen? Diye soruyor insan. Dediğim gibi temaya alıştığınızda da ve şaşırtma elementi gibi (aynı zamana reenkarne olmuş Sezar! Mesela:) unsurlar olmayınca işler maalesef sıradanlaşıyor. 
     

    Animenin çizimleri ve müzikleri için bayağı bir sağlam diyebilirim. Özellikle açılış parçası ve sergilenen dans gösterisi üst seviye. Bilhassa açılış parçası Chitty Chitty Bang Bang efsane bir parça. Anime bitmesine rağmen şarkıyı hala dinlemekteyim. Dediğim gibi çizimler de oldukça kaliteli. Tek takıldığım nokta çizimlerden ziyade Kongming’in sürekli aynı elbiseyi giymesi. Yani arada bir gömlek veya kot pantolon giyerek de strateji uzmanı olabilirdi:) Anime esnasında çalan, yani Eiko’nun seslendirdiği parçalar ise tarzım olmasa da, fena değillerdi.

    Paripi Komei adlı animeyi müzik temalı işlerden hoşlanıyorsanız muhakkak izleyin. Farklı bir hikaye arıyorsanız da bakabilirsiniz. Anime kesinlikle kötü değil ve çok iyi bir başlangıç gerçekleştirmekte. Lakin bahsettiğim üzere bu çok iyi başlangıcı koruyamıyor. Yine de sırf efsane açılış parçası için bile izlemenizi öneririm:) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan